"Milletin hukukunu korumak için canlarını siper ettiler"

15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü'nün 4. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programda konuşan İlçe Vaizi Yusuf Demirgül, "Millet uğruna, milletin hukukunu korumak için canlarını sipe

Çerkezköy 13.07.2020 17:59:00 0

 

Çerkezköy İlçe Müftülüğü tarafından Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda, 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü’nün 4. yıl dönümü dolayısıyla Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde dün saat 15.00’da “Milli birlik ve beraberlik” başlıklı konferans gerçekleştirildi. Düzenlenen programda 15 Temmuz 2016 yılında darbe girişiminde bulunanlara karşı milli iradenin gücüyle karşı koyarken şehit olanlar ve gaziler anılırken, milli birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapıldı.

 

SAYGI DURUŞUNDA BULUNULDU VE İSTİKLAL MARŞI OKUNDU

 

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, İlçe Jandarma Komutan Vekili Serkan Yörükoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Hayri, Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Fergan Genç, STK ve siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kuralı ve maske kullanımına uyularak gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.  Ardından Mimar Sinan Cami İmamı Tayyar Memiş tarafından Kuran-ı Kerim Tilaveti okudu.

 

 

"15 TEMMUZ BAMBAŞKA BİR ŞEYDİ"

 

Program İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş’ın günün anlam ve önemine dair konuşmasıyla devam etti. İlçe Müftüsü Çatmakaş, Türk milletinin tarih boyunca bir takım sıkıntılar ve badireler atlattığını anımsattığı konuşmasında  “15 Temmuz bambaşka bir şeydi. Sureti haktan gözükerek şehitlerimizin kanıyla yoğrulmuş olan vatan parçasını başkalarına peşkeş çekmeye kalkışanları ihanetine uğradık. Allah’a hamd olsun ki milletimizin feraseti, birlik ve beraberliğimiz sayesinde bunu bertaraf ettik. Rabbim bir daha 15 Temmuzları bizlere göstermesin. Böyle bir günde Çerkezköy Müftülüğü olarak birlik ve beraberliğe vurgu yapılsın istedik. Birliğimize beraberliğimize sahip çıkalım. Eğer biz bir ve beraber olursak, kardeşlik şuuruna varırsak hiçbir güç Allah’ımızı ve bizi alt edemez. Ama ne zaman tefrikaya düşersek, ne zaman sen ben dersek Allah korusun o zaman başımıza felaketler gelir. Allah felaketleri yaşatmasın. Bizleri bu etkinliğimizde yalnız bırakmayan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” diye konuştu. Müftü Çatmakaş’ın konuşmasının ardından İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz sinevizyon gösterimi yapıldı.

 

 

VAİZ DEMİRGÜL: ALLAH MİLLETİMİZE BU TÜR KÖTÜLÜKLERİ GÖSTERMESİN

 

Sinevizyon gösteriminin ardından program İlçe Vaizi Yusuf Demirgül’ün konferansı ile devam etti. İlçe Vaizi Demirgül konferans konuşmasına ibadete açılan Ayasofya Camii’nin hayırlı olması sözleri ile başladı. Demirgül, “Bu Türkiye’nin, halkımızın Allah’ın ipine sımsıkı sarıldığının bir ve bütün olduğunun en net ifadesi oldu, Allah’ın ipine sarılmış olmanın neticesi ancak bu olabilirdi. Cenab-ı Hak, tarih boyunca mazlumların umudu olmuş bu milleti her türlü beladan korusun. Millet uğruna, milletin hukukunu korumak için canlarını siper ederek hayatlarını kaybeden bütün şehitlerimize Cenab-ı Haktan rahmet diliyorum. Gazilerimize sıhhat ve afiyetler diliyorum. Cenab-ı Hak bir daha milletimize bu tür kötülükleri göstermesin.” dedi.

 

“DİNİN SAHİBİ ALLAH’TIR”

 

Demirgül konuşmasına şöyle devam etti: “Bu darbeye kalkışanlar, tarih boyunca mazlumların umudu olmuş bu milleti, umut olmaktan çıkarmak, belini kırmak, milletimizi tarih sahnesinden silecek derecede katliama tabi tutmakla, Milletin tamamına suikast düzenlemekle görevlendirilmiş izanını, vicdanını, aklını, kiralamış olduklarını göstermiş oldular.  Peki kötülük, zulüm payidar olabilir mi? Elbette olmaz. Dinin sahibi Allah’tır. Bu savunmada her şeyini feda etmeye hazır bir duruşla vazifesini yerine getiren başta devlet büyüklerimiz olmak üzere güvenlik görevlilerimize ve bütün vatandaşlarımıza minnettarız. Kimse dinin sahibi değildir. Dini bize tebliğ eden Resulü Ekrem’dir, Muhammed Mustafa’dır. Dinimiz bize daima uyanık olmamızı öğüt veriyor.”

 

“FETÖ, BİR FİTNE ŞEBEKESİDİR”

 

Demirgül, “İyi bilinmelidir ki 15 Temmuz’da milletimizin istiklal ve istikbaline kasteden fetö, bir fitne şebekesidir. Dinî bir grup değil, bir fesat yuvasıdır. Allah’a olan bağlılığımızı, Resûlullah’a olan muhabbetimizi, sadakamızı, kurbanımızı, mukaddes saydığımız nice değerlerimizi istismar etmiştir. Göz bebeğimiz olan gençlerimizi sinsi planlarla ana babasına ve milletine düşman hale getirmiştir. Saf ve samimi müminleri kandırarak kazandıklarını zannedenler, hakikatte yalnızca kendilerini kandırmıştır.” dedi.

 

“SALA SESLERİ MİLLETİMİZİN MANEVİYATINI YÜKSELTTİ”

 

“Ezanlar susturan darbelerden darbeleri susturan sala seslerini bize lütfettiği için Allah’a hamd ediyorum”  diyen Demirgül, “Hain darbe girişiminin üzerinden dört yıl geçti. O gece, fetö terör örgütü tarafından hain kalkışma yaşandığında Sadece Türkiye’de değil, Kerkük’te ve Bosna’da da salalar okundu. Özgürlüğümüzün simgesi olan minarelerden yükselen sala sesleri milletimizin maneviyatını yükseltti. Bütün illerimizde minarelerimizden salalar yükseldi. Milletimiz anında bu mesajı aldı. Milletimiz kendi hukukuna sahip çıkmak için evlerinden sokağa çıktı.  Allah’ın izni milletimizin cansiperane mücadelesi sayesinde terör örgütünün karanlık emelleri yerine; sabaha Türkiye’mizin ve Milletimizin birliğinin kuvvetlendiği bir halde eriştik elhamdülillah.  Bu Türkiye’nin, halkımızın Allah’ın ipine sımsıkı sarıldığının bir ve bütün olduğunun en net ifadesi oldu, Allah’ın ipine sarılmış olmanın neticesi ancak bu olabilirdi. Bize düşen bu duygu birliğini devam ettirmek ve daha da güçlendirecek tedbirleri almaktır.” ifadelerini kullandı.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10