Büyükşehir Meclisi Çerkezköy'de toplandı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 11.00'da Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı. Büyükşehir Belediye BaşkanÄ

Çerkezköy 12.08.2020 19:06:00 0
Büyükşehir Meclisi Çerkezköy

 

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak başkanlığında yapılan toplantı Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Albayrak yeni dönemin ilk turu olarak büyükşehir belediye meclisi toplantılarına Çerkezköy’den başladıklarını belirterek “Böyle bir organizasyon için ve ev sahipliği için Çerkezköy Belediye Başkanına tüm meclisim adına teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nı eylül ayında Çorlu’da, Ekim ayında da Hayrabolu’da yapacaklarını söyleyen Albayrak, “Program dahilinde devam edip seneye mayıs ayına kadar tamamlanacak. Son final toplantımızı da büyükşehir belediyemizin yeni binasında yapacağız” dedi.

 

 

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİNDEKİ İLK MECLİS TOPLANTISI

 

Toplantıda selamlama konuşması yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da “İçerisinde bulunduğumuz Atatürk Kültür Merkezimiz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 2016 yılında temeli atılan, 2019 yılında biten ve 2020 yılı itibari ile hizmet etmeye başlayan bir yer. Bu salonda ilk defa Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı yapıyoruz” dedi.

 

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ’NE TAHSİS EDİLDİ

 

Başkan Akay, pandemi öncesi Atatürk Kültür Merkezi’nde etkinlikler düzenlemeye başladıklarını fakat pandemi dönemi ile birlikte kapalı alanların kullanılmaması nedeni ile Kültür Merkezi’nin de duraksamaya geçtiğini ifade ederek “İnşallah bu süreçten sonra etkin bir şekilde Kültür Merkezimiz Çerkezköy’e hizmet edecek. 780 kişilik büyük salonu, 2 tane 80 kişilik, 1 tane 120 kişilik sinema salonu, 1 büyük sergi salonu, 1 tane 250 kişilik tiyatro salonu, 1 tane 250 kişilik nikah salonu ve 15’in üzerinde çalışma alanları ile güzel bir tesis olarak Çerkezköy’e kazandırıldı. Atatürk Kültür Merkezimizin yapıldığı alanı Çerkezköy Belediyesi tahsis etti, Büyükşehir Belediyemiz tamamladı ve geçtiğimiz ay yapılan protokol ile de Çerkezköy Belediyesi’ne tahsis edildi. Ben bu alanın yapılmasında emeği geçen başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak olmak üzere emeği geçen herkese bir kez daha çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

YATIRIMLARIN ORTAYA ÇIKACAĞI SÜREÇ OLACAK

 

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nin 2014-2019 döneminin en önemli ve Çerkezköy’ün ihtiyacı olan yatırımlarından bir tanesi olduğunu kaydeden Akay, “2014-2019 arasında verimli bir 5 yılı geride bıraktık. Yeni dönemde 1.5 yıl tamamlandı, 2. yıla doğru gidiyoruz. İnşallah 2021 ve 2022 yıllarının hızlı bir şekilde yatırımların ortaya çıkacağı bir süreç olmasını temenni ediyorum” dedi. Uzun zamandır bekleyen yatırımların olduğunu kaydeden Akay “Devam eden yarı olimpik yüzme havuzumuz var. Bekleyen, Çerkezköy’ün trafik yükünü rahatlatacak Bağlık Viyadüğü Büyükşehir Belediyemizin gündeminde. Yine Tepe Emlak Konutları Bölgesi olarak tabir ettiğimiz alanın İstanbul çıkışı ile alakalı bağlantı kavşağı ihtiyacımız var, bu da gündemimiz de. 2021 yılında Çerkezköy’ün ana iki damarı, Atatürk ve Öztrak Caddelerimizde Büyükşehir Belediyemiz ve TESKİ ile ortak çalışmaya başlıyoruz. Bölgemize TESKİ’nin 10 milyon TL civarında bir yatırım olacak. Bir Yeraltı Otoparkı projemiz var. İnşallah 2021 Mart ayı itibari ile Çerkezköy Belediyesi, TESKİ ve Büyükşehir Belediyemiz ile el ele, Çerkezköy’ün iki ana damarında, Atatürk ve Öztrak Çerkezköy’e yakışan yatırımları yapacağız” dedi.

