Bu parklara kim zarar veriyor!

Çorlu'nun Havuzlar Mahallesi'nde bulunan Âşık Mahsunî Şerif Parkı'na yıllardır verilen zararın hala devam ettiğini belirten Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, yaşanan bu duruma â

Çorlu 10.07.2020 12:42:00 0
Bu parklara kim zarar veriyor!

 

 

 

Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince yapılan semt parklarına, kimliği belirsiz kişilerce sürekli zarar verildiğini açıklayan Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, vatandaşların rahat nefes alması, keyifli vakit geçirebilmesi, çocukların güvenli alanlarda dilediğince oynayabilmesi için Çorlu’nun pek çok noktasında inşa edilen semt parklarının, dönem dönem kimliği belirsiz kişilerce saldırıya uğradığını ifade etti.

 

PARKTAKİ HASAR EPEY FAZLA

 

Parkların bakım ve onarımını gerçekleştiren Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin, geçen günlerde Havuzlar Mahallesi Orhan Kemal Caddesi 6. Sokak’ta bulunan Âşık Mahsunî Şerif Parkı’na yine zarar verildiğini tespit ettiğini kaydeden Belediye Başkanı Sarıkurt, oyun gruplarındaki salıncakların, kaydırakların kırıldığını, kauçuk zemin malzemesinin bilinçli olarak söküldüğünü, borulara zarar verildiğini, spor aletlerinin oturaklarının kırıldığını, aletlerin üzerine yazılar yazıldığını, basketbol sahasını çevreleyen tellerin kesildiğini belirterek parktaki zararın epey fazla olduğunu söyledi.

 

"BU PARKLARDA EMEKÇİLERİMİZİN ALIN TERİ VAR"

 

Çorlu’daki pek çok parkın dönem dönem saldırıya uğradığını, bu parklara bilinçli olarak zarar verildiğini dile getiren Sarıkurt, bu manzaralarla karşılaşmaktan son derece üzgün olduklarını söyledi. Sarıkurt, 2011 yılında açılan Âşık Mahsunî Şerif Parkı’nın 2016 yılında yakıldığını hatırlatarak, bu parka yapılan saldırıların devam ettiğine dikkat çekti. Sarıkurt açıklamasını şöyle sürdürdü: “Havuzlar Mahallemizde yaşayan vatandaşlarımızın sürekli kullandığı, çocukların, gençlerin sürekli oyun oynadığı, spor yaptığı bu parkımız, Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzce yapılan her tamir ve bakımdan sonra tekrar saldırıya uğruyor. Bunun neden yapıldığını anlayamıyoruz. Bu parklar vatandaşlarımızın vergileriyle yapılıyor, parklarımıza harcanan her bir kuruş vergisini ödeyen vatandaşlarımızın cebinden çıkıyor. Bu parklarda emekçilerimizin alın teri var. Bu sebeple kamu malına bu kadar kolay zarar verilmesini aklımız almıyor.”

 

 

“BU PARKLAR HEPİMİZİN”

 

Âşık Mahsunî Şerif Parkı’na verilen zararlar sebebiyle şimdiye kadar 40 adet salıncak ve 17 adet kaydırak monte edildiğini kaydeden Sarıkurt, “Çocukların güvenle oynayacağı, ailelerin güvenle gezebileceği bu parkların gece olunca bilinçli olarak saldırıya uğruyor ancak suçlular tespit edilemiyor. Bu durum bizi çok üzüyor. Çorlu’muza renk veren, mahallelerimizi güzelleştiren parklarımızı gözümüz gibi korumamız gerekirken yakıp yıkmak, bu kentte yaşayan vatandaşlarımıza, parkta oynayan çocuklarımıza büyük haksızlık. Bu parklar hepimizin. Lütfen parklarımızı, yeşil alanlarımızı koruyalım, kollayalım.” ifadeleri ile yapılan bu saldırılara tepki gösterdi.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10