İYİ Partili Kaplan : Vatandaş açız diyor

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan partisinin Kapaklı ve Çerkezköy'de kurduğu üye stantlarını ziyaret etti.Partililer ile bir araya gelerek sorunlarını dinleyen Kaplan, basın mensuplarının gündeme

Kapaklı 31.08.2020 18:19:00 0
İYİ Partili Kaplan : Vatandaş açız diyor

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya ile birlikte Kapaklı’ya ziyaret gerçekleştirdi. İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanlığının semt pazarı önünde kurduğu üye standını ziyaret eden Milletvekili Kaplan, üyelerle istişare ederek sorunlarını dinledi.

HALA AÇILMADI

Kapaklı Hükümet Konağı ile ilgili konuşan Milletvekili Kaplan, ‘’Kaymakamlık binası Kapaklı’nın en büyük ihtiyaçlarından. Konuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya soru önergesi verdim ve bize verdikleri cevapta kesin 15 Temmuz’da orada personelin hizmet vereceği söylenmişti. 15 Temmuz geçti, açılış falan yok. Resmi yazısı var, daha ne diyelim? Bir daha sorarız ve bu kez ‘Sayın Bakanım 15 Temmuz’da açılacağını söylediğiniz kaymakamlık binamız açılmadı. Acaba ne zaman açılacak. Bir daha bizi yanıltacak mısınız?’ diye sorarız" diye konuştu.

TAAHHÜT EDECEKLER Mİ ?

Kaplan " Geçtiğimiz günlerde Tekirdağ Valiliğinde TBMM Başkanımız Prof.Dr. Mustafa Şentop'un da katıldığı törende Kapaklı Devlet Hastanesinin protokolü imzalandı. Bu hastanenin tamamen finansesini Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi karşılamaktadır. Yarın öbürgün şehir hastaneleri gibi hasta garantili hastane yapmamayı taahhüt edecekler mi? Mesela Süleymanpaşa’da yaptıkları hastane, hastane garantili. Bunlar acaba normal devlet hastanesi mi olacak?’’ dedi.

TÜM HASTANELERDE YATAKLAR DOLU

Ülke genelinde ve Tekirdağ'da pandemi nedeniyle hasta sayısının arttığını kaydeden Kaplan, hükümetin hasta sayılarını sır gibi sakladığını kaydetti. Kaplan " Koronavirüs ile ilgili resmi yazı geldi. Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığının genelgeleri doğrultusunda dışarıya bilgi veremeyiz dediler. Bir sefere mahsus Kırklareli’nde açıklandı ve bir daha verilmedi. Şuanda hiçbir milletvekili bilgi alamıyor. Ben Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin katip üyesi olarak sordum ancak sadece TBMM Başkanlığının emri ile verebileceklerini söylediler. Maalesef ülkemiz genelinde virüs ciddi yayılma safhasında ve hükümet bunu vatandaştan gizliyor. Genel Başkan Yardımcımız geçenlerde basın açıklaması yaptı. Kayseri’de 28 kişi vefat varken, Türkiye genelinde 21 kişi vefat etti diye belirtmişler dedi. Bir ildeki sayı, Türkiye genelindeki sayıdan nasıl fazla olabiliyor? Yalanlama veya cevap da gelmedi. Vaka sayıları birbirini tutmuyor. Tüm hastanelerde yataklar doludur" dedi.

MİLLİ BAYRAMLARDA MI PANDEMİ VAR?

Pandemi nedeniyle kısıtlı katılımla gerçekleştirilen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına da değinen Kaplan" 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına pandemiden dolayı kısıtlama geldi. Cuma günü Tekirdağ'da TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve milletvekillerinin katılımı ile Rumeli İskelesi, Selanik Meydanının açılışı yapıldı. Ancak Süleymanpaşa Belediyesinin yaptığı açılışlara hiç yasak gelmedi. Ciddi bir kalabalık vardı fakat pandemi diye bir şey söz konusu değildi. Onların açılışlarında pandemi yok da milli bayramlarda mı pandemi var" dedi.

