CHP'li Öztrak'tan hükümete sert ekonomi eleştirisi

Altın, dolar ve euroda yaşanan yükseliş endişe ile takip edilirken muhalefetten de hükümete sert eleştiriler geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, ekonomi

Tekirdağ 6.08.2020 18:04:00 0
CHP


 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, ekonomide derinleşen kriz, döviz ve altında ortaya çıkan ani yükselişin temel sebebini, AK Parti hükümetinin ne içeride, ne dışarıda kimseye güven veremez durumda olmasına bağladı.

 

MALİYETİNİ HEP BİRLİKTE GÖRÜYORUZ

 

Öztrak “ Ekonomide yaşanan çöküşü çözebilecek en hızlı çözüm ise hükümetin derhal istifa etmesidir. AK Parti yönetimi ekonomiyi doksan metrelik sahayı 10 metreye indirerek yönetmeye çalışıyordu. Sahada sadece kendi takım oyuncuları vardı. Böyle bir durumda, bu oyunun devam edemeyeceği artık görülmüştür. Bu kadar kasarsanız, hem de bu kadar müdahale ederseniz ortaya çıkacak olan tablo budur. Bu yandan AK Parti’nin  Genel Başkanı’nın kerameti kendinden menkul faiz/ enflasyon/ kur teorileri, bir yandan damat ve danışmanların Londra piyasası üzerinden kuru yönetmeye çalışma çabaları. Sonucun maliyetini hep birlikte görüyoruz. Yönetememenin maliyetini şu anda görüyoruz” diye konuştu.

 

“DERHAL İSTİFA ETMELİLER”

 

Ekonominin “sürdürülebilir olanı yapmak” olduğunu kaydeden Öztrak, “Şu anda durum sürdürülebilir olmaktan çıkmıştır. Geldiğimiz noktada böyle bir program için bile geç kalınmıştır. Eğer siz gerçekten ülkenin temel sorunlarını çözecek önlemleri devreye sokamıyorsanız, işi günlük bir takım önlemlerle götürmeye çalışırsanız, bu işin sonu böyle olur. Ne içeride, ne de dışarıda bu hükümete herhangi bir güven kalmamıştır. Hükümetin ekonomik krizi çözmek için atabileceği en hızlı adım derhal istifa etmektir. Başka türlü güven veremezler” dedi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10