'Ak Acıbakla Hasat Günü' Muratlı'da gerçekleşti

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü ve Tekirdağ Önder Çiftçi Danışmanlık Derneği ile birlikte ak acıbakla konusunda yürütülen çalışmalar çerçev

Tekirdağ 28.07.2020 14:05:00 0

 

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Programa  Tarım ve Orman Bakanlığı Tekirdağ İl Müdürü Oktay Öcal, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Murat Deveci, Önder Çiftçi Derneği Başkanı İmdat Güngör,  Genel Müdür Ali Hakan Doğanuz, ile Prof. Dr. Adnan Orak, Prof. Dr. Elman Baha, Doç. Dr. Ertan Ateş, Arş. Gör. Dr. Hazım Serkan Tenikecier ile Önder Çiftçi Derneği Yönetim Kurulu ve üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

 

SOYANIN YERİNE KULLANABİLECEK

 

Tarım ve Orman Bakanlığı Tekirdağ İl Müdürü Oktay Öcal, Prof Dr. Adnan Orak ve Dernek Başkanı İmdat Güngör gerçekleştirdikleri konuşmalarda insan beslenmesi yanında rasyonlara dahil edilen acıbaklanın yakın zamanda soyanın yerine kullanılabileceğini kaydettiler. Ayrıca Trakya Bölgesi topraklarının organik madde eksikliğine vurgu yapan yetkililer, gelecekte ak acıbaklanın ekim nöbetine dahil olarak kökleri aracılığı ile (yılda 18-25 kg/da) toprağı daha verimli hale getireceğini de belirttiler. Yetkililer yaptıkları açıklamada “ Ak acıbakla çalışmalarında, yem sanayinde soyaya olan bağımlılığı kısmen de olsa azaltmak amaçlanıyor. Çalışmalarda ayrıca, sahip olduğumuz ak acıbakla gen kaynaklarımızın da dahil olduğu yeni genotipler elde etmek ve ıslah çalışmaları sonunda elde edilecek ak acıbakla çeşitlerini üreticilerimizin hizmetine sunmak da hedefleniyor” dedi.

 

 

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10