Koca: Tekirdağ'da günlük vaka sayısı yüzde 31.35 azaldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önceki gün yaptığı açıklamada, Mart ayından bugüne kadar Türkiye'de olan vaka sayısını, vaka sayıları artan ve azalan illeri kamuoyu ile paylaştı. Bakan Koca,

Tekirdağ 2.07.2020 13:51:00 0
Koca: Tekirdağ

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önceki gün gerçekleştirilen Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrasında açıklama yaptı. Salgının 6 ayı geride bıraktığını, Türkiye'nin 83 milyon nüfusuyla süreç içinde tüm dünyanın takdirini topladığını ifade eden Sağlık Bakanı Koca,  yakın zamanda yaşanan artışlarla bazı tedirginliklerin yaşanmaya başladığını belirtti. Bakan Koca, Covid-19 salgınına karşı bilinçli davranan herkesin bugünün şartlarında hayat kurtaranlardan biri olduklarını söyleyerek “Güvence altına alınacak hayatlardan biri ise kendi hayatlarınızdır. Alınacak üç tedbir, maske, mesafe, temizlik. Hem sağlığımızın hem de hürriyetimizin koruyucusudur. Umutlarınızı kesinleşmemiş bilgilerle yıpratmayın.” dedi.

 

VAKA SAYILARINDA ARTIŞ OLAN 5 İL

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgının başlangıcından bugüne kadar Türkiye'deki vakaların toplam sayısının 199 bin 906 olduğunu ve vakaların yüzde 53.74'ünün tüm şehirlerle irtibat halinde olan İstanbul'da tespit edildiğini söyledi. Açıklamasını sürdüren Bakan Koca, bir hafta içinde İstanbul'daki vakaların tüm vakalara oranının 51.16 olduğunu kaydederek 2 hafta içinde 5 ilin vakalarında dikkat çekici yükselmeler olduğunu belirtti. Bakan Koca, bu illeri şöyle açıkladı: “2 hafta içinde vaka sayılarında yükselme olan iller; Ankara, Gaziantep, Bursa, Konya ve Diyarbakır. Salgın boyunca nüfusa kıyasla toplam vaka sayılarının en düşük olduğu 5 il ise Gümüşhane, Tunceli, Kars, Burdur ve Bartın'dır”

 

TEKİRDAĞ’DA VAKALAR AZALMA GÖSTERDİ

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınında vaka sayılarında istikrarlı bir şekilde azalma gösteren 5 il arasında Tekirdağ’ında olduğunu belirtti. İstikrarlı şekilde azalma gösteren 5 ili ise Bakan Koca şöyle sıralardı: “Tekirdağ, Balıkesir, Samsun, Kırşehir ve Düzce. Gümüşhane'de 2 hafta içinde hiç vaka görülmemiştir."

 

TEKİRDAĞ’DA VAKA SAYISI YÜZDE 31.35 AZALDI

 

Bakan Koca, açıkladığı verilere ilişkin, toplam test sayısının 3,5 milyona yaklaştığını toplam vaka sayısının ise 200 bini geçtiğini kaydetti. Koca, yeni vaka sayılarında istikrarlı bir düşüş sağlayan, tedbirleri uygulamadaki başarısıyla örnek ve son iki haftada günlük ortalama vaka sayısını yüzde 31.35 oranında azaldığını açıkladığı Tekirdağ’ı örnek gösterdi.  Koca, Tekirdağ, Balıkesir, Samsun, Kırşehir, Düzce’yi örnek göstererek “Tüm illerde başarabiliriz." dedi.

 

CAN KAYBI 5 BİN 150'YE YÜKSELDİ

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuşmasının devamında 1 Temmuz itibariyle 'Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu'ndaki verileri paylaştı. Buna göre 30 Haziran akşamından 1 Temmuz akşamı arasında yapılan 52 bin 313 testten 1192'sinin pozitif çıktı. Virüs nedeniyle 19 kişi hayatını kaybederken 2311 kişi de iyileşti. Açıklanan son verilerle, toplam test sayısı 3 milyon 433 bin 963, toplam vaka sayısı 201 bin 98, toplam vefat sayısı 5 bin 150, toplam yoğun bakım hasta sayısı 1035, solunum cihazına bağlı toplam hasta sayısı 362, toplam iyileşen hasta sayısı 175 bin 422 oldu. Koca, son bir ayda vefat edenlerin yaş ortalamasının 70.4 olduğunu, vakaların cinsiyetlere göre dağılımında da ağırlığın erkeklerde olduğunu söyledi.

 

“OKULLARIN AÇILMASINI SALGININ GİDİŞATI BELİRLER”

 

Okulların açılmasıyla ilgili de değerlendirmede bulunan Bakan Koca, "Okulların açılmasına zaman var. Bilim Kurulu'nda şu an bu gündeme gelmedi. Salgının seyri bunu belirler. Okulların önümüzdeki dönemde dijital ortamda eğitimi yapmak noktasında bir hazırlık içinde olduğunu biliyoruz. Bu hastalık dönemi için değil genel anlamda olduğunu biliyoruz. O dönem geldiğinde Bilim Kurulu önerisini paylaşmış olur" ifadelerini kullandı.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10