Yem bitkilerinin dağıtımı Seymenli ve Güveçli'den başladı

Hayvancılıkla geçinen vatandaşlara destek sağlamak amacıyla kırsal mahallelerdeki yetiştiricilere hibe edilmek üzere başlatılan Yem Bitkisi ve Yem Bitkisi Tohumu Üretimi projesi kapsamında belediyeye ait tarlalarda y

Süleymanpaşa 30.06.2020 13:20:00 0
Yem bitkilerinin dağıtımı Seymenli ve Güveçli

 

Süleymanpaşa sınırları içinde büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan vatandaşlara yem bitkisi desteği sağlamak amacıyla başlatılan projenin pilot çalışması tamamlandı. Bu kapsamda ilk hasadın ürünleri Seymenli ve Güveçli Mahallesi’ndeki yetiştiricilere dağıtıldı. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Seymenli ve Güveçli’de gerçekleşen dağıtımlara katıldı. Yüksel’e, Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Saygı da eşlik etti.

 

“PİLOT ÇALIŞMASINI BU YIL BAŞARI İLE TAMAMLADIK”

 

Yüksel, projenin tüm yetiştiricileri kapsayacak şekilde genişletileceğini kaydederek şunları söyledi: “Kırsal mahallelerimizdeki yetiştiricilerimize hibe etmek üzere, belediyemize ait tarlalarımızda yetiştirdiğimiz yem bitkilerinin dağıtımına Seymenli Mahallemizden başladık. Belediye Başkan Yardımcımız Gökhan Saygı ile birlikte katıldığımız dağıtım programında, hayvan varlığına göre planlanan sayıda ot balyalarını, hak sahiplerine teslim ettik. Ayrıca Güveçli’de de dağıtımımızı gerçekleştirdik. Kampanya döneminde söz verdiğimiz, ‘Yem Bitkisi ve Yem Bitkisi Tohumu’ projemizin pilot çalışmasını bu yıl başarı ile tamamladık. İnşallah önümüzdeki yıl itibari ile yaklaşık 2 bin dekar arazide yetiştiricilerimize tam destek olacak çalışmalara başlıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun,” dedi.

 

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10