İlk kurbanlıklar 15 Temmuz'da gelecek

Çerkezköy'de yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hayvan satış yerleri belli oldu. Çerkezköy Belediyesi yetkilileri Kurban Pazarının önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Pınarça yolunda kurulacağÄ

Çerkezköy 6.07.2020 18:06:00 0
İlk kurbanlıklar 15 Temmuz

 

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Çerkezköy'de kurban satış alanı olarak Pınarça yolundaki alan belirlenirken, Çerkezköy Belediyesi tarafından bu alanda etüt çalışmalarına başlandı. Çerkezköy Belediyesi yetkilileri, bu yıl için kurban satış alanı tahsisi için dilekçe alımlarına başladıklarını, bu güne kadar 30'a yakın başvuruyu aldıklarını kaydettiler.

 

TÜM TEDBİRLER ALINACAK

 

Çerkezköy Belediyesi bu yıl kurban satış alanında yeni tip koronavirüse karşı önlemler alarak satıcıların ve kurban almaya gelen vatandaşların ihtiyaçları ve sağlığı doğrultusunda düzenleyecek. Çerkezköy Belediyesi yetkilileri yaptıkları açıklamada "Çerkezköylülerin Kurban Bayramı’nı huzur içerisinde geçirmeleri için tüm tedbirleri alıyoruz. Salgın kapsamında kuracağımız pazar yerlerinde tüm sosyal mesafe ve maske kurallarına dikkat edilecek. Böylece vatandaşlarımız kurbanlık alışverişlerini gönül rahatlığıyla yapabilecekler" diye konuştu.

 

10 TEMMUZ'DA ÇADIRLAR KURULACAK

 

Dilekçelerin ayın başında alınmaya başlandığını kaydeden yetkililer "Gerekli kriterlerin sağlanması halinde 10 Temmuz'da hayvan pazarında çadırlar kurulmaya başlanacak. 15 Temmuz'dan itibaren ise küçükbaş ve büyükbaş hayvanların alımlarına başlayacağız. Kurban satış yerlerine girişte, kurbanlık hayvanların kulak küpesi, veteriner sağlık raporu, hayvan pasaportu, nakil belgesi kontrol edilecek. Kulak küpesi ve belgesi olmayan hayvanların kurban pazarlarına girişine izin verilmeyecek.” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10