Öztrak: Bayram ikramiyeleri en az bin 500 lira olmalı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, düzenlediği basın toplantısında, baro ve meslek odalarına yönelik yapılmak istenen yasa değişikliği ile Baro BaÅ?

3.07.2020 20:16:00 0
Öztrak: Bayram ikramiyeleri en az bin 500 lira olmalı

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, dün gündeme dair basın toplantısı düzenledi.

 

HENDEK HALKINA GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİZİ SUNUYORUZ

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, basın toplantısına dün sabah saatlerinde Sakarya’nın Hendek ilçesinde, havai fişek üretim fabrikasında patlama yaşanmasıyla ilgili konuşarak başladı. Öztrak açıklamasında “Yaklaşık 200 işçinin çalıştığı fabrikada 73 çalışanın yaralandığı, iki de can kaybı olduğu söyleniyor. Temennimiz can kayıplarının artmaması. Canını kaybeden, canını yitiren işçilerimize Allahtan rahmet, ailelerine sabır, milletimize başsağlığı diliyoruz. Yine başta yaralanan çalışanlarımız olmak üzere, tüm işçilerimize ve Hendek halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Grup Başkan Vekilimiz, Milletvekillerimiz, İl ve İlçe Başkanlarımızdan oluşan bir heyet olay mahalline intikal etmek üzere. Yine Sakarya İl Başkanımız olay mahallinde gelişmeleri takip ediyor, gerekli olduğu zamanlarda da belediyelerimizden yardım talebinde bulunuyor.” dedi.

 

 “TÜRKİYE 70 MODEL POLİTİKALARLA DÜNYADAN KOPARILIYOR”

 

Öztrak’ın, gerçekleştirdiği basın toplantısındaki gündeme dair satır başları şöyle; mevcut rejimin uyguladığı 1970 model politikalarla Türkiye’nin dünyadan koparıldığına dikkat çeken Öztrak, “Gümrük duvarları yükseltiliyor. Sermaye hareketleri kısıtlanıyor. Piyasalar 90 metrelik sahada oynamaları gereken oyunu, 10 metrede oynamaya zorlanıyor” dedi.

 

“ŞİMDİ BAROLARI PARÇALAMAYA HAZIRLANIYOR”

 

“Çoklu baro” projesinin müellifinin FETÖ olduğunu iddia eden Öztrak, “Bu proje avukatlara partilerine, etnik kimliğine, dini inancına göre cübbe dikme projesidir. Bu ülkede ilk defa Recep Tayyip Erdoğan’ın hükümetlerinde Hâkimlerin ve Savcıların cüppelerine ilik açıldı, önlerine düğme dikildi. Yargıya, yürütmenin başının önünde cübbe ilikletildi. Erdoğan şimdi de avukatlarımızın cüppelerine ilik açıp düğme dikmek istiyor. Daha da önemlisi bu aziz vatanı bölme ve ihanet projesidir. Saray hükümetinin had bildirme gerekçesiyle düğmesine bastığı, müellifi FETÖ olan “çoklu baro” projesinin görüşmeleri, dün TBMM’de Adalet Komisyonunda başladı. Koltuğu ve ikbali için milleti bölüp, parçalamaktan çekinmeyen sarayın kibirli adamı, şimdi baroları parçalamaya hazırlanıyor. Ucube saray rejiminin yaptıklarına ve yapmak istediklerine bir bakın: Daha gelir gelmez yasamayı, adalet sisteminin savcı ve yargıçlar ayağını, bağımsız kurumları hızla vesayeti altına aldı. Son bir hafta içinde de adaletin üçüncü sacayağı savunmayı, yani Baroları bölüp parçalamaya çalışıyor. Milletimizin savunma hakkı da, Sarayın vesayeti altına alınacak.  ” dedi.

 

BARO BAŞKANLARININ TBMM’YE ALINMAMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

 

Baro Başkanlarının TBMM’ye alınmamasına “Bu ayıp aynı zamanda TBMM yöneticilerinin ve koalisyon ortağının ayıbı” diye tepki gösteren Öztrak “Bu arada dün gece yaşan bir başka ayıba değinmeden geçmem de mümkün değil. Şu salgın döneminde, daha bir hafta önce, 27 saat Ankara’nın kapısında aç, susuz bekletilen baro başkanları, bu defa dün TBMM’nin kapısında sabaha kadar bekletildi. Milletin savunma hakkını temsil eden ve Anayasamızda “kamu görevlisi” olarak tanımlanan baro başkanlarımız, dün millet iradesinin tecelligahı olan TBMM’nin kapısından içeri alınmadı. Bu utanç, sadece ucube saray hükümetine ait değildir. TBMM’nin ve milletin hukukunu korumakla mükellef olan, ama sarayın vesayeti altına girmeyi tercih eden, parlamentonun yöneticilerinin ve tabi yine buna destek veren iktidarın, koalisyon ortaklarınındır.” dedi.

