Şentop'tan Ayasofya açıklaması: Uluslararası alanda önemli bir adım

Memleketi Tekirdağ'a gelerek hemşehrileriyle buluşan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop gerçekleştirdiği ziyaretlerinden ardından Çorlu Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. Ziy

Çorlu 18.07.2020 13:53:00 0
Şentop

 

 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

 

PLANLANDIĞI GİBİ DE DEVAM EDECEK

 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Oda başkanı İzzet Volkan ve oda üyelerince karşılanan Şentop, iş insanlarıyla yapacağı toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yerli otomobil üretimi konusundaki bir soru üzerine Şentop, "Bununla ilgili bir tanıtım yapılmıştı, Cumhurbaşkanımızın da katılımıyla. Bu konuda Türkiye önemli bir adım atıyor. Bu günün ve geleceğin teknolojisini esas alınarak yerli otomobil üretmek için faaliyet başlatıldı ve açıklanan takvim dahilinde bu salgın sürecine rağmen, bütün dünyada birçok çalışma, faaliyet, açılış, temel atma törenleri ertelenirken, yarın inşallah projenin ilk adımı atılmış olacak, planlandığı gibi de devam edecek. Şimdiden hayırlı olsun inşallah" dedi.

 

 

 

'AYASOFYA BİR UKDEYDİ'

 

Ayasofya'nın ibadete açılmasıyla ilgili soru üzerine ise Şentop, "Tarihi bir karardı Danıştayı'n kararı ve tabi arkasından Cumhurbaşkanımızın Ayasofya'nın açılışıyla ilgili imzalamış olduğu kararname. Ayasofya, aşağı yukarı 5 asır gibi bir zaman cami olarak İstanbul'da faaliyet göstermişti. 1934 yılından itibaren müzeye dönüştürüldü. Ama o tarihten bu yana Türkiye'de yaşayan bütün vatandaşlarımız Ayasofya'nın o mahzun halini, cami olması gerektiği halini, ibadet edilemeyen bir mekan olarak üzüntüyle karşılıyordu. Bir ukdeydi milletimizin içinde. Bu konuda önemli bir adım atıldı. İnşallah önümüzdeki hafta 24 Temmuz'da ilk cuma namazıyla beraber ibadete açılmış olacak. Bunu, Türkiye'nin bir psikolojik sınırı aşması anlamında uluslararası alanda önemli bir adım olarak görüyorum" diye konuştu.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10