Güvenli Turizm Sertifikası zorunlu oldu

Tekirdağ Valiliği, belirlenen kurallar çerçevesinde yeniden hizmete açılan konaklama tesislerinde 'Güvenli Turizm Sertifikası' almanın zorunlu olduğunu açıkladı. Buna göre; faaliyette olan konaklama t

Tekirdağ 5.07.2020 12:13:00 0
Güvenli Turizm Sertifikası zorunlu oldu

 Tekirdağ Valiliği’nin yayınladığı duyuruda koronavirüs salgınında geçilen kontrollü sosyal hayat kapsamında belirlenen kurallar çerçevesinde yeniden hizmete açılan konaklama tesislerinde ‘Güvenli Turizm Sertifikası’ alınmasının zorunlu hale getirildiği belirtildi. Bu kapsamda Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım başkanlığında,  İçişleri Bakanlığı’nın 01.07.2020 tarih ve E.10507 sayılı Genelgesine istinaden İl İdaresi Kanunu’nun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 27 ve 72’nci maddeleri uyarınca 2 Temmuz saat 11.00’da Tekirdağ Valiliği toplantı salonunda toplanıldı.

 

GENELGEYE GÜVENLİ TURİZM SERTİFİKASI BÖLÜMÜ EKLENDİ

 

Yayınlanan duyuruda; bahsi geçen konu kapsamında, görülen lüzum üzerine İçişleri Bakanlığı 2 Haziran tarih ve 8680 sayılı Genelgesi ve 46 Nolu İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Kararı ile Konaklama Tesislerinde Uygulanacak Standartlar ve Tedbirler konulu Genelgesi Denetim bölümünden önce gelmek üzere “G. Güvenli Turizm Sertifikası” bölümü olarak yeni kararların eklendiği belirtildi.

 

50 ODA VE ÜZERİ TÜM KONAKLAMA TESİSLERİNDE ZORUNLU 

 

Tüm dünyanın ve Türkiye’nin koronavirüs salgını ile mücadelesinde başlayan kontrollü sosyal hayat kapsamında sağlıklı ve güvenli bir turizm amacıyla 50 oda ve üzeri tüm konaklama tesislerinin ‘Güvenli Turizm Sertifikası’ almasının zorunlu olduğu belirtilerek  “Tedbirlerin üst seviyede güvenilirliğini sağlayabilmek için Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı koordinasyonunda ve www.tga.gov.tr web adresinde belirtilen, uluslararası sertifikasyon kuruluşları tarafından üst düzey sağlık ve hijyen koşullarının konaklama tesislerinde yerine getirildiğini belgeleyen ve aylık denetimlerle devamlılığını sağlamayı hedefleyen ‘Güvenli Turizm Sertifikası’nın, 50 oda ve üzeri tüm konaklama tesislerince (belediye veya il özel idaresi ruhsatlılar dahil) alınması zorunludur.” denildi.

 

SERTİFİKA İÇİN SON TARİH 15 TEMMUZ 

 

Alınan bu yeni kararlar doğrultusunda faaliyette olan konaklama tesislerinin “Güvenli Turizm Sertifikası’nı alacakları en son tarih 15 Temmuz olarak belirtilirken, yeni faaliyete geçek konaklama tesislerinde ise bu işlemin açılışı takiben 7 gün içerisinde alabileceklerinin altı çizildi. Öte yandan sertifikaların; Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı www.tga.gov.tr web adresinde belirtilen sertifika firmalarınca denetlenen ve düzenlenen ‘Güvenli Turizm Sertifikası’ koşullarını yerine getirerek alınacağı ifade edildi.

 

SERTİFİKASIZ OLANLARIN  FAALİYETLERİNE SON VERİLECEK

 

‘Güvenli Turizm Sertifikası’ alma zorunluluğu getirilen konaklama tesislerinin, sertifikasız faaliyet gösterdiğinin tespiti halinde işletme faaliyetlerine son verileceği belirtilerek “Bahsi geçen bu tesislerin sertifikasız faaliyet gösterdiğinin tespiti halinde işyeri açma ve çalışma ruhsatı veya turizm belgesi iptali dahil her türlü cezai işlem saklı kalmak kaydıyla, işletme faaliyetlerine son verileceğine oy birliği ile karar alınmıştır.” denildi.

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10