Kumbağ Deresi iddialarına TESKİ'den açıklama

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Kumbağ Deresi'ni temizlemediğini ve dereye atık suların akıtıldığı iddiasında bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel'e, TESK?

Tekirdağ 5.07.2020 12:14:00 0
Kumbağ Deresi iddialarına TESKİ

 Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in 2 Temmuz’da sosyal medya hesabından Kumbağ deresinin fotoğraflarını paylaşarak "Bu gördüğünüz yer, Marmara’nın incisi, ilimizin ve şehrimizin gözde tatil merkezi Kumbağ Mahallemizin içinden geçen Kumbağ Deresi. Artan sivrisinek şikayetleri üzerine yaptığımız incelemede, tüm uyarılarımıza rağmen derenin temizlenmediği, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin, pis su atıklarını denizimize boşalttığını tespit ettik” sözleri ile derenin kirliliğine dikkat çekerek sitem etmesi üzerine Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nden (TESKİ) yazılı açıklama yapıldı.

 

TESİS BİN 200 METREKÜP/GÜN KAPASİTELİ 

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in sosyal medya hesabında “Kumbağ Atıksu Arıtma Tesisi” konulu paylaşımına ilişkin TESKİ tarafından yayımlanan açıklamada ; “Kumbağ Atıksu Arıtma Tesisi  bin 200 metreküp/gün kapasiteli olup, Kumbağ ve Barbaros Mahallelerinin bir kısmının evsel atık suyunun arıtılması için Kumbağ Belediyesi döneminde inşaat halinde iken İdaremiz tarafından devralınarak iyileştirilmiş ve çalışır hale getirilmiştir. Tesisimiz mevcut yürürlülükteki mevzuat hükümlerine uygun olarak çalıştırılmaktadır. Kurumumuz adına çalışan vidanjörlerin taşıdığı evsel nitelikli atık suların bertarafı Batı Atık Su Arıtma Tesisinde kontrol ve denetimimiz altında yapılmaktadır.” ifadeleri yer aldı.

 

“BU İHTİYACI KARŞILAMAKTADIR”

 

Kumbağ Mahallesi’nin resmi kayıtlara göre nüfusunun 2 bin 281 kişi olduğu ve Barbaros Mahallesi’nin büyük bir kısmının atık suyunun da bu tesiste arıtıldığına dikkat çekilen açıklamada, “Bu nüfus dikkate alındığında günlük toplanması gereken atık su miktarı 600-700 metreküp aralığında olmakta, mevcut Kumbağ Atıksu Arıtma Tesisi Kapasitesi bin 200 metreküp/gün ile bu ihtiyacı karşılamaktadır.” denildi.

 

DAHA BÜYÜK KAPASİTELİ BİR TESİSE İHTİYAÇ VAR

 

Bölgede daha büyük kapasiteli bir atık su arıtma tesisine ihtiyaç olduğunu ifade eden TESKİ açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Kumbağ ve Barbaros Mahallelerinde özellikle yaz aylarında yoğun nüfus artışı göz önünde bulundurulduğunda daha büyük kapasiteli bir atık su arıtma tesisi ihtiyacı bulunmaktadır. Genel Müdürlüğümüzce Kumbağ ve Barbaros Mahallelerimizdeki atık suların bertarafı için birçok alternatif değerlendirilmiştir. Proje –etüt çalışmaları tamamlanmış olan bu alternatifler arasında yapılan değerlendirmeler neticesinde en uygun proje araziye uygulanarak bölgedeki atık suların tamamının arıtılması sağlanacaktır. “

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10