Bin 248 hasta ve yaralı hayvan tedavi edildi

Çorlu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi'nde yıl başından bu yana bin 248 hasta ve yaralı hayvan tedavi edildi. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, her canlının biz insanlar gibi temel yaşam hakkına

Çorlu 14.08.2020 14:44:00 0
Bin 248 hasta ve yaralı hayvan tedavi edildi

 

‘Yeni Bir Başlangıç projesi’ ile 2020 yılında bakımevinde iç-dış parazit aşıları yapılan 243 köpek ve 64 kedinin ücretsiz olarak sahiplendirildiğini belirten yetkililer “Hayvan sahiplendirmenin yanı sıra bakımevinde görevli veterinerler tarafından 274 hayvana küpe takılarak kayıt altına alındı. Bunun yanı sıra 580 sahipsiz kedi ve köpeğin tüm iç ve dış paraziter ilaçlamaları yapıldı. Vatandaşların sağlığını ve güvenliğini korumak amacıyla 460 sahipsiz köpeğe kuduz aşısı uygulandı” dedi. 

 

“HER CANLI YAŞAMA HAKKINA SAHİP”

 

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt da sokak hayvanlarını önemsediklerini ifade ederek “Geçici Hayvan Bakımevimizde veterinerlerimiz büyük bir özveri ile hayvanlarımızın bakımını yapıyor, yaralarını tedavi ediyor. Elimizden geldiğince belirli noktalara mama ve su bırakıyoruz fakat belediyemizin yeterli olmadığı anlarda sağ olsun vatandaşlarımız dâhil oluyor” dedi. Sokaktaki dostlara yalnız olmadıklarını hissettirdiklerini ve onları beslediklerini söyleyen Sarıkurt, her canlının biz insanlar gibi temel yaşam hakkına sahip olduğuna inandıklarını ve Çorlu’nun sokaktaki dostlar için güvenli bir yuva olduğunu söyledi. Başkan Sarıkurt, pandemi döneminde sokaktaki canların ihmal edilmediğini dile getirerek “Sokaktaki canlarımız her zaman bize emanet” dedi.

 

Haber / Elif Zennure ŞİMŞEK


0282 726 91 91
0282 747 65 10