Özcan'dan Çerkezköy çıkarması 

11 hafta 11 ilçe parolası ile her farklı bir ilçeyi ziyaret eden AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, 10'uncu hafta da Çerkezköy'ü ziyaret etti. Program kapsamında bugün Çerkez Kafe'de muhtarlarla bir

Çerkezköy 17.08.2020 19:40:00 0
Özcan

 

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, 11 ilçede organize edilen toplantı programları kapsamında bugün saat 14:30’da Çerkez Kafe’de mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Muhtarların taleplerini not alan Özcan, "Pandemi süreci bize enteresan şeyler gösterdi. Avrupa Birliği deyip de tepemizin üstüne çıkardığımız ülkelerin ne kadar boş olduğunu görmüş olduk. Türkiye Cumhuriyeti Devleti artık güçlü bir devlet. Bugün savunma sanayinde yüzde 70 milli ve yerli sanayiye geçmiş bir devlet. Bizler de Tekirdağ’a değer katmak adına taşın altına elimizi, kolumuzu, gövdemizi koyuyoruz” ifadelerini kullandı.  

 

 

"İSTİŞARE KANALLARIMIZI SİZLER İÇİN AÇTIK"

 

Programlarında ilk olarak muhtarlarla bir araya geldiklerini belriten İl Başkanı Mestan Özcan, “Biz burada ilçelerimizin her kurumundaki sorunları ilmek ilmek not alıyorum ve aldığımız notları milletvekillerimizle, TBMM Başkanımızla da paylaşacağız. İlçe ya da il müdürlüklerinde çözülmesi gerekenler varsa onları çözmeye gayret ediyoruz. Bakanlıkları ilgilendiren mevzular varsa da onları da milletvekillerimize, özellikle de TBMM Başkanımıza aktarıyoruz” ifadelerini kullandı. Muhtarları önemsediğini söyleyen Özcan, “Sizler seçimle geldiniz. Seçilirken o mahallenin insanlarıyla hasbihal ettiniz, oy istediniz ve onlara vaatlerde bulundunuz. Sonuç itibariyle vaatlerinizi yerine getirmek gibi bir sorumluluğunuz var. Dolayısıyla sizin vaatlerinizin yerine getirilmesi,  o mahallenin eksiğinin çözülmesi size fayda sağlayacağı gibi bize de fayda sağlayacaktır. Kurumlar adına, kaymakamlıklar adına, hükümetimiz adına yapılması gereken ne varsa güçlü bir teşkilatla istişare kanallarımızı sizler için açtık. Bu toplantının asıl öznesi sizsiniz. Sizin her dediğinizi not alıp kibar bir üslupla ilgili yerlerden isteyeceğiz.  Bu istekleriniz belediye olabilir, hükümetimiz olabilir. Korkusuzca izah edin ki bizler de bu işleri takip edelim.  Sadece yerel yönetimlerin değil, işleri öteleyen kurumları da söyleyin ki bizlerde bilelim” dedi. Özcan’ın konuşmasının ardından mahalle muhtarları da söz alarak mahallelerinin sorunları, ihtiyaçları ve mahalle sakinlerinin beklentilerini aktardı. 

 

 

ÖZCAN, ÇERKEZKÖY’DEKİ SÜREÇ İLE İLGİLİ BİLGİ ALDI 

 

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, muhtarlar ile toplantının ardından beraberinde AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök ve partililer ile birlikte Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’ni ziyaret etti. İlk olarak Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürlüğü’nü ziyaret eden Özcan ve beraberindekiler, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak’tan Çerkezköy’ün pandemi süreci hakkında bilgi aldı. Palak, Çerkezköy’de koronavirüs sürecinin iyi yönetildiğini kaydederek, “Türkiye’nin neresinde olursa bir vatandaş Covid-19’sa veya Covid-19 hastası ile temas etmişse bizim sistemimize düşüyor. Filyasyon ekibimiz devreye giriyor. Sistemimiz o kadar hızlı ve entegre ki. Adana’da vaka varsa siteme hemen düşüyor, Çerkezköy’de temasta bulunduğu kişi varsa ekiplerimiz hemen devreye giriyor, virüsün yayılımının önüne geçiliyor” dedi. 

