Emre Kozuva: Etkinliklerimizi sanal ortamda sürdürmeye devam ettik

Başakşehir Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kozuva, uzaktan eğitim sürecinde yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu .Öğrencileri salgın sürecinde de eğitimden mahrum bırakmadık

Çerkezköy 31.08.2020 18:17:00 0
Emre Kozuva: Etkinliklerimizi sanal ortamda sürdürmeye devam ettik

HEP DAHA İYİSİ ARAYIŞINDA OLDUK

Başakşehir Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kozuva " Ülkemiz ve dünya çapında ortaya çıkan CORONA virüs salgınını önlemek amacı ile Mart ayında Eğitim – Öğretime verilen aranın ardından, okul olarak büyük bir mücadele vererek öğrencilerimizin eğitimlerinden eksik kalmamaları için hızlı ve pratik çözümler ürettik. 23-27 Mart haftasında tüm öğrencilerimizin sıcak yuvalarına misafir olmaya başladık. Ulaşabildiğimiz her ev bizim için artık bir sınıftı aynı zamanda. Uzaktan eğitim programlarımızı; Zoom, Morpa Kampüs ve Google Classroom ile yürütttük ve takibini sağladık.Okulların tatil edileceğini öngören okulumuz tatil edilmeden önceki hafta A ve B planlarını hazırlayarak programlarını bu planlara göre oluşturdu. Burada yine sıkı bir takım çalışması ile kısa sürede bu sürece hakim ve adapte olmayı başardık. Ders programları düzenleyerek öğrencilerin bulunduğu Classroom sınıflarından paylaşımını sağladık. Her adım planlanan doğrultuda ilerledi ve her birim yapması gereken çalışmaları bilerek bu yolda emin adımlarla ilerledi. Her zaman deneme ve örneklendirmeler ile hep daha iyisi arayışında olduk" dedi.

HEP PLANLAMA ÇALIŞMALARINI YÜRÜTTÜK

Kozuva" Uzaktan eğitim süreci hiçbir kurumun bilmediği daha önce deneyimlemediği bir süreçti. Okul olarak biz de bu sürece daha önce vakıf değildik. Fakat bilişim öğretmenimiz, okul müdürlerimiz ve IT departmanımızın yaptığı araştırmalar ve yürüttüğü çalışmalar doğrultusunda bu süreçte en iyi uzaktan eğitim aracını kullanmaya başladık. Her zaman söylediğim “Başakşehir büyük bir aile” sözünü belki de pandemi döneminde okul olarak biz daha da kenetlenerek yüreklerimizden hissettik. Zaman kısıtlamasına bakılmaksızın tüm kademelerimiz öğrencilerimiz eğitimlerinden eksik kalmasınlar diye canla başla çalıştı. Büyük başarılar ancak takım çalışmaları ile gerçekleştirilebilir ve ben Başakşehir Ailesi takımına canı gönülden güveniyor ve inanıyorum. Öğretmen eğitimlerine önem veren ve hiçbir masraftan kaçınmayan okulumuz gelişen dünya şartlarına ayak uydurabilmek için tüm çalışmaları yürütmektedir. Pandemi sürecinde kullanılacak programlar hakkında öğretmenlerimize eğitimler vererek, tam anlamıyla sisteme hakim olmalarısağlanmaktadır. Öğretmenlerimiz ile kademeli olarak haftalık toplantılar gerçekleştirerek hem moral motivasyon hem de planlama çalışmalarını yürüttük" diye konuştu.

“ÖLÇME DEĞERLENDİRME SÜRECİNİ UZAKTAN EĞİTİMDE DE SÜRDÜRDÜK”

Ortaokul seviyesinde ölçme değerlendirme çalışmalarının akademik yapı açısından büyük önem arzç ettiğini kaydeden Kozuva "Bu yüzden pandemi döneminde de ara sınıflarda sanal olarak haftalık deneme ve konu tarama testlerini uyguladık. 8. Sınıflarımız için LGS hazırlıklarımız hız kesmeden devam etti.Koç öğretmenlerimiz ve PDR birimimiz sürekli öğrencilerimiz ile iletişim halinde kalarak desteklerini eksik etmediler. İngilizce zümremiz de hazırladıkları konu tarama testlerini Classroom sanal sınıf ortamına yükleyerek öğrencilerimize deneme ödevlendirmeleri yaptılar.Okul olarak PDR birimine önem vermekteyiz. PDR birimimiz, öğrenci ve velilerimizin psikolojik desteğe ihtiyaç duyduğu bu zorlu dönemlerde her an iletişim halinde olarak desteklerini hiç eksik etmediler. Rehber öğretmenlerimiz bireysel görüşmeler ile sürekli motivasyon arttırma konusunda veli, öğrenci hatta öğretmenlerimizin en büyük destekçisi olmuştur. Bu sancılı süreci daha kolay atlatmaları için bu gibi çalışmaları belirli periyotlarda yaparak moral dengelerini yüksek tutmayı hedefledik" diye konuştu.

