Düğün salonlarında yeni dönem

Çerkezköy'de yeni tip koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında yapılmaya başlanan düğünler ve organizasyonlar ile ilgili Kapaklı'da bulunan Lidya WeddingGarden/Kır Düğün Salonu işletmecisi

Çerkezköy 8.07.2020 16:07:00 0
Düğün salonlarında yeni dönem

 

Yeni tip koronavirüs salgını sonrası başlayan normalleşme süreciyle1 Temmuz itibarıyla düğünler yapılmaya başlandı. Tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy ve Kapaklı’da da bulunan düğün salonu işletmecileri, düğün yapacak çiftler için salonlarını yeni normale hazırladılar. Düğün salonu sahipleri, yeni kontrollü hayat kapsamında başta maske, sosyal mesafe ve dezenfektan olmak üzere belirlenen kurallar çerçevesinde yeniden evlenecek çiftlerin özel günlerini organize ediyorlar. Bu süreçte düğün salonlarının en büyük sıkıntılarının oyunların oynanamaması olduğunu belirten  LidyaWeddingGarden/Kır Düğün Salonu işletmecisi Hasan Yaşar, bu konuda müşteriler ile karşı karşıya geldiklerini ve çoğu düğünün bu nedenle iptal edildiğini söylerken, AtölyEvent’in sahibi Öznur Koç ise hastane odası süslemelerini salgın nedeniyle yapmadıklarını bunun dışında süsleme işlerinde bir değişiklik olmadığını ifade etti.

 

 

“SALON KAPASİTEMİZİN ÜÇTE BİRİNİ KULLANIYORUZ”

 

Kapaklı’da bulunan Lidya WeddingGarden/Kır Düğün Salonu işletmecisi Hasan Yaşar, Sağlık Bakanlığı ve Bilim kurulu önerileri ile hazırlanan genelgede belirtilen kuralları uyguladıklarını belirterek, “Salonumuzun normal kapasitesi bin kişi. 600 kişilik bahçeye, kapalı alanımıza 400 kişi alabiliyoruz. Kapalı alanımızın camları ve üstü açılan bir sistemi var. Orası da bahçe sayılır. Koronavirüs salgını nedeniyle belirlenen önlemler kapsamında bin kişilik salonumuzun üçte biri kapasiteyle kullanıyoruz. Yapılacak düğünlerde misafir sayısının 350 kişiyi geçmemesine dikkat ediyoruz. Salona girişte 3 görevli tarafından misafirlerin ateşleri ölçülüyor. Maskesiz gelenlere maske veriyoruz.” dedi.

 

“MASALAR ARASINDA 2 METRE MESAFE BIRAKIYORUZ”

 

Yaşar, “Girişte iki noktaya yerleştirdiğimiz dezenfektanları misafirlere kullandırıyoruz. Daha sonra girişten düğün alanına, lavobolara kadar her yere sosyal mesafe kurallarına uymaları gerektiğine dair bilgilendirme afişleri astık. Salonun her yerinde maske takın ibaresi var. 14 kuralı herkesin görebileceği şekilde ayrı noktalara astık. Salondaki oturma düzenini de sosyal mesafe kurallarına göre oluşturduk. Masalar arasında yaklaşık 2 metre mesafe bırakıyoruz. Sandalye aralarında ise 60- 70 santimetre olacak şekilde mesafe bırakıyoruz. Normalde masalarımız 10 kişilik ama sosyal mesafe gereği bu sayı 6’ya düştü. Her masaya dezenfektan konuldu.” diyerek işletmede uygulanan tedbirler hakkında bilgi verdi.

 

“GELİN VE DAMAT HARİCİNDE PİSTE KİMSEYİ ALMIYORUZ”

 

1 Temmuz’dan bugüne kadar 2 düğün yaptıklarını kaydeden Yaşar, düğünlerle ilgili en büyük sıkıntının oyunların oynanmaması olduğunu dile getirdi. Yaşar şöyle devam etti: “Düğünlerle ilgili en büyük sıkıntı; insanların hala oyun oynamak istemesi. Biz de salonumuzda böyle bir şeye izin vermiyoruz. Gelin ve damat haricinde piste kimseyi almıyoruz. Engel olamadığımız durumlarda orkestrayı hemen uyarıp müziği kesiyoruz. Gerçekleştirdiğimiz düğünlerde bu şekilde birkaç girişim oldu. Hemen uyarılarımızı yaptık.” diye konuştu.

