Günay, TOBB'un düzenlediği toplantıya katıldı

Tekirdağ TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, video konferans yöntemiyle düzenlenen salgın sonrası dönem için uluslararası istişare toplantısına katıldı.

Tekirdağ 2.07.2020 16:39:00 0
Günay, TOBB

 

Türki odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından düzenlenen toplantıda, Covid-19 salgını sonrası dönem için, uluslararası kuruluşların temsilcileriyle mevcut durum istişare edildi, ileriye dönük beklentilerin konuşuldu ve küresel ticaret öngörüleri masaya yatırıldı.  Toplantıya, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Türkiye-Bulgaristan TSO Forumu Eş-Başkanı Cengiz Günay, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda oda ile borsa başkanları da katıldı.

 

HİSARCIKLIOĞLU: EN BÜYÜK KÜRESEL KRİZİN YAŞANDI

 

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, telekonferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, salgın nedeniyle İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra en büyük küresel krizin yaşandığını ifade etti.  Toplantıda oda ve borsa başkanlarına salgın sürecinde TOBB olarak izledikleri strateji hakkında bilgi veren Hisarcıklıoğlu, "Covid-19 pandemisi sürecinde TOBB olarak, ilk günden itibaren yurt içinde ve yurt dışında tüm paydaşlarla istişare içinde olduk. Ülke içinde, iş insanlarımızın sorunlarını, talep ve tavsiyelerini derleyip, hükümete aktardık. Böylelikle ekonomiye destek paketlerinin hazırlanma sürecine katkı sağladık. Şimdi, Covid-19 sonrası dönemi anlamak ve buna adapte olmak için çalışıyoruz." dedi.

 

“YENİ DÖNEM İÇİN SORULARIN CEVAPLARINI ARIYORUZ”

 

Yeni dönem için de yapılacak çalışmalar hakkında bilgi vererek Hisarcıklıoğlu, "Küresel ticaret sistemi nereye gidiyor? Avrupa Birliği (AB), ABD, Çin, Asya-Pasifik ve gelişmekte olan ülkeleri hangi zorluklar ve fırsatlar bekliyor? Kısacası dünya nereye gidiyor ve biz değişmesi beklenen küresel eğilimlere hazır mıyız?" sorularına cevap aradıklarını dile getirdi.

 

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10