Metruk binalar tehdide devam ediyor

Çerkezköy'de kaderine terk edilmiş metruk binalar tehdit oluşturmaya devam ediyor. Gazi Osman Paşa ve İstasyon Mahallesi'nde bakımsızlıktan yıkılmaya yüz tutmuş metruk binaların adeta uyuşturucu, alkol ve fuhu

Çerkezköy 10.08.2020 19:16:00 0
Metruk binalar tehdide devam ediyor

 

Çerkezköy'deki metruk binalar tehlike saçmaya devam ediyor. Geceleri alkol ve uyuşturucu bağımlılarının mesken edindiği metruk binalar, mahalle sakinleri için tehdit oluşturuyor. İçerisi pisliklerle kaplı olan metruk binalarda, kötü kokudan da durulmuyor. Çerkezköy'ün göbeğindeki metruk binaların şehre hiç yakışmadığını kaydeden mahalle sakinleri, çocukları için endişe duyuyor. 

"AKŞAMLARI SOKAĞA ÇIKAMIYORUZ"

 

Çerkezköy Gazi Osman Paşa Mahallesi Gülmenler Sokak üzerindeki 4 katlı metruk binanın mahalleleri için kabus olduğunu kaydeden mahalle sakinlerinden Şahip Çalışkan, "Bu bina aşağı yukarı 2,5 senedir burada. Bu binayı daha önce bir müteahhit alıp yarım bıraktı, ondan sonra alan müteahhit de tamamlamadan kaçıp gitti. Bu sefer kat sahipleri kendileri yaptı bu binayı, mahkemelik oldular. İlk müteahhit kat sahiplerini mahkemeye verdi. Ondan sonra bina boşaldı. Boşaldıktan sonra bu duruma geldi. Gelen giden belli değil. Motosikletlilerin biri gidip biri geliyor. Sağ olsun polisler geliyor ama baş edemiyorlar. Polisler gidince tekrar buradalar. Akşamları çoluk çocuk sokağa çıkamıyoruz. Son zamanlarda çocuklarımıza da saldırmaya başladılar. Ne yapacağımızı bilemez haldeyiz" ifadelerini kullandı.

 

 

"ARABALARIMIZIN CAMLARINI KIRDILAR"

 

Metruk binaya gelen kişilerin ufak çocukları kenara çekip para istediklerini de kaydeden Çalışkan, "Bizleri zaten rahatsız ediyorlar ama ufak çocukları da rahatsız etmeleri durumun ciddiyetini gözler önüne seriyor. Komşumuzun arabasının camını kırdılar, benim arabamın camını kırdılar. Biz müdahale ediyoruz diye mallarımıza zarar veriyorlar. Biz şikayette bulunduk, kaymakamlığa da giderek şikayet ettik. Geçen ayın 24'ünde bayramdan önce yıkılacağını söylediler, geldiler gittiler ama hiçbir şey yok. Belediyeden de geldiler. Sık sık yangın da çıkarıyorlar binanın içinde" dedi. İçeride fuhuş yapıldığını, eroin bağımlıların gece saatlerinde binaya geldiklerini iddia eden Çalışkan, "Küçük kız çocukları da binaya girip çıkıyor. Yetkilerin bir an önce çözüm bulmasını istiyoruz. Durum vahim. Bu binalarda istenmeyen olayların daha fazla yaşanmaması için gereken neyse artık yapılmalı" dedi. 

 

VATANDAŞLAR SÖZLÜ TACİZE MARUZ KALIYOR

 

İstasyon Mahallesi Elif Sokak'ta bulunan 2 katlı metruk binada da durum farklı değil. 5 hissedarının anlaşamaması üzerine kaderine terk edilen bina, tehlike saçıyor. Uyuşturucu ve alkol bağımlılarının mesken tuttuğu metruk binanın bir an önce yıkılmasını isteyen mahalle sakinleri, yetkililerden çözüm bekliyor. Öte yandan, metruk binanın çevresindeki apartmanlarda yaşayan mahalle sakinleri, metruk binaya gelen bağımlıların sözlü tacizine maruz kaldıklarını da iddia etti. Mahalle sakinleri, "Akşam saat 19:00 gibi geliyorlar, gecenin ilerleyen saatlerine kadar binayı mesken tutuyorlar. Vatandaşlar çöp atmaya çıkamıyor, çocuklar sokakta oyun oynayamıyor. Bu sıkıntıyı daha ne kadar yaşayacağız bilmiyoruz. Belediyeye gittik, polislere şikayet ediyoruz. Polisler geldiğinde kaçıyorlar, sonra tekrar geliyorlar.  4-5 senedir bu metruk bina var" dediler. Polislerin bile bu durumdan sıkıldığını, artık baş edemediklerini kaydeden mahalleli, "İçeride kendilerine kartondan yatak yapmışlar, tişörtlerini çıkarıp bırakmışlar. Pisliğin içerisinde yaşıyorlar burada. Burayı kapatsınlar, bir şey yapsınlar. Böyle olmuyor. Tüm mahalleli şikayetçiyiz” dedi. 

Haber / Şaban KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10