CANLA BAŞLA MÜCADELE ETTİK

Kozuva" Kampüsümüzde öğrencilerimizin kullanımına sunduğumuz 21 adet atölyemiz misafir olduğumuz her evde can buldu ve 180 atölyeye dönüştü.Tüm etkinliklerimizi sanal ortamda sürdürmeye devam ettik. 23 Nisan ve 19 Mayıs programlarını coşku ve heyecanla tüm izleyenlere hissettirmek için çalışmalar yürüttük. Normal zamanda yapılması planlanan program akışını İnstagram kanalıyla canlı yayın da gerçekleştirdik. Velilerimizin büyük desteği ile çocuklarımıza bu coşkuyu yaşatmış olmanın mutluluğunu paylaşmaktayız. Okul olarak belirlediğimiz disiplin kurallarını uzaktan eğitim sürecinde de sürdürerek öğrencilerin derse katılım ve ödev kontrolleri öğretmenlerimiz tarafından ivedilikle sağlanmıştır. Pandemi dönemi sürecinde Başakşehir Ailesi olarak tüm imkânlarımızı kullanarak canla başla mücadele edip öğrencilerimizin en iyi şekilde eğitim almalarını sağladık. Yapılan derslere gösterilen yüksek katılım emeklerimizin boşa çıkmadığının bir göstergesiydi bizlere. Her öğrencimiz aynı sınıf ortamındaki gibi hazırlanan ders programına uyarak derse materyalleri ile katılım sağladı. Bu süreçteki çabaları göz ardı edilemeyecek kadar değerli ve büyüktü" dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Yaptıkları çalışmaların ardından velilerden olumlu dönüşler aldıklarını kaydeden Kozuva " Okul olarak yapılan her çalışmanın neden daha fazlası daha iyisi olmasın anlayışında ilerliyoruz. Tüm araştırmalarımızı öğrencilerimize en iyi eğitimi bir aile ortamındaki gibi nasıl sağlayabiliriz üzerine yapıyoruz. Bizim en büyük mutluluğumuz özellikle pandemi sürecinde yaptığımız sanal görüşmelerde öğrencelerimizin okulu ve öğretmenlerimizi çok özlemiş olmaları. En büyük temennimiz bu zorlu sürecin en az kayıpla sona ermesi ve siz kıymetli çocuklarımıza tekrar sıkıca sarılabilmemiz. Öğretmenleriniz en çok sizlere sarılmayı özledi.2020-2021 Eğitim Öğretim yılı için aynı ekip, aynı azim ve kararlılık ile tüm çalışmalarımıza devam ediyoruz. 12 Ağustos 2020 de Sayın Bakanımızın açıklamaları doğrultusunda, Eğitim Öğretime 21 Eylül 2020 tarihine kadar uzaktan devam edileceği açıklanmıştı. Açıklamaya istinaden uzaktan eğitimimizi en iyi şekilde gerçekleştirebilmek için alt yapı güçlendirme çalışmalarımızı tamamladık. Tüm kademelerimizin aynı anda sınıf ortamında online bir şekilde ders alabilmelerini sağladık. Ses ve bilgisayar donanımlarımızı da son teknolojiye uygun olacak şekilde tedarik ederek, öğretmenlerimizin en verimli şekilde derslerini öğrencilerimize aktarmalarına destek olduk. Bizim için önemli olan her öğrencimizin aynı anda verimli bir şekilde ve kesintisiz olarak derslerini alabilmesidir. Bizi evine misafir eden ve etmeye devam eden siz değerli velilerimize desteklerinden, anlayışlarından ve sabırlarından dolayı minnet ve teşekkürlerimi sunarım” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10