12 fetö şüphelisinden 1'i tutuklandı

Tekirdağ'da, fetö'nün mahrem ceza infaz memurları yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 12 şüpheliden 1'i tutuklandı. Şüphelilerden 8'i etkin pişmanlık h

Tekirdağ 10.07.2020 21:04:00 0
12 fetö şüphelisinden 1

 

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda, FETÖ'nün mahrem ağabeyleri ile operasyonel hatlar üzerinden irtibat sağladıkları tespit edilen 12 infaz koruma memuru yakalanıp, gözaltına alındı.

 

AÇIKLAMA YAPILDI

 

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "Anılan soruşturmada, mahrem ağabeylerin, maiyetindeki infaz koruma-zabit katibi memurları ile irtibatlarını 'hizmet hattı' adı verilen cep telefonu numaralarını kullanarak ve ceza infaz memurları ile ardışık arama suretiyle yaptıkları tespit edilmiştir. Aynı zamanda anılan soruşturmanın, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, TSK mahrem yapılanmasını ortaya çıkaran ardışık-ankesör soruşturması ile benzer nitelikte olduğu, bu nedenle ülke genelinde tatbiki mümkün ceza infaz kurumları mahrem yapılanmasını ortaya çıkarabilecek nitelikte olduğu değerlendirilmiştir" denildi.

 

BİR KİŞİ TUTUKLANDI

 

Emniyetteki sorguları tamamlanan şüpheliler Tekirdağ Adliyesine sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden M.K., tutuklanırken, 8 şüpheli etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak, yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla, 3 şüpheli ise hakimlik sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10