Kırkpınar'ın en güzel fotoğrafları belirlendi

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali kapsamında bu yıl 21'ncisi düzenlenen Edirne Belediyesi Ulusal Kırkpınar Fotoğraf Yarışması'nın birincisi, 'Pehlivanlık Sevinci' isiml

1.07.2020 21:35:00 0
Kırkpınar

 

 

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından Kırkpınar Festivali kapsamında düzenlenen ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun desteği ile 4 yıldız almaya hak kazanan sayılı yarışmalar arasında yer alan Kırkpınar Ulusal Fotoğraf Yarışması’nın kazanları belli oldu. Yarışmada 133 katılımcının 475 fotoğrafı değerlendirildi. Yarışmanın jüri üyeliğini Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Hakan İşcan, TFSF Genel Başkan Yardımcısı – EFOD Başkanı Serdar İyiiz, Fotoğraf Sanatçısı Cengiz Karlıova, Fotoğraf Sanatçısı Yusuf Darıyerli, Fotoğraf Sanatçısı İlyas Göçmen ve Fotoğraf Sanatçısı Enver Şengül yaptı.

 

İLK ÜÇE GİRENLER BELLİ OLDU

 

475 fotoğrafın yarıştığı yarışmada 172 fotoğraf ikinci tura, 82 fotoğraf üçüncü tura; 37 fotoğraf da dördüncü tura geçti. Finale kalan 5 eser arasında yapılan puanlama neticesinde en yüksek puanı alan ilk 3 eser ödüle, bir eser de Belediye Özel Ödülü’ne layık görüldü; 33 fotoğrafta da sergileme almaya hak kazandı. Yarışmada ‘Pehlivanlık Sevinci’ isimli fotoğrafı ile Aydın’dan Hakan Yaralı birinci; ‘Hy213-3’ isimli fotoğrafı ile İstanbul’dan Hakan Yaşar ikinci, ‘Yorgunluk’ isimli fotoğrafı ile Edirne’den İdris Aydın üçüncü oldu. Yarışmaya Edirne’den katılan Yılmaz Aynalı ise ‘Atamızın İzinde’ isimli fotoğrafı ile Belediye Özel Ödülü’nün sahibi oldu.

 

BİRİNCİ 6 BİN TL KAZANDI

 

Fotoğrafları sergilemeye layık görülen yarışmacılar ise şu isimlerden oluştu; “Hakan Yaşar, Tülay Sarvan, Elif Kürleyen (2), Arzu İbranoğlu, Fatih Mehmet Özdemir (3), Filiz Kılıç, Kamer Başak Balkan, Murat Bakmaz, Ergin Sincar, Yılmaz Aynalı, Mehmet Emre Bingül, Ahmet Ender Özel,  Osman Berker Gümüş (2), Nilgün Erman, Ömer Şahin (2), Tülay Sarvan, Alparslan Şahin, Alparslan Bolu, Servet Çınar, Mehmet Turan Döner (2), Hakan Aydın, Mehmet Müsebbih Ergin, Erhan Karadeniz, Munise Eren, Binnur Büyükşimşek, Serpil Eroğlu, Hakan Karakaş. Yarışmada birincilik alacak eser sahibi Edirne Belediyesi tarafından verilecek 6 bin lira, ikincilik alacak eser sahibi 5 bin lira, üçüncülük alacak eser sahibi 4 bin lira ile TFSF tarafından altın, gümüş ve bronz madalya ile ödüllendirildi.  Belediye Özel Ödülü sahibi yarışmacı da 3 bin TL para ödülü almaya hak kazandı. Sergileme almaya hak kazanan 33 eser sahibi de 300’er TL para ödülünün sahibi oldu.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10