Korkunç olay! 23 saat sonra dövülmüş halde bulundu

Marmaraereğlisi'nde zihinsel engelli M.K.(17),  kayıp başvurusu yapıldıktan 23 saat sonra ağaçlık alanda dövülmüş halde, baygın olarak bulundu. Genç kızı bisiklete bindirip, ormanlık alana göt

Tekirdağ 2.07.2020 19:16:00 0
Korkunç olay! 23 saat sonra dövülmüş halde bulundu

 

 

Olay, önceki akşam Marmaraereğlisi Dereağzı Mahallesi'nde meydana geldi. Zihinsel engelli genç kız M.K., gece yarısına kadar eve gelmeyince ailesi, polise, kayıp başvurusunda bulundu. Polise ekipleri arama çalışmaları başlatırken, çevredeki güvenlik kameralarını da mercek altına aldı. Polis, görüntülerden M.K.'nin, bir kişinin kullandığı 3 tekerlekli elektrikli bisiklete bindiğini belirledi. Kısa sürede de bisikleti kullanan kişinin Hüseyin F. olduğu tespit edildi. Bunun üzerine polisin ulaştığı bisikletin sahibi de bisikleti komşusu Mustafa F.'ye verdiğini söyledi. Mustafa F., gözaltına alındı. İfadesinde, bisikleti en son oğlu Hüseyin F.'nin kullandığını, daha sonra da İstanbul'a gittiğini söyledi. 

 

BAYGIN BULUNDU 

 

Tüm bu süreçte arama çalışmalarını sürdüren ekipler, M.K.'yi kaybolduktan 23 saat sonra evine 4 kilometre mesafedeki ormanlık alanda baygın olarak bulundu. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği, genç kız, kendine gelir gelmez, "Bana su verin" dedi. Su istedi. Vücudunda, yüzünde ve bacaklarında darp izleri olduğu belirlenen M.K., ambulansla Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak, tedavi altına alındı. Hüseyin F. de İstanbul polisi tarafından gözaltına alınarak, Marmaraereğlisine getirildi. Hüseyin F.'nin 15 ayrı suç kaydının bulunduğu ortaya çıktı. Sorguları tamamlanan Hüseyin F. ile baba Mustafa F., geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye çıkarıldı. Bu arada şüphelilerin barodan avukat talebinde bulunduğu ancak, avukatların talebi kabul etmediği belirtildi. İki şüpheli dün geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

 

BABA VE OĞLU TUTUKLANDI

 

Savcılık tarafından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen Hüseyin F., 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, kasten yaralama' babası Mustafa F. ise, 'Yardım ve yataklık' suçlarından tutuklandı. Mahkemede ifadesi alınan Hüseyin F. hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Hüseyin F. ifadesinde, "M.K. ile birlikte oturup bir şeyler yedik ve içtik. Bir süre de sohbet ettik. Ben onu evine gitmesi için bıraktım" dediği öğrenildi. Hastanede tedavi süreni M.K.'nin ise tedavisinin ardından ifadesine başvurulacağı belirtildi.

 

100 SAATLİK KAMERA GÖRÜNTÜLERİ İNCELENDİ

 

Marmaraereğlisi İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin şüpheliyi yakalamak için bölgedeki çok sayıdaki güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldığı ve yaklaşık 100 saatlik görüntüyü inceledikten sonra şüpheli Hüseyin F.'yi tespit ettiği belirtildi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10