Albayrak: 2020 yılı balık avı sezonunda hizmete açılacak

Balıkçı esnafının daha iyi şartlarda hizmet vermesi, vatandaşların sağlıklı ve güvenilir ürünlere ekonomik koşullarda ulaşmaları amacıyla inşa edilen ve yapımı süren Süleymanpaşa Su ?

Süleymanpaşa 14.07.2020 13:28:00 0
Albayrak: 2020 yılı balık avı sezonunda hizmete açılacak

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Su Ürünleri Toptancı Hali'ni beraberindeki heyet ile gezerek, çalışmalar hakkında yetklilerden bilgi aldı.

 

"GELECEK YIL BALIK AVI SEZONUNDA AÇILACAK"

 

Su Ürünleri toptancı Hali ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak, iki denize sınırı olan altı vilayetten biri olan Tekirdağ'ın önemli bir deniz kenti olduğunu vurgulayarak, "Denizlerimizin sunduğu imkânlardan halkımızın en iyi şekilde yararlanmasını sağlamak en temel hedeflerimiz arasındadır. Bu kapsamda balıkçı esnafımıza hizmet verecek olan Süleymanpaşa Su Ürünleri Halinin inşaat çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyoruz. Çağımız teknolojisinin imkânları kullanılarak inşa edilen büyük ve modern halimizde, su ürünleri daha iyi koşullarda muhafaza edilecek, tedarik zincirindeki zayiatlar azaltılacak ve vatandaşlarımıza daha ekonomik koşullarda taze ürün tüketebilme imkânı sunulacak. 2020 Yılı Balık Avı sezonu ile birlikte hizmete geçecek olan bu projenin halkımıza hayırlı olmasını diliyor, projede emeği geçen herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.

 

5 BİN 272 METREKARE KAPALI ALANA SAHİP

 

Süleymanpaşa'da yapımı süren 5 bin 272 metrekare kapalı alana sahip Süleymanpaşa Su Ürünleri Hali'nin bodrum, zemin ve 1. kat olmak üzere 3 kattan oluştuğunu kaydeden Başkan Albayrak, Projede 10 soğuk hava deposu, 10 büro, buz deposu, çöp odası, mezat alanı, ürün kabul salonu, ürün çıkış salonu, otopark, restoran, çay ocağı, soyunma odaları ve idari birimlerin yer aldığını belirtti.

 

"HALKIMIZ SAĞLIKLI VE GÜVENİLİR ÜRÜNLERE ULAŞACAK"

 

Yürütülen faaliyetler sonucunda tesisin büyük oranda tamamlandığını ifade eden Albayrak, "Yeni balık sezonunda esnafımızın hizmetinde olacak Süleymanpaşa Su Ürünleri Toptancı Hali sayesinde balıkçı esanfı, satışını rahat bir şekilde mezat alanında yapabilecek, soğuk hava depoları ile ürünlerini sağlıklı bir şekilde muhafaza edebilecek, halkımız da sağlıklı ve güvenilir ürünlere ekonomik koşullarda ulaşabilecek." dedi.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10