Abdesthane ve şadırvanlar kullanıma açıldı

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban başkanlığında toplanan İlçe Umumi Hıfzısıhha Meclisi, camilerde bulunan abdesthane, şadırvan ve tuvaletlerin Bilim Kurulu tarafından belirlenen kurallara uyulmak kaydÄ?

Çerkezköy 30.06.2020 13:31:00 0
Abdesthane ve şadırvanlar kullanıma açıldı

 

İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban Başkanlığında Çerkezköy Kaymakamlığı toplantı salonunda Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak, İlçe Tarım Müdürü İsa Altay, Serbest Hekim Nurtekin Erol, Serbest Eczacı Necdet Çabuk’un katılımı ile toplandı. Toplantıda camilerde toplu ibadet yapılmasına izin veren 22 Mayıs tarihli, 8357 sayılı genelgenin 6’ncı maddesinde yer alan; camilerde bulunan abdesthane, şadırvan ve tuvaletlerin geçici bir süreyle vatandaşların kullanımına kapalı tutulması hükmü görüşüldü.

 

KULLANIMA AÇILDI

 

İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında, kontrollü sosyal hayat sürecinde salgınla mücadelede alınması gereken tedbirler her bir işkolu ya da faaliyet alanına göre belirlendiğinin altını çizildi. Bu kapsamda camilerdeki şadırvan, abdesthane ve tuvaletlerin kullanıma açılmasına karar verildi. Çerkezköy Kaymakamlığı’nın konu ile ilgili duyurusunda karar şu ifadelerle açıklandı “Camilerimizdeki abdesthane, şadırvan ve tuvaletlerin, Avm, lokanta vb mekanlarda bulunan benzer yerler için Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından belirlenen kriterlere uyulmak kaydıyla 30.06.2020 tarihinden itibaren açılmasına, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca alınan tüm kararların ilçemizde aynen uygulanmasına, oy birliği ile karar verilmiştir.”

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10