 

“MÜŞTERİLERİMİZLE ÇOK KARŞI KARŞIYA GELİYORUZ”

 

Kuralların uygulanmasının haricinde düğünlerin olağan olarak gerçekleştiğini söyleyen Yaşar, bu sürecin işletmeciler için zorlu geçtiğini dile getirdi. Sosyal medyadan düğünlerde oyun oynatıldığını izleyen insanların kendilerinden de aynı talepte bulunduğunu belirten Yaşar, bunun yasak olduğunu ve oyun oynatamayacaklarını ilettikleri kişilerin düğün organizasyonlarını iptal ettiklerini söyledi. Yaşar, “Çerkezköy’de de oynayan insanları birçok yerde görüyoruz. ‘Dışarıda yapılan düğünlerde herkes oynuyor sizin salonunuzda neden oynayamıyoruz’ diye şikayetler var. Enbüyük sıkıntı bu. Oynayacaksa herkes oynasın. Oynanmayacak ise hiç kimse oynamasın. Ya kolluk kuvvetleri denetlesin ya da herkes bu konuda serbest olsun. Müşterilerimizle çok karşı karşıya geliyoruz. Biz kurallara uymak zorundayız. Çünkü en büyük bulaşma alanları düğünler, cenazeler ve toplu organizasyonlar.” şeklinde konuştu.

 

 

 

ÖZNUR KOÇ: DAVETLİ SAYISINI YARI YARIYA İNDİRİYORUZ

 

Çerkezköy ve bölgede doğum günü, hastane odası süsleme, babyshower, kına, düğün, nişan, piknik organizasyonları ileri yapan AtölyEvent’insahibi Öznur Koç, yeni normalde yaptıkları düğün, doğum günü, kına, nişan gibi organizasyonlarını koronavirüs tedbirlerine uygun olarak gerçekleştirmeye çalıştıklarını dile getirdi. Öznur Koç, “Bu süreçte organizasyon yaptığımız mekanlarda davetli sayısını yarı yarıya indiriyoruz. Örneğin 400 kişilik bir mekan ise 200 kişiye indiriyoruz. Daha çok açık alanları tercih ediyoruz. Bunun haricinde 4 metrekareye 1 kişi düşecek şekilde içeride sosyal mesafeyi koruyoruz. Gelen misafirlerin ateş ölçümlerinin tek tek yapılmasına dikkat ediyoruz. Mekan sahipleri ile bizler misafirleri maske takmaları konusunda uyarıyoruz.” diye konuştu.

 

“HASTANE ODASI SÜSLEMELERİMİZİ YAPMIYORUZ”

 

Organizasyonlarda ikramlıkların serpme şekilde verilmediğini belirten Koç, ikramlıkların Covid-19 çalışma rehberinde belirtilen kurallar çerçevesinde kişiye özel olarak paketli verildiğini ifade etti. Koç, “Genel olarak ikramların olmamasına dikkat ediyoruz. Ancak müşterinin bu yönde israrlı bir talebi varsa salgın önlemlerine uygun olarak ikramların yapılmasını sağlıyoruz. Bunun yanında süsleme konusunda bir değişiklik olmadı aynı talepleri alıyoruz. Sadece misafirlerin oturma düzeni ve misafirlerin sayısı ile ilgili büyük bir sıkıntı var. Bu süreçte hastane odalarında yaptığımız süslemelerimizi yapmıyoruz. Yaptığımızda da kurallara uyarak bu işlerimizi yapıyoruz. Ancak bu süreç nedeniyle bu yoğunluğumuz azaldı.” dedi.

 

“EYLÜL İLE ARALIK ARASINDA SALONLARDA YOĞUNLUK BEKLENİYOR”

 

Salgın sürecinden sonra çiftlerin kendilerinden özel talepleri oluyor mu sorusunu da cevaplayan Koç, “Genelde çiftler, espri mahiyetinde düğün davetiyelerine Covid-19 ile ilgili küçük notlar koyuyoruz. Maskelerinin üzerine bıyık vb. desenler yapılıyor. Ama genel olarak insanlar bu durumu anımsamak istemiyor. Zaten olabildiğince bu süreç fotoğraf karelerine maskeli bir şekilde yansıyor. Böyle olunca kimisi bunu esprili hale çevirmek istiyor kimisi de anımsamak istemiyor. Her ne kadar salgında normalleşmeye geçsek de bu sene yapacakları düğünlerini, nişanlarını vb. organizasyonlarını sene erteleyenler var, iptal edenler var. İnsanlar Eylül ayına kadar salgınla alakalı alınan tedbir ve kısıtlamaların kalkacağını düşünüyor. Bu nedenle Eylül ile Aralık ayı arasında düğün salonlarında bir yoğunluk olması bekleniyor.” şeklinde konuştu.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10