Kapaklı meclisi ikinci oturumu tamamladı

Kapaklı Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısı'nın 2'nci oturumunu Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında gerçekleştirdi. İlgili gündem maddelerinin görüşülmesinin ardı

Kapaklı 6.07.2020 19:48:00 0
Kapaklı meclisi ikinci oturumu tamamladı

 

 

Dün saat 15.00'de Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya AK Partili meclis üyesi Ali Aras ve CHP'li meclis üyesi Halil İbrahim Erkan katılmadı.

 

ÜÇ ŞEHİDİN İSMİ PARK VE CADDELERE VERİLECEK

 

Mecliste ilk olarak tarife komisyonuna havale edilen konular görüşülürken, Kapaklı’da ikamet eden şehit, gazi ve gazi ailelerinin birinci derece yakınlarının belediye bünyesindeki çay bahçesi, sosyal tesis gibi alanlardan ücretsiz bir şekilde yararlanabilmesi için verilen önergeye ilişkin komisyon raporunda gazi, şehit aileleri ve engelli vatandaşlara belediyenin sosyal tesislerinde yüzde 20 indirim uygulandığı ifade edildi. Bu uygulamanın devam etmesi meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. Kazak Gölü mesire yerinde bulunan organizasyon alanı için hazırlanan bütçe içi işletme ücret tarifesinin komisyon raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edilirken, Bahçeağıl Mahallesi'nde bulunan bir sokağa Dursun Alparslan isminin verilmesi ise komisyon tarafından red edildi. Gündemin bir diğer maddesinde ise Mimar Sinan Mahallesi 571 ada 8 parsel ve 574 ada 5 parsele ilişkin imar değişikliği konusunda komisyon çalışmalarının devam etmesi kararı çıkarken, Şubat ayında İdlib’de şehit düşen 33 Mehmetçiğimizden Tekirdağlı Uzman Onbaşı Recep Bekir,  Piyade Onbaşı Nihat Kara ve sözleşmeli Er Birhan Er’in isimlerinin Kapaklı’da uygun park ve caddelere verilmesi talebi de oy birliği ile meclisten geçti.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

İnönü Mahallesi'nde uzun yıllar muhtarlık yapmış olan Remzi Akgün'ün isminin bir parka verilmesi maddesi ise oy birliği ile kabul edilirken, Atatürk Mahallesi Hacılar Çeşmesi Süleyman Demirel Parkı içinde 64.11 metrekarelik alanın sondaj kuyusu açılması amacıyla 10 yıllığına bedelsiz olarak TESKİ’ye tahsis edilmesi sebebiyle tahsise ilişkin protokol yetkisini belediye başkanına verilmesi maddesi de oy birliği ile kabul edildi.Gündemin bir diğer maddesinde Karaağaç Mahallesi’nde plansız alanda bulunan, mülkiyeti belediyeye ait yaklaşık bedeli 5 milyon 500 bin TL olan toplam 67.749 metrekare tarla vasfındaki 5 taşınmazın, İsmet İnönü Mahallesi 1552 ada 1 parselde bulunan, Toplu Konut İdaresi mülkiyetinde bulunan ve yaklaşık bedeli 14 milyon 500 bin TL olan 33.891,67 metrekare alan ile trampa edilmesi, yaklaşık 9 milyon TL’lik değer farkının ödenmesi ve protokol yapmak için belediye başkanına yetki verilmesi talebine ilişkin İmar Komisyonu raporu görüşüldü.

 

"BELEDİYEYİ BORÇLANDIRMAK GİBİ DERDİM YOK"

 