 

“TÜRKİYE ÖZGÜR VE DEMOKRATİK DÜNYADAN KOPARTILIYOR”

 

Gençlerle ve teknolojiyle kavga eden iktidarların, sandıkta kendi tabutlarına çivi çakacağını anımsatan Öztrak, “Sosyal medyayla ilgili düzenlemeleri yasakçı zihniyetle yaparsanız başta gençler olmak üzere tüm milletimizin öfkesini üzerinize çekersiniz. Milletimiz attığınız her adımı, söylediğiniz her sözü, yaptığınız her işi görüyor. Notunuzu veriyor, sandık geldiğinde de yerinizi gösterecek. Sosyal medyaya yasak ve sınırlamalar getiriliyor. Sosyal medya da Sarayın vesayeti altına alınmaya çalışılıyor. Şehir Üniversitesi siyasi kan davası güdülerek kapatılıyor. Bilim yuvaları Sarayın vesayeti altına alınmaya çalışılıyor. Saray hükümetinin hoşlanmadığı TELE-1 ve HALK TV gibi özgür basın, özgür televizyon kanalları 5 gün süreyle karartma uygulanıyor. Son kalan özgür televizyonlar da Sarayın vesayeti altına alınmaya çalışılıyor. İşçinin emekçinin alın teri olan kıdem tazminatına musallat olunuyor. Yetmiyor esnek çalışma denerek, işçilerimizin yasal güvenceleri elinden alınmak isteniyor. Emekçilerimiz de Sarayın vesayeti altına alınmak isteniyor. Türkiye, giderek, özgür ve demokratik dünyadan kopartılıyor. Ülkemizin etrafına bir “demir perde” çekilmek isteniyor.” Diyerek yapılması planlanan yasal düzenlemeleri eleştirdi.

 

HANİ FAİZ SEBEP, ENFLASYON SONUÇTU?

 

Açıklanan enflasyon rakamlarını hakkında da değerlendirmede bulunan Öztrak, aylık enflasyonun mevcut fiyat serisindeki ikinci en yüksek Haziran ayı enflasyonu olduğunu kaydetti. Gıda ve alkolsüz içecekler enflasyonunda, Türkiye’nin rakibinin Ruanda, Kazakistan, Sri Lanka gibi ülkeler olduğuna dikkat çeken Öztrak, “70 yılın en büyük çekirge istilasına uğrayan Kenya’da dahi gıda enflasyonu yüzde 8,2. Türkiye’nin gıda ve alkolsüz içecekler enflasyonu yüzde 13’e dayanıyor. Ne yaparsanız yapın mızrak çuvala sığmıyor. Milletimizin tenceresi dolmuyor” dedi. Saray’ın enflasyon-faiz teorilerini de hatırlatan Öztrak, “Merkez Bankası’nın faizi yüzde 8,25 ama bugün enflasyon yüzde 12,62. Hani faiz sebep, enflasyon sonuçtu? Faiz düşerken niye bu enflasyon düşmüyor?” diye sordu.

 

 “BAYRAMDA İKRAMİYE BİN 500 TL OLMALI”

 

Bayram ikramiyeleri hakkında da konuşan Öztrak şunları söyledi: “Geçtiğimiz günlerde bir kere söyledim. Saray kabinesinden tık çıkmadı. Unuttuk sanmasınlar. Kurban Bayramı yaklaşıyor. Emekliye verilen ikramiyeler bu bayramda en az bin 500 lira olmalı. Olmalı ki, emeklilerimize de çocuğuyla, torunuyla ağız tadıyla bir kurban kesmek nasip olsun. Emeklilikte Yaşa Takılanların sorunları devam ediyor. İşsizlik diz boyu. Hele yaşlı gücünün iş bulması her gün biraz daha güçleşiyor. Bu nedenle biran önce Emeklilikte Yaşa Takılanların sorunlarını çözün. Polislerimiz, sağlık çalışanlarımız ve imamlarımız, diğer başka memurlarımız 3600 ek göstergeyi bekliyor. Bayramdan önce bu 3600 ek göstergeyi verin memurlarımızı bir sevindirin.”

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10