Çiftçi, ayçiçeği taban fiyatının açıklanmasını bekliyor

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, ayçiçeği çiftçisinin dört gözle taban fiyatın açıklanmasını beklediğini ifade etti.

Tekirdağ 13.08.2020 17:23:00 0
Çiftçi, ayçiçeği taban fiyatının açıklanmasını bekliyor

 

Trakya’da hasadın başladığını belirten Aygun “Ama halen daha ne Tarım Bakanlığı’ndan ne Ticaret Bakanlığı’ndan ayçiçeği üreticisini sevindirecek haber bir türlü gelmedi. Geçmiş yıllarda genelde Ticaret Bakanlığı’nın açıklamış olduğu taban fiyatını geçen yıl ilk defa Tarım Bakanı açıkladı. İki bakanlığın bir araya gelerek acil olarak ayçiçeği taban fiyatını belirlemeleri gerekiyor. Hazine Bakanı çıkıyor ‘Biz artık ithalatı değil, yerli üretimi destekleyeceğiz’ diyor. İşte şimdi ayçiçeği üreticisini desteklemenin tam zamanı” dedi.

 

TEBLİĞ HENÜZ YAYINLANMADI

 

Ayçiçeği taban fiyatını 3 bin 300-3 bin 500 TL aralığında beklediklerini söyleyen Aygun “Geçtiğimiz günlerde Tekirdağ’ı ziyaret eden Tarım Bakanı da destekleme miktarının 40 kuruştan 50 kuruşa çıktığını ifade etti. Ama maalesef halen tebliğ yayınlanmadı. Çiftçi ayçiçeği taban fiyatında olduğu gibi tarımsal destekle ilgili tebliği dört gözle bekliyor. Ayçiçeği taban fiyatını biran önce açıklayın. FRUsya, Ukrayna çiftçisini değil, Türkiye’deki çiftçilerimizi destekleyin” dedi. 

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10