İlgili gündem maddesi hakkında konuşan CHP grup sözcüsü Levent Nur, "67 bin metrekare yeri verip, üzerine 9 milyon TL para verip 33 bin metrekare yeri almış, özellikle bu hastalıktan sonra ekonomik sıkıntılar içinde doğru bir karar olur mu? Bunu ertelesek, ileride tarla vasfında da olsa 67 bin metrekare yer daha değerli olacaktır. Şu anda TOKİ’nin yaptığı Emlak Konutlarının olduğu bölgeler Kapaklı’nın 20 sene önce kanalizasyonun aktığı, çöpünün döküldüğü bir alandı. Ama şuan paha biçilmez yer" diye konuştu. '20 sene bekleyecek zamanımız yok' diyen Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, "Biz burayı alıp, bir şekilde proje üretip kaynak sağlamak için bunu yapıyoruz. Gelecek sene tarla fiyatı artacak da alacağınız yerin fiyatı yerinde mi duracak? 42 dönümlük bir çöplükten bahsediyorum. Altından kolektör geçiyor. Konut yapamazsınız. Yüksek gerilim hattı geçiyor. Karaağaç Belediyesi varken burası çöplüktü. 42 dönümü böyle atıl duruyor. Burası bizim için büyük kazançtır. Birikmiş problemlerimiz var. Şuan buranın bedeli yaklaşık 14 milyon TL'dir ve gelecek yıl ise 24-34 milyon olacaktır. Bunu da kredi ile telefi edebiliriz. Hesabımızı yapacağız ihtiyacımız olmazsa oradan gelecek kaynakla bunu alırız. Belediyeyi borçlandırmak gibi bir derdim yok, geçmiş dönemde yeterince borçlanmış zaten. Bu borçları ödemek için çıkış yolları arıyorum” diye konuştu. İlgili gündem maddesi ise oy çokluğu ile meclisten geçti.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Bir sonraki gündem maddesinde ise Bahçelievler Mahallesi 680 ada 2 parsel sayılı 842 metrekare alan için parsel sahibinin belediyeye sunduğu, imar planında park alanında olan taşınmazın bedeli ödenerek ya da takas yoluyla taşınmazının kamulaştırılmasını talebine ilişkin komisyon raporu görüşülüp karara bağlanırken, mülkiyeti belediyeye ait olan Atatürk Mahallesi 1275 ada 5 parselde 409 metrekare, Bahçelievler Mahallesi 1661 ada 22 parsel 124,94 metrekare, 1661 ada 32 parsel 121,35 metrekare olmak üzere toplamda 655,29 metrekare 3 adet parsel ile Bahçelievler Mahallesi 680 ada 2 parsel sayılı 842 metrekare alanın trampa yoluyla kamulaştırılması komisyonun aldığı karar sonrası oy birliği ile kabul edildi. Mecliste sporcu İdil Zafer'in ödüllendirilmesi ve ödülü belirlemek üzere belediye başkanına yetki verilmesi oy birliği ile kabul edilirken, tam zamanlı sözleşmeli çalışacak olan mühendisin ücretine ilişkin komisyon raporu da oy birliği ile kabul edildi. Meclisin bir diğer gündem maddesinde Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi ile iş birliği protokolü yapılması talebi oy birliği ile kabul edilirken, tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalışacak tabibin ücretine ilişkin komisyon raporu da oy birliği ile kabul edildi.

 

BELEDİYE KREDİ KULLANACAK

 

Atatürk Mahallesi 1725 ada 5 parselde yer alan 442,02 metrekare taşınmazın satışı ile ilgili gündem maddesi hakkında konuşma gerçekleştiren Başkan Çetin, "Yer satma taraftarı değiliz ama mali tablomuz ise iç açıcı değildir. Komşu ilçelerimizde belediye personelinin maaşları ödenmezken, biz çok şükür ödüyoruz. Şehir merkezinden uzakta olan yer belki ilerleyen yıllarda değerli olabilir" dedi. Taşınmazın satışı ise CHP grubunun ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. İller Bankası'ndan 5 milyon TL kredi kullanılması ilişkin komisyon raporunun görüşüldüğü toplantıda konuyla ilgili konuşan Başkan Çetin “Pandemi süresi boyunca İller Bankası’ndan aldığımız paylarda çok ciddi bir kayba uğradık Bazı belediyelerin İller Bankasından bu süreç içinde kredi için müracaat ettiğini ve destek aldığını öğrendim. Ön görüşme gerçekleştirdik ve bizlerinde talebi olacaktır. Bizde böyle krediyi değerlendirmek istedik" dedi. İlgili gündem maddesi CHP grubunun ret oyuna karşılık oy çokluğu ile meclisten geçti.

 

MUHTARLIKLARIN FATULARINI BELEDİYE ÖDEYECEK

 

Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilen ek bütçe yapılması oy birliği ile kabul edilirken, Kapaklı'da ki muhtarlık binalarının su, doğalgaz, elektrik, internet ve telefon faturalarının belediye bütçesinden ödenmesi oy birliği ile kabul edildi. Toplantının son gündem maddesinde ise belediyeye ait kiralık yerler konulu yazıya ilişkin komisyon raporu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

 

"AĞUSTOS AYINDA TEMELİ ATILACAK"

 

