Kurban pazarında denetim had safhada

Kurban Bayramı'na 10 gün kala, kurbanlıklar Çerkezköy'e  gelmeye başladı. Çerkezköy İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, polis ve zabıta ekipleriyle birlikte Pınarça yolunda bulunan hayva

Çerkezköy 20.07.2020 18:21:00 0
Kurban pazarında denetim had safhada

 

 

Kurban Bayramı öncesi Çerkezköy-Pınarça yolu üzerinde bulunan  hayvan pazarında hareketlilik başladı. Türkiye’nin birçok noktasından gelen üretici ve satıcıların buluşma noktası olan pazarda kurbanlık satışları devam ederken, yetkililer de denetimlere başladı.

 

HAREKETLİLİK SÜRÜYOR

 

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte Çerkezköy Kurban pazarında canlılık yaşanmaya başladı. Pazara getirilen küçükbaş kurbanlıklar bin 200 ile 2 bin TL, büyükbaş kurbanlıklar ise 6 bin ile 20 bin TL arasında satışa sunuluyor. Yoğun bir kalabalığın olduğu hayvan pazarı büyük pazarlıklara sahne olurken, alıcılar pahalılıktan, satıcılar ise satamamaktan yakınıyor.Koronavirüs tedbirleri nedeniyle yeni normal hayata uygun bir şekilde tokalaşmadan maket el ile pazarlıklar yapılıyor.

 

ARAÇLAR KONTROL EDİLDİ

 

İlçe Emniyet Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü  ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri beraber kurban pazarına giriş ve çıkış yapan hayvan nakliye araçları ve kurbanlık büyük ve küçükbaş hayvanları kontrol etti. Kurban bayramına kadar denetimlerin devam edeceğini açıklayan yetkililer, oluşturulan uygulama noktasında hayvanların kulak küpelerine, pasaportlarına ve sevk raporlarının kontrol edildiğini kaydetti.

 

MARKETTEN ALMASINLAR

 

Tekirdağ Koyun Keçi Yetiştirilicileri Birliği Başkanı Cemalettin Toluca " Bu yıl ilk defa Çerkezköy'e geldim. Kurban pazarında küçükbaş satışları büyükbaşa göre daha az. Bizim tek temennimiz üreticilerimizin mallarının hepsini satıp evlerine rahat şekilde gitmeleridir. Üretmek kolay değil, biz üreticiler olarak marketlerden alınan kurbanları tavsiye etmiyoruz. Vatandaşlarımız pazara gelip hayvana bakıp üreticilerden almalıdır. Marketlerde satılan hayvanlar bayrama kadar kesiliyor ve satılıyor. Kısacası marketlerde satılan kurbanlar bayram öncesi hazırlanıyor ve bizlerde bunu tavsiye etmiyoruz" dedi.

 

MARKETLERDE SATILAN KURBAN DEĞİLDİR

 

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak " Bayram sabahı namaza gidiyoruz ve müftü fetva veriyor. Kurban bayramında kurbanın dört gün kesilebileceğini ve birinci gün kesilmesinin daha makbül olduğunu söylüyor. Markette kesilen kurbanın ne zaman kesildiği ise bilinmiyor. Müftülerin ve yetkililerin bunu açıklaması gerekiyor. Marketlerde satılan kurban değildir, kasaptan alınan ettir. Herkese hayırlı müşteriler diliyorum. Bu hayvanlar çok zor emeklerle üretiliyor" diye konuştu.

 

BELEDİYE DAHA RAHAT ORTAM OLUŞTURSUN

 

Üreticiler, büyükbaş ve küçükbaş hayvan fiyatlarının bu yıl uygun olduğunu ve herkesin et yiyebileceğini dile getirdi.  Çerkezköy Belediyesinden talepte bulunan üreticiler " Kurban bayramı öncesinde buraya gelerek 10-20 gün konaklıyoruz. Belediyemiz kurban pazarını iyi dizayn etmiş ve hizmetleri güzel. Vasfı olmayan hayvanları getirmesinler. Kurban pazarında tuvalet, projektör, banyo sıkıntısı yaşıyoruz. Belediye bizden 10 lira alsın ama gelecek yıl bize rahat ortam oluştursun" dedi.

 

 

 

 

Haber/Şaban KARDEŞ-Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10