Çerkezköy'de ayçiçeği alımları başladı

S. S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi, 2020 yılı ayçiçeği alımlarına önceki gün Kapaklı Yanıkağıl Mahallesi'ndeki alım merkezinde başladı. AyÃ?

Çerkezköy 20.08.2020 18:22:00 0
Çerkezköy

 

 

2020 yılı ayçiçeği alımlarına başladıklarını belirten S. S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Erkan Şener “Her yıl bölgemizde hasat 16 -17 Ağustos’ta tarihlerinde başlıyor. İlk ürünü teslim eden Kapaklı Yanıkağıl Mahallemizdeki üreticiler oluyor. Bu yıl da gelenek değişmedi. Yanıkağıl Mahallemizden kooperatif ortaklarımızdan İhsan Emre, ilk ürün teslim eden üreticimiz oldu. İhsan Emre 4 ton ürün teslim ederken, ilk gün toplamda 33 ton alım gerçekleştirdik. İlk ürünü teslim eden üreticimiz İhsan Emre’ye ödül olarak birliğimizin ürettiği 18 kilogramlık Biryağ hediye ettik” dedi.

 

 

“7 BİN 600 TON REKOLTE BEYANNAMESİ ALDIK”

 

Başkan Erkan Şener, ekim zamanı kooperatif ortaklarından rekolte beyannamesi aldıklarını belirterek, “ Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri olarak her yıl ekim zamanı kooperatif ortaklarımızdan rekolte beyannamesi alıyoruz. Bu sezon için de 340 ortağımızdan toplamda 7 bin 600 tonluk bir rekolte beyannamesi aldık. Hedefimiz bu yıl da her hangi bir aksilik olmaz ise kendi rekorumuzu kırmak olacak” dedi.

 

“YAĞ ORANI YÜKSEK”

 

Hasada bakıldığında dekar başına ortalama 200-250 kilogram ürün elde edildiğini kaydeden Şener “Ancak önümüzdeki günlerde alımlara göre ortalama düşer mi daha da mı artar göreceğiz. Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerimizde ekilen ayçiçeklerinde bu yıl da yağ oranı yüksek olması bizleri sevindirdi. Yağ oranı yüksek olan ürünün fiyatı da yüksek oluyor. Yeni hasat yılımızın tüm kooperatif ortaklarımıza ve tüm çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olsun” dedi.

 

YAĞ ÖDÜLÜ İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ

 

S.S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi ortaklarından olan ve ilk ürünü teslim eden İhsan Emre de “Alımların başladığı ilk gün her yıl olduğu gibi bu yıl da Yağıkağıllı kooperatif ortaklarından biri olarak kooperatifimize ilk ürünü teslim etmekten son derece mutluyum. Üstelik sezonun ilk ürününü teslim etmem nedeniylede Trakya Birlik’in kendi entegre tesislerinde bizlerin ürünlerinden ürettiği18 litrelik Biryağ ile ödüllendirilmemden dolayı da mutluluk duydum. Kooperatif başkanımıza ve yönetimine çok teşekkür ediyorum” dedi

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10