Komşularının vefası duygulandırdı

1993 yılında Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç eden Fatma Saka (65), 7 ay önce eşi Ömer Saka'yı kaybedince 17 yıldan bu yana yaşadığı Bağlık Mahallesi'ndeki evinde tek başına

Çerkezköy 15.07.2020 18:48:00 0
Komşularının vefası duygulandırdı

 

 

2 çocuğu olmasına rağmen bugüne kadar birçok kez çocuklarına doğum günü yaptığını ama hiç kimsenin kendisinin doğum günün hatırlayıp kutlamadığını ifade eden Fatma Saka “Mahallemdeki komşularımdan Allah razı olsun. Mahallemizde o kadar çok iyilik meleği var ki onların sayesinde yalnızlık çekmiyorum. Her ne kadar çocuklarım arayıp sormasa da, gelip gitmese de mahallemizdeki iyilik meleklerinin varlığı beni hayata bağlıyor. İyi ki varlar, iyi ki bu mahallede yaşıyorum” dedi.

 

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

 

Bir taraftan aniden yanan meşaleler karşısındaki şaşkınlığını gizleyemeyen Fatma teyze, öbür yandan da fondan çalan müzikle gözyaşlarına hakim olamadı. Doğum günü sürprizi ile başlayan gece mahallelilerin çay ve içecek ikramı ile son bulurken, mahallede herkese bir görev düştü. Mahallenin çocukları da Fatma teyze için meşaleler yakarak yalnız yaşayan 65 yaşındaki Fatma teyzenin doğum gününü renklendirdiler. Bağlık Mahallesi’ndeki bu anlamlı kutlama, ‘komşuluk ölmemiş’ dedirtti.

 

 

Haber / Şaban KARDEŞ
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10