Eşini bıçaklayarak katleden sanığa 'iyi hal' indirimi

Tekirdağ'da yaşayan Enis Adem Şahin, boşanma davası açan eşi Merve Şahin'i (25), konuşmak için otomobille götürdüğü hastane otoparkında, 25 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Boşanma aÅ

Tekirdağ 14.07.2020 19:19:00 0
Eşini bıçaklayarak katleden sanığa

 

Olay, 2 Aralık 2018 günü, Kadıköy Mahallesi'ndeki Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi'nin otoparkında meydana geldi. Boşanma aşamasında olduğu için Samsun'a yerleşen eşi Merve Şahin ile konuşmak isteyen Tekirdağ'da yaşayan Enis Adem Şahin, Samsun'a gitti. Kadını konuşmak için otomobiline alıp, hastane bahçesine götüren Enis Adem Şahin ile Merve Şahin arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında Enis Adem Şahin, üzerinde taşıdığı bıçağı, eşine art arda sapladı. Bir çocuk annesi Merve Şahin, kanlar içinde yere yığıldı. Genç kadın, sağlık görevlilerince otoparktan acil servise götürülürken yaşamını yitirdi. Enis Adem Şahin ise polis ekiplerince yakalandı. Şahin, eşini kendisini aldattığı için öldürdüğünü öne sürerek, "Pişmanım" dedi.

 

CEZAYA İYİ HAL İNDİRİMİ UYGULANDI

 

Tutuklanan Enis Adem Şahin hakkında 'canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme' ile 'kasten ve tasarlayarak öldürme' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Mahkeme heyeti, kocayı, 'eşi kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.Enes Adem Şahin'in avukatı, kararı, cinayetin tahrik altında işlendiği iddiasıyla Samsun Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi'ne taşıdı. 1'inci Ceza Dairesi de 1 Temmuz'da verdiği kararında, Enes Adem Şahin'in 'cinayeti tahrik altında işlediğini' bildirerek, cezayı, iyi hal indirimi de uygulayarak, 24 yıla indirdi. 

 

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10