Toplantının ardından Ankara temaslarını değerlendiren Başkan Çetin, "Hastanenin tüm prosedürleri tamamlandı.  Yalnız isim konusunda ufak bir pürüz var. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğümüz hastaneye yaptığı katkılardan dolayı isminin geçmesini istiyor. Umuyoruz prosedürler tamamlandığında Temmuz ya da Ağustos ayında temeli atılacak. Yine aynı zamanda İlçe Emniyet Müdürlüğü binamız sıkıntılıydı ve konuyla ilgili İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’yu ziyaret ettik ve hızlı bir çözüm bulduk. İnşallah hükümet konağımızın hemen yanına yeni ilçe emniyet müdürlüğü binamızı yapacağız. Millet Bahçesi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile bir görüşmemiz oldu. Şuan Millet Bahçesi yapmak istediğimiz noktada 18 uygulaması dediğimiz bir uygulama yapmamız gerekiyor. İnşallah bu uygulamayı yaptıktan sonra gelecek yılın programına alacağız. Ayrıca Karaağaç Mahallemizdeki bir camiimizin restorasyon işlemlerini de yapmak istiyoruz. Kendi imkanlarımızla yapacağımız projeler de var bunları hayata geçirmek istiyoruz" dedi.

 

"ASFALTLANMAMIŞ YOL KALMAYACAK"

 

Asfalt, kilit taşı ve kaldırım taşı ihalesini yaptıklarını kaydeden Çetin, "2021 yılının sonunda 2022 yılının başlarında asfaltlanmamış yol kalmayacak. Pınar Bulvarı'nın ihalesi yapıldı ve süreç devam ediyor. Müteahhit firmanın altı ay yasal süresi var ve daha hızlı yapması için çaba gösteriyoruz. Cumhuriyet Mahallesi'nde yarım kalmış semt pazarımız var. Dolayısıyla yeniden ihaleye çıkacağız.

Rüzgar Enerji Santrali ile ilgili de göreve geldiğimizde 5.5 milyon borcumuz vardı bu parayı ödemediğimiz için süreç bugüne geldi. Şimdi yavaş yavaş bununla ilgili bir ödeme planı oluşturuyoruz, hatta bayağı bir ödeme yaptık. Hem mevcut borçları ödemeye hem de Kapaklı’nın beklediği hizmetleri yapmaya söz verdik. Bu sözleri yerine getireceğiz kimsenin şüphesi olmasın. TESKİ konusunda CHP'li meclis üyelerimizi istirhamımızdır. Kapaklı’ya hizmet gelmesi noktasında bize destek versinler. Kapaklı’da yaşıyorsak eğer, ki Cumhuriyet Halk Partili meclis üyelerinin birçoğu burada yaşamıyorlar; Kapaklı’yı seviyorsanız bizimle el ele kol kola olun ve bu sorunları çözelim. Bu kısır kavgalar halkın umurunda değil. Biz kavgadan yana değiliz, hizmetten yanayız" dedi.

 

"BİR AY KAPI KAPI DOLAŞTIM"

 

Çetin, "Millet Bahçesi projemizde de aynı durum başımıza geldi. Projenin büyükşehirden onayı tam 4 ay sürdü. Açık söylüyorum meclis üyemiz Halil İbrahim Erkan buna sebebiyet verdi. Kendisiyle dostluğumuz da var ama siyaset bu değil. Ben bu koltukta 5 yıl soranın hesabını yaparak hiç durmadım. Daha önce de sizlerin bulunduğu yerlerde oturdum, bakın arşivlere bu tarz bir siyasetim olmadı. Eğer Kapaklı'nın menfaatine ise kendi grubuma da ters düşmüşümdür. Buna Termik Santral de dahil. Şimdi çok şükür Pınarca’yı termik değil, termal merkezi haline getireceğiz. Göreceksiniz Kapaklı’yı 2-3 yıl içerisinde bambaşka bir hale getireceğiz.Ben seçimi aldıktan sonra 1 ay Ankara’da kapı kapı dolaştım. Her gittiğim yerde ‘Kapaklı neresi?’ diye soruyorlardı. Şimdi hamdolsun Kapaklı’nın neresi olduğunu herkes öğrendi. Projelerimiz de orada, takip ediyoruz. Ekibimizi güçlendirmeye çalışıyoruz. Kendileri de samimiyetimizi, gayretimizi görüyorlar. Zaman zaman geçmiş alışkanlıklardan kalan sürtüşmelerimiz oluyor fakat kendilerine doğruyu göstermeye çalışıyoruz. Kimseye mobbing yapmamışızdır" dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10