 

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Vahap Akay’ın selamlama konuşmasının ardından gündem harici meclise havale edilen 57 evrak gündeme alındı. Sunulan 5 soru önergesinin okunmasının ardından 6 adet önerge de gündeme alındı. Toplantının ilk gündem maddesinde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ait 59 ZF 984 plakalı aracın Ahmetbey Belediyesi’ne hibe edilmesi konusu görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, trafik ışıklarında kullanılmak üzere istenen malzemelerin Uzunköprü Belediyesi’ne hibe edilmesi konusu da Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

BEDELSİZ OLARAK BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE DEVREDİLDİ

 

Çorlu Türkgücü Mahallesi 3919 nolu parselin Çorlu-1 OSB sınırları içerisine dahil edilmesine ilişkin talebin İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Süleymanpaşa Zafer Mahallesi 2432 ada 12 parsel numaralı taşınmaza ait 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği de İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığınca riskli yapı tespiti başvurularına istinaden verilecek olan hizmetlerden alınacak ücretler için tarife örneği olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yayınladığı 2020 yılı riskli yapıların tespit hizmetleri ücret tarifesinin Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Ergene Marmaracık Mahallesi 316 ada 10 nolu parselde 79.754,57 metrekare yüzölçümlü ve arsa vasfındaki taşınmazın Marmaracık Gölet Çevresi Mesire ve Park Alanı olarak kullanılmak üzere ve TESKİ Genel Müdürlüğü’nce ileride açılması planlanan su sondaj kuyularının açılmasına izin verilmesi kaydıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi adına bedelsiz olarak devralınması talebi oybirliği ile kabul edildi.

 

BELEDİYE BİRİMLERİNDEN GELEN EVRAKLAR GÖRÜŞÜLDÜ

 

Malkara Hacıevlat Mahallesi 594 ada 71 parsele ilişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı değişikliğinin İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildiği toplantıda, Hayrabolu Belediye Meclisi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından kabul edilen Hayrabolu Şalgamlı Mahallesi 1/1000 ölçekli revizyon Uygulama İmar Planına yapılan itirazların değerlendirildiği Hayrabolu Belediyesi’nin kararı İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Malkara Camiatik Mahallesi 346 ada 64 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliğinin İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesinin ardından, belediye birimlerinden gelen evraklar görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi.

 

KOMİSYON RAPORLARI GÖRÜŞÜLDÜ

 

Toplantı, Büyükşehir Belediye Meclisinin Temmuz 200 döneminde yaptığı toplantıda komisyonlara havale edilen evraklarla ilgili komisyon raporlarının görüşülmesi ile devam etti. Tarım Komisyonunun 1 maddelik raporu, Ulaşım Komisyonunun 4 maddelik raporu, İçişleri Komisyonu’nun 3 maddelik raporu ve Plan ve Bütçe Komisyonu’nun 96 maddelik raporu mecliste görüşülerek karara bağlandı.  

 

YOL İZİN BELGESİ ÜCRETİ ALINMAYACAK

 

Covid-19 salgını sürecinde okulların uzaktan eğitime geçmesi nedeniyle J plaka öğrenci servis taşımacılığı yapan esnaftan 2020-2021 yılında büyükşehir belediyesi tarafından özel izin belgesi ( yol izin belgesi) ücretinin alınmaması oybirliği ile karara bağlandı.  Toplantı verilen 15 dakikalık aranın ardından 2. Oturumla devam etti. Meclis Başkan Vekili Münir Karaevli’nin başkanlık ettiği 2’nci oturumda ilk oturumda komisyonlara havale edilen konulara ilişkin komisyon raporları görüşülerek karara bağlandı. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10