Vaka sayısı 1'e düştü karantina kaldırıldı

Saray'ın Yuvalı Mahallesi İl Pandemi Kurulu kararıyla 23 Haziran tarihin de karantinaya alınmıştı. Tekirdağ Valiliği, Yuvalı Mahallesi'ndeki karantinanın, ilk tespit edilen vakaların hastanede tedavi altına

Saray 30.06.2020 09:05:00 0
Vaka sayısı 1

 

İl Sağlık Müdürlüğü'nün raporu üzerine alınan İl Pandemi Kurulu Kararı ile karantina altına alınmasına karar verilen Yuvalı Mahallesi’nin karantinasının sonlandırılması için, 29 Haziran saat 10.00’da Tekirdağ Valiliği toplantı salonunda Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım başkanlığında olağanüstü toplanıldı. Toplantıda Yuvalı Mahallesi’nin karantinasının kaldırılması görüşüldü.

 

3 VAKA TESPİT EDİLMİŞTİ

 

Tekirdağ Valiliği’nden yapılan açıklamada Saray’da Covid-19 pandemisi sürecinde 23 Haziran tarihi itibari ile toplam 18 pozitif vaka tespit edildiği,  331 nüfusa ve tahminen 60 haneye sahip Yuvalı Mahallesi’nde ise aynı tarihte 3 vaka tespit edildiği ifade edilerek “Tespit edilen bu 3 vakanın kaynağı araştırıldığında İstanbul ilinden misafir olarak gelen, 12-13 Haziran tarihinde Yuvalı Mahallesi’nde ikamet eden ve köy halkı ile temas eden kişi kaynaklı olduğu anlaşılmıştır. Vakalar aynı aile fertleri olup, Saray İlçesi Yuvalı Mahallesinde ikamet etmektedirler. Bu kapsamda yürütülen filyasyon çalışmaları neticesinde vakaların yakın çevresinde 23 Haziran tarihinde 12 kişiye PCR testi yapılmıştır. 1 vaka pozitif saptanmış ve hastanede tedavi altına alınmıştır.” denildi.

 

21 HAZİRAN’DA İSTANBUL'DAN GELMİŞ

 

24-25 Haziran tarihinde mahallede yapılan çalışmalar sonucunda 316 adet numune alındığı belirtilerek “Alınan 316 numuneden sadece 1 tanesi pozitif saptanmıştır. Pozitif çıkan bu vakanın hastanede tedavisine başlanmış ve yakın temasta bulunduğu hane halkı izleme alınmıştır.” denildi. Pozitif olan bu vakanın, 21 Haziran tarihinde Yuvalı Mahallesi’ne İstanbul’dan geldiği ve aile bireyleri dışında kimseyle temas etmediği, zaten iki gün sonra köyde karantina ilan edilerek bu vakanın diğer hanelerle temas riski tamamen ortadan kalktığı kaydedildi.

 

29 HAZİRAN İTİBARİYLE KARANTİNA KALDIRILDI

 

Toplantıda,  ilk tespit edilen vakaların hastanede tedavi altına alınması, temaslılarının aile hekimleri tarafından izlemlerinin günlük olarak devam etmesi, bütün mahalle halkının inkübasyon periyodu içerisinde taranması ve sadece 1 pozitif vaka çıkması, pozitif çıkan bu vakanın da İstanbul kaynaklı olması ve sadece ailesiyle temas etmiş olması, kendisinin tedavi altına alınması ve ailesinin de aile hekimleri tarafından izleme alınması, bu vakanın gelişinden iki gün sonra mahallenin karantinaya alınması ve temas riskinin iyice ortadan kalkması gibi faktörler göz önünde bulundurularak uygulanan karantinanın 29 Haziran itibarıyla kaldırılmasına karar verildi.

 

MAHALLE HALKI GÜNLÜK İZLENECEK

 

Yeni vakaların tespit edilmesi durumunda karantina tedbirlerinin yeniden gözden geçirileceği şartıyla Yuvalı Mahallesi’nde uygulanan karantinanın kaldırıldığı 29 Haziran tarihinden itibaren, bütün mahalle halkının günlük olarak Aile Hekimleri veya Saray İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından izlemlerinin gerçekleştirileceğinin altı çizildi.  Alınan kararlara uymayanlarla ilgili Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verileceği, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacağı, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacağı ifade edildi.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10