CHP Genel Başkan Adayı Cihaner'den Tekirdağ çıkarması

CHP'nin 25-26 Temmuz'da gerçekleşecek 37. Olağan Kurultayı'nda Genel Başkan Adayı olan İlhan Cihaner ve beraberindeki heyet, Türkiye geneli örgütlenme çalışmaları kapsamında il ziyaretlerine Tekirdağ?

12.07.2020 16:49:00 0
CHP Genel Başkan Adayı Cihaner

 

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 6. kez aday olacağı Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 37. Olağan Genel Kurul’undaki CHP Genel Başkanlığı yarışına “Gelecek İçin Biz”  grubu olarak İlhan Cihaner de katıldı. Hem CHP, hem de ülke yönetimine talip olduklarını açıklayan grup, il ziyaretlerine yönelik çalışmalarında ilk toplantıyı 10 Temmuz Cuma günü Tekirdağ’da gerçekleştirdi. Toplantıda, CHP Parti üyesi İlhan Cihaner,  bazı partililer ve basın mensupları yer aldı.

 

TOPLANTI TARİHİ BEŞEVLER’DE GERÇEKLEŞTİ

 

Çalışmalarının ilk ayağına Tekirdağ’dan başlayan Genel Başkan Adayı İlhan Cihaner, bu kapsamda Süleymanpaşa’da Tarihi Beşevler’de basın mensupları ile bir araya geldi. Parti Meclisi Üyesi İlhan Cihaner, toplantıda yaptığı konuşmada ülkenin olağanüstü bir süreçten geçtiğini, muhalefetin de buna eş güdümlü olarak olağanüstü şekilde örgütlenmesi gerektiğini söyledi.

 

“TÜRKİYE’YE YENİ ŞEYLER SÖYLEYEN BİR SİYASET ÜRECETEĞİZ”

 

Cihaner, güçlü bir muhalefete ve dinamik bir siyaset anlayışına ihtiyaç olduğuna dikkat çekerek özellikle kurultay seçimlerine odaklı bir siyaset güdülmediğini vurguladı. Kalıcı parti politikalarına etki eden, Türkiye’ye yeni şeyler söyleyip, ileri götürebilecek bir siyaset üretme çabası içerisinde olacaklarının altını çizen Cihaner, Parti içi demokraside de sorun olduğunu ifade ederek “Her şey yolunda olsaydı biz de böyle bir hareketin içinde olmazdık” dedi.

 

“ÇOĞUNLUK BİZİM GİBİ DÜŞÜNÜYOR”

 

Konuşmasında bazı büyükşehir belediyelerini kazanmış olmanın başarı olmadığını  belirten Cihaner, 26 Haziran  2018’de Başkanlık ve Parlamenter sistemine ilişkin yapılan referandum sonucunun başarısızlığı gösterdiğini dile getirdi. İçine düşülen “ne derler” ve “siyasetsizlik” sarmalından da dinamik bir siyaset anlayışıyla çıkılabileceğini kaydeden Cihaner, şöyle devam etti: “Partinin neredeyse tamamı bizim gibi düşünüyor. Bizi cesaretlendiren de bu durum. Ancak siyasi partilerin hiyerarşik yapılarını düşünürsek, aşağıya doğru bu yoğunluk artıyor. Ancak yönetim kademeleri ve karar mekanizmalarında ortaya çıkan kararlarda bu makas açılıyor. Arada bu makas olmasaydı. Bizler de bu iddia ile ortaya çıkmazdık. Bu anlamda parti içerisinde çoğunluğun bizim gibi düşündüğünü söyleyebiliriz” şeklinde konuştu.

 

SORULARI YANITLADI

 

Örgütlenmek için fazla zamanlarının olmadığını vurgulayan Cihaner, mecliste yasalaşan çoklu baro düzenlemesi hakkında şunları söyledi: “Barolara yapılan Türk demokrasisine yapılan en aşırı saldırıdır. Barolara yapılanın devamı yarın, TMMOB’a, Tabipler Odası’na yapılacaktır.” Gerçekleşen toplantı, Cihaner’in gazetecilerin sorularını yanıtlamasının ardından sona erdi.

 

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10