 

 

“EKİBİMİZ YETERLİ”

 

Palak, hastaların koronavirüs sürecini farklı semptomlarla geçirdiğini de kaydederek, “Her hastada belirtiler aynı olmayabiliyor. Bünyeye göre değişiyor. Bazı hastalar hiç belirti göstermeden ve farkında olmadan geçirirken, bazı hastalar ise çok ağır bir süreçten geçebiliyor. Normal grip gibi geçirenlerde oluyor ama virüs tespit edilen bir kişi muhakkak 14 gün karantinada kalıyor” dedi. Palak, şu süreçte hastaların çoğunun servise gidecek kadar kötü durumda olmadığını ve farkında olmadan atlattığını da sözlerine ekledi. Çerkezköy’ün çok hareketli olduğunu, seyahat yasaklarının olduğu süreçte virüsü kontrol altına almakta zorlandıklarını kaydeden Palak, “Çerkezköy çok hareketli. Ona rağmen biz olaya hakimiz. Ekiplerimiz yeterli, desteğe ihtiyacımız yok. Hastaları tedavi edebiliyoruz. Ancak ki pozitif vakalar artarsa, desteğe ihtiyacımız olursa bunu tabi ki de gerekli yerlere bildireceğiz” dedi. 

 

“İNSANLAR DÜNYADAKİ KÖTÜ GİDİŞATI GÖRDÜ”

 

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan da, “İnsanlar daha da bilinçlendi. Maskesini takıyorlar, mesafelerine dikkat ediyorlar. İnsanlar dünyadaki kötü gidişatı gördü ve ikinci dalga paniğiyle önlemlerini arttırdılar. Koronavirüs hastalarının yaşadıkları zorlu süreci haberlerden okuyup bilinçlendiler. Bizim insanımız pek başına gelmeden farkına varamıyor. Hastalığı geçirenler yaşadıklarını anlatarak tecrübe paylaşımı yaptılar. İnsanlar gördüler” dedi. Kendisinin 2 yakın arkadaşının da koronavirüse yakalandığını belirten Özcan, “Benim iki yakın arkadaşım virüsü geçirdi. Bir arkadaşım 14 gün yoğun bakımda kaldı. Diğer arkadaşım ise serviste yattı, az daha yoğun bakım hastası olmak üzereydi ama atlattı. Arkadaşlarıma ne hissettiklerini sorduğumda, şöyle tarif ediyorlar; “Ciğerlerimin içerisinde kırık cam parçaları var, her hareket ettiğimde camlar ciğerlerime batıyor ve nefes almamı engelliyor” Bu durumlara düşmemek için virüsü ciddiye almalıyız. Çok acı gerçekten. Koronavirüs hastalarının yaşadıklarını hafife almamalıyız” dedi. AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök de, ziyarette yaptığı konuşmada, Çerkezköy’ün sanayi bölgesi olduğunu belirterek, “Çerkezköy sanayi bölgesi. Fabrikalar bu süreci çok iyi yönettiler. Çok iyi önlemler alındı” dedi.  

 

“TOPLAM 30 MİLYON KREDİ KULLANDIRDIK”

 

Özcan, İlçe Sağlık Müdürlüğü’ndeki ziyaretinin ardından beraberindeki heyet ile birlikte Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’ni ziyaret etti. Kooperatif Başkanı Muzaffer Yaztepe ile görüşen Özcan, pandemi sürecinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kooperatif Başkanı Yaztepe, bin 200 üyelerinin bulunduğunu belriterek, “Pandemi sürecinde üyelerimizin yanında olduk. Çoğu üyemiz bu süreçte kredi kullandı. 188 üyemiz işletme kredisi, 480 üyemiz destek kredisi olmak üzere toplam 668 üyemiz toplam 30 milyon kredi kullandı. Bin 200 üyemizden bin 78’i kredi kullandı” ifadelerini  kullandı. Yaztepe, bu süreçte geri ödemelerinde ertelenmesiyle hep hazırdan gittiklerini, buna rağmen gelen tüm talepleri karşılamaya çalıştıklarını da sözlerine ekledi. Özcan ve beraberindekiler, esnaf ziyaretleri ile programa devam etti. 

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10