Çerkezköy bayrama hazır

Kurban Bayramı dolayısıyla, Çerkezköylülerin Kurban Bayramını sıkıntıdan uzak, huzur ve güven içerisinde geçirmelerini sağlamak amacıyla Çerkezköy Kaymakamlığı kamu kurum ve kuruluşlarÄ?

Çerkezköy 29.07.2020 19:08:00 0
Çerkezköy bayrama hazır

 

Çerkezköy Kaymakamlığı yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla kamu kurum ve kuruluşlara gönderdiği yazıyla Bayramda alınması gereken tedbirleri açıkladı.

 

GÜVENLİK ÜST DÜZEYDE OLACAK

 

Çerkezköy Kaymakamlığı; İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan "Umuma açık yerlerin kontrolü ile ilgili yol araması ve kimlik denetimlerinin arttırılmasını, PTT ve kargo şirketlerinin aracılığı ile gelen ve gönderilen kolilerden şüpheli görülenlerin kontrolden geçirilmesini, hırsızlık olaylarının önlenmesi için devriye hizmetlerinin arttırılarak yürütülmesini, otobüs terminali ve tren garında yolcu hareketliliği göz önüne alınarak gerekli tedbirlerin alınmasını'' istedi.

 

NÖBET CETVELLERİ HAZIRLANACAK

 

Çerkezköy Kaymakamlığı ayrıca İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimliğinden de “Koruyucu hekimlik hizmetlerinin arttırılarak yürütülmesi, Bayram süresince sağlık hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi için önceden nöbet cetvellerinin düzenlenerek nöbetçi personele tebliğ edilmesi, ambulans araçlarının şoförleriyle birlikte hizmete hazır olacak şekilde planlanarak göreve hazır vaziyette bekletilmesini” istedi. Bayramda ayrıca belediye başkanlıklarından, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Tredaş ve PTT Müdürlüklerinden de şu konularda tedbir istendi: "İtfaiye teşkilatlarının çalışır halde 24 saat esasına göre hizmet verecek şekilde hazır bulundurulması, su ve kanalizasyon gibi hizmetlerin aksamaması için bakım ve onarımlarının önceden tamamlanması, meydana gelebilecek arızalara acilen müdahale edecek nöbetçi ekiplerinin 24 saat esasına göre planlanması, karaborsa ve fahiş fiyatla satışların önüne geçilebilmesi için fiyat denetim ve kontrollerine ağırlık verilmesi, bayram süresince vatandaşların ekmek ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla, ekmek fabrikaları ve fırınlara kapatılmamaları için gerekli tebliğlerin yapılması, elektrik dağıtım sisteminde meydana gelebilecek arızalar ve muhtemel elektrik kesilmelerine karşı gerekli tedbirlerin alınarak hazır ekip bulundurulması, posta gönderilerinin artışı nedeniyle dağıtımlarının aksatılmaması, telefon ve telgraf haberleşmeleri de artacağından bu konuda gerekli tedbirlerin alınması"

 

UMUMA AÇIK YERLERDE KESİM YASAK

 

Kurban Bayramı günleri süresince hijyene riayet edecek şekilde gerekli tedbirlerin Çerkezköy Belediye Başkanlığı tarafından alınacağını belirten yetkililer “ İlçe Gıda ve Orman Müdürlüğü görevlileri de gerekli kontrolleri yapacak. Hayvan Satış Yerlerinin güvenlik, temizlik ve sağlık şartları Çerkezköy Belediye Başkanlığı ile Gıda Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilecek. Kendi bahçesi veya özel mülkünde kurbanlarını kendi imkanları ile kesmek isteyenlere, hayvana eziyet vermeden kesmeleri ve çevre sağlığına riayet etmeleri kaydıyla izin verilecek. Park, meydan gibi umuma açık yerlerde kurban kesimi yapılmayacak. Kurban kesimi yerlerindeki atıkların da herhangi bir kirliliğe sebep olmaması için belediye tarafından tedbirler alınacak” açıklamasını yaptı. Bayram’da ihtiyaç duyulması halinde aranacak önemli telefon numaraları da verildi. Bunlar ise şöyle: İlçe Emniyet Müdürlüğü; 726 91 21 ve 155, İlçe Jandarma Komutanlığı 726 50 17 ve 156, İlçe Sağlık Müdürlüğü 726 47 43, Devlet Hastanesi Başhekimliği 736 80 00, 736 80 65 Belediye Zabıta Amirliği 726 50 19, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 726 50 35, TREDAŞ İşletme Müdürlüğü 725 57 29  PTT Müdürlüğü 726 61 00, İtfaiye 110, Trafik 154, Acil Yardım ve Kurtarma Ekibi 112.

 

TOPLU BAYRAMLAŞMA OLMAYACAK

 

Öte yandan Çerkezköy’de koronavirüs önlemleri kapsamında toplu bayramlaşma töreni yapılmayacak. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın verilerine göre Kurban Bayramı namazı 31 Temmuz Cuma sabahı Çerkezköy’de saat 06.36’da  kılınacak.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10