Çorlu Meclisi toplandı

Çorlu Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt başkanlığında Memduh Şevket Esendal Sahnesi'nde yapıldı.

Çorlu 1.07.2020 21:49:00 0
Çorlu Meclisi toplandı

 

Çorlu Belediyesi mülkiyetindeki Seymen Mahallesi’nde bulunan bir parselin askeri alanda kalan kısmının ifrazından oluşan başka bir parselinin Milli Savunma Bakanlığı’na tahsis edilmek üzere Maliye Hazinesi’ne devri talebinin Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildiği toplantıda, Saray Caddesi cephe düzenlemesi ve Çorlu Belediyesi tarafından işletilen kafelerde uygulanan ücret tarifesinin güncellenmesi konusu Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Verilen aranın ardından Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından belirlenen yeni ücret tarifesi oy çokluğuyla kabul edildi.

 

GÜNDEM MADDELERİ KARARA BAĞLANDI

 

Kurban pazarı ücret tarifesi konusunun ara komisyonda görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, verilen aranın ardından Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından belirlenen ücret tarifesi oy birliğiyle kabul edildi. Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu, İmar Komisyonu Raporunun görüşülerek karara bağlanmasının ardından İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Plan ve Proje Müdürlüğü ve Yapı Kontrol Müdürlüğü’nce uygulanan 2020 ücret tarifelerinden şehitlerimizin 1. derece yakınlarının muaf tutulması oy birliğiyle kabul edildi. Katı atıkların bertaraf edilmesi için Çorlu Belediyesi’ne gerekli olan 800 litrelik arazöz aracının alınması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan hibe talebinde bulunulması konusunun oy birliği ile kabul edilmesinin ardından katı ve sıvı atıkların kontrol alınması için kullanılan metal konteynerlerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Çorlu Belediyesi’ne hibe edilmesi için gerekli resmî talebin oluşturulması da oy birliği ile kabul edildi.

 

Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10