Çorlu için 2 yeni proje hayata geçiyor

Çorlu'da 'Koku Derecelendirme (KODER) Mobil Uygulama Projesi' ve 'Sürdürülebilir Ulaşım Sistemi İçin Şehir İçi Toplu Taşıma Hatlarının Modellenmesi ve Optimizasyonu Projesi' Ã

Çorlu 5.07.2020 12:11:00 0
Çorlu için 2 yeni proje hayata geçiyor

 Çorlu Belediyesi ve NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi’nin birlikte yürüttüğü iki proje kapsamında Çorlu halkının yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla yürütülen çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.  Bu kapsamda Proje ile ilgili kat edilen aşamaların incelendiği bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda proje yürütücüsü olarak Arş. Gör. Dr. Can Burak Özkal yaptığı sunumla devam etmekte olan çalışmalar hakkında Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve beraberindekilere bilgilendirmede bulundu. Toplantıda Belediye Başkanı Sarıkurt’un yanı sıra, Çorlu Belediyesi Meclis ve Çevre ve Sağlık Komisyonu Üyesi Alev Ateş Türk, TEKULAŞ Genel Müdürü Hüseyin Özcan ve yetkililerin de yer aldı. 

 

ÇORLU HALKININ EN ÇOK  TALEP ETTİĞİ  UYGULAMA OLDU

 

Koku Derecelendirme (KODER) Mobil Uygulama Projesi, geçen aylarda Çorlu Belediyesi tarafından yayınlanan “Çorlu İçin Çözüm Odaklı Proje Anketi”ndeki oylamalarda Çorlu halkı tarafından en çok talep edilen projelerden biri olduğunu ifade eden Arş. Gör. Dr. Can Burak Özkal, bu proje ile Çorlu halkının ikamet ettiği adresten ya da bulunduğu konumdan anlık koku memnuniyeti değerlendirmelerini yapabilecekleri bir mobil aplikasyon oluşturulması hedeflendiğini söyledi. Proje ekibinde Proje Koordinatörü olarak Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer’in yanı sıra Proje Yöneticisi olarak Arş. Gör. Dr. Can Burak Özkal ve Arş. Gör. Burak Sevinç yer alıyor. 

 

İKİNCİ PROJE SÜRDÜRÜLEBİLİR ULAŞIM SİSTEMİ

 

İş birliği ile ikinci proje olarak hayata geçirilecek ‘Sürdürülebilir Ulaşım Sistemi İçin Şehir İçi Toplu Taşıma Hatlarının Modellenmesi ve Optimizasyonu Projesi’ ile ilgili Proje Yöneticisi Prof. Dr. Aysun Sağbaş, projede gelinen noktaları anlatarak bundan sonra nasıl bir süreç izleneceğini ve uygulanacak sistem hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Aysun Sağbaş,  “Çorlu’da artan nüfus nedeniyle yolcu otobüslerinin güzergâhı, sefer sayısı ve sıklığı gibi faktörlerin doğru planlanmaması sonucu ortaya çıkan sorunların en aza indirgenmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında geliştirilecek modelin öncelikle bir pilot hat belirlenip uygulanması ve daha sonra tüm ilçede yaygınlaştırılması planlanıyor.” dedi. Proje ekibinde de Proje Koordinatörü olarak Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, Proje Yöneticisi olarak Prof. Dr. Aysun Sağbaş, Araştırmacılar olarak Dr. Öğr. Üyesi Ulviye Polat ve Dr. Öğr. Üyesi Filiz Gürtuna yer alıyor. 

 

SARIKURT: KENTİMİZİN  SORUNLARINA YETİŞMEYE  ÇALIŞIYORUZ

 

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, çalışmaları süren projeler hakkında şunları söyledi: “Her gün büyüyen ve gelişen kentimiz beraberinde pek çok sorunu da getiriyor. Bizler Çorlu Belediyesi olarak kentimizin sorunlarına yetişmeye çalışıyoruz ve değerli bilim insanlarımızla ortak projelerde buluşarak bu sorunları ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Namık Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer başta olmak üzere değerli hocalarımıza projelere verdikleri emekler ve kentimize sağladıkları katkılar dolayısıyla teşekkür ediyorum.” 

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10