İYİ Parti delegesi 'Alkaya' dedi

2 yılı aşkın süredir İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanlığı görevini yürüten Sertaç Alkaya, Pazar günü yapılan ve 3 ayın yarıştığı 2'nci Olağan İl Kongresi'nde güven t

Tekirdağ 20.07.2020 13:30:00 0
İYİ Parti delegesi

 

 

Pazar günü saat 11.00’da Atatürk Spor Salonu’nda yapılan kongrede gazetemize açıklamalarda bulunan Sertaç Alkaya, “Özellikle son zamanlarda parti içi demokrasilerin olmadığı bir sistemde bizim partimizden 3 tane adayın çıkması bizim için onur verici, gurur verici” dedi. 2,5 senedir il başkanlığı görevini yürüttüğünü söyleyen Alkaya, “Bu süreçte seçimlerle, pandemi ile uğraştık. Artık teşkilatlarımızı toparlayıp, ilçe teşkilatlarımız ile birlikte eksik kalan tablolarımız var bunları biliyoruz, bunların inşası noktasında da beraber hareket edeceğiz. Eksikliklerimizi biliyoruz. Kurumsal kimliği yavaş yavaş kazanmak zorundayız. Çünkü artık ikinci bir sürece girdik” dedi. İYİ Parti olarak girdikleri ilk seçimde Ankara’ya bir milletvekili gönderdiklerini de kaydeden Alkaya, “Bunu 600 delege ile yaptık. Bugün 3 bin 600’lere dayanan üyemiz var ki üyelik çok zor kazanılıyor Tekirdağ’da. İki kutuplu parti sistemine baktığımız zaman teşkilatlarım bunu gerçekleştirdiler. Benim derdim yılbaşına kadar üye sayısını 5 bine çıkarmaktı ancak kongre süreci başlayınca sekteye uğradı. Ama inşallah kongre sürecinden sonra üye kazanımlarına başlayacağız” dedi.

 

“TÜM SİYASİ PARTİLERE ÖRNEK OLDUK”

 

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Enez Kaplan da “Tekirdağ için çok güzel bir örnek olduk. Tüm siyasi partilere örnek olduk. 3 adayımız da centilmence partimizin ilkeleri doğrultusunda aday oldu. Hiç kimsenin adaylığının önü kesilmedi” ifadelerini kullandı. Bir milletvekili olarak Tekirdağ’ı iyi temsil ettiğini düşündüğünü kaydeden Kaplan, Tekirdağ’a iyi hizmet yapılmadığının da altını çizerek, “Ben milletvekili olarak Tekirdağ’a iyi hizmetler yapıldığını düşünmüyorum. Partizanlık yapılıyor. Türkiye’de rejim değişti. Bir kişinin iki dudağı arasında kaldı Türkiye. Tekirdağ’a çok büyük hizmetler etmesi gereken TBMM Başkanı sayın Mustafa Şentop, gururumuz, hepimiz gurur duyuyoruz hepimizin başkanı ama geçmiş meclis başkanlarının illerine yaptıkları şuanda görünüyor. Bize meclis başkanımızın tayinden başka yaptığı hiçbir yatırım yok. Memur tayininden başka bir şey yok” ifadelerini kullandı.

 

KAPLAN: HEDEFİMİZ 3 MİLLETVEKİLİ ÇIKARMAK

 

Plan ve programlarının olduğunu, hangi aday kazanırsa kazansın partinin birliği ve beraberliği için çalışacağını kaydeden Kaplan, “Bizim hedefimiz milletvekili çıkarmak. Planlarımız, programlarımız hazır. Her ay bir ilçede aktivite yapacağız. Şehrimizin milletvekili olduğum için ben de olacağım” dedi. Tekirdağ’ın eksikliklerini gidermek için çalışmalarının olduğunu da kaydeden Milletvekili Kaplan, “Tekirdağ’ın en büyük sıkıntısı ekonomi. İlimiz üst tarafı sanayi alt tarafı tarım, çiftçimiz felç durumda, sanayi felç durumda.  Fabrikalarımız bir bir kapanıyor, üretim yok. Üretimi arttırmalıyız. Tekirdağ’ı bekleyen büyük sorunlar da var mesela Süleymanpaşa’da CEYPORT Limanı’nın deniz dolgusu oldu. Bir lodosta bir yağmurda bütün denizimiz sapsarı oluyor. Çorlu Deresi’nin Ergene Havzası’nın durumu ortada. Ve bence Tekirdağ’ın en önemli sorunu eğitim. 2003-2004 yıllarında Türkiye genelinde LYS ve LGS sınavlarında 13’üncü sırada olan ilimiz şu an liseye girişte 44, üniversiteye girişte 66’ncı sırada. Atanan yöneticiler çocuklarımızın geleceğini karartıyor” dedi.

 

 

YENİDEN İL BAŞKANLIĞINA SEÇİLDİ

 

508 delegenin oy kullandığı kongrede mavi listeyle yarışan Gökhan Metiner 203 oy, kırmızı listeyle yarışan Şaban Terzi 93 oy alırken mavi liste ile yarışan Sertaç Alkaya 212 oy alarak il başkanlığına seçildi.

 

YENİ YÖNETİM

 

Sertaç Alkaya’nın başkalığındaki yeni yönetimde; Atiye Demir, Aylin Akbulutlar, Büşra Atalay, Canan Büyükekşi, Elif Demirbaş, Emine Bozar, Ercan Kısa, Fahrettin Özzade, Gökçe Gülçiçekli, Halide Savaş, Haluk Çınar, Hasan Erol, Hilal Ünal, Hülya Kılıç, İsmail Göksin, Kazim Rıfkı Ayan, Kenan Şentürk, Mehmet İldeniz, Murat Öztürk, Mustafa Güney, Mustafa Odabaşı, Mustafa Sarsılmaz, Muzaffer Doğan, Necdet İskender Yalçıner, Nevrettin Gürses, Onur Melek, Özgür Bige, Özkan Yılmaz, Raif Karaca, Seçil Gürel, Serkan Bulut, Sinan Müezzinoğlu, Süleyman Süleymanoğlu, ŞehraliGörken, Şerafettin Terzi, Şükrü Orin, Vahdettin Sarıkalem, Yalçın Taş, Zehra Doğan yer alırken, Disiplin Kurulu’nda da Adnan Tülcüoğlu, Dilek Demirel, Dinçer Keçici, Fehim Karaca, İbrahim Bozar, Mehmet İlbi, Hasibe Ürkmez Çınar, Oktay Güzel, Saniye Kaya yer aldı. Üst Kurul Delegeliğine de Abdullah Ataman, Ali Darıcı, Atakan Öztürk, Canan Büyükekşi, Dinçer Keçici, Elif Demirbaş, Ersin Kaçar, Eşref Bozkurt, Gökçe Gülçiçekli, Halide Savaş, Kazim Rıfkı Ayan, KerimcanAynacıoğlu, Mehmet İlker Atasever, Ramazan Öveç, Sadi Ersöz, Sertaç Alkaya, Şencan Pakakpakcil, Yasemin Altın Erseçkin ve Yusuf Çetin ye aldı.

 

 

YOĞUN KATILIM

 

2. Olağan İl Kongresi’nde İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Enez Kaplan, İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, Genel İdare Kurulu Üyeleri Şükrü Kuleyin ve Mehmet Tolga Akalın, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, İpsala Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal, CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın, İYİ Parti İlçe Başkanları, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay ve partililer katıldı.

 

 

Haber/ Şaban KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10