BULUNAN GAZLAR NEREDE?

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı doğalgaz rezervi ile ilgili de konuşan Kaplan " Doğalgaz gerçekten hükümet tarafından sekizinci kez açıklanıyor. Hükümet sıkıştığı zaman ülkenin bir yerlerinde kaynak bulduğunu söylüyor. Kapaklı'da da bulunduğunu söylediler.Her seçim öncesi gündem değişmesi için ya petrol buluyoruz, ya da doğal gaz buluyoruz. Bu bulunan gazlar nerede? Ben daha önce Enerji Komisyonu’ndaydım fakat bulunan hiçbir gazın şebekeye verildiğine şahit olmadım. Zonguldak açıklarındaki gazı dördüncü buluşumuz" dedi.

PARTİMİZE İLGİ GİDEREK ARTIYOR

Ülke genelinde İYİ Parti'ye bakış açısının ve ilginin arttığını kaydeden Kaplan " Ülke genelinde başlatmış olduğumuz üyelik stantlarına vatandaşlarımızın bakış açışı ve ilgisi gerçekten çok güzel. Üye sayımızda son dönemlerde ciddi bir artış vardır. Ülke genelinde üye sayısı olarak dördüncü partiyiz ve 50 yıllık siyasi geçmişi olan Milliyetçi Hareket Partisini de yakalamak üzereyiz. Yaptığımız bu kampanyalarla birlikte üye sayımızı daha da artırmayı amaçlıyoruz" dedi.

EN BÜYÜK SORUN İŞSİZLİK

Ülke genelinde işsizlik ve geçim sıkıntısının günden güne artarak devam ettiğini kaydeden Kaplan " Vatandaşlardan yoğun şekilde işsizlik konusunda talepler alıyoruz. İnsanlar ‘açız, geçinemiyoruz’ diyorlar. Ben geçenlerde Güneydoğu’da 5 il gezdim. Hepsinde insanlar aynı sorunu söylüyor. Benim Ankara’da meclisteki odamda başvuru CV’si 10 bin kişiyi geçmiştir. Siz memnun musunuz? Vatandaşa sorun; kim memnun?’’ diye konuştu.

TEKİRDAĞ'DA EVİN OLACAK

Parti ismi vermeden Tekirdağ'lı üç milletvekiline göndermede bulunan Kaplan " Tekirdağ'da siyasete bakış açımızı değiştirmeliyiz. Meclis Başkanımız Prof.Dr. Mustafa Şentop buralı olmasına rağmen hiçbir faydasını görmedik. Yine Cumhuriyet Halk Partisinin iki numarası olan Faik Öztrak da buralara uğramıyorlar. Bu isimlerle Tekirdağ'ın vizyonunun şimdiye kadar değişmesi gerekiyordu. Bu acı gerçekte ama Tekirdağ milletvekillerinin üçü Tekirdağ'da ikamet etmiyor. Eğer Tekirdağ milletvekili isen ilinde evin olacak, geldiğin zaman otelde kalmayacaksın. Evin yoksa buranın milletvekili olamazsın" dedi.

KAPAKLI TAM İLÇE OLAMADI

 Büyükşehir yasası ile birlikte ilçe olan Kapaklı'nın o süreçten itibaren tam bir ilçe olamadığını kaydeden Kaplan " Kapaklı ile birlikte Ergene'de aynı şekilde ilçe olamadı. Burada Şoförler Odası, Esnaf Odası yok ve insanlar hala dışarıya bağımlı. Aslında Büyükşehir yasası ile ilçe olan bu yerlere oda da gelmesi lazım. Vatandaş bir imza için Tekirdağ’a gitmek zorunda kalmasın" dedi. Kapaklı'dan ayrılan İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya partisinin Çerkezköy'deki standını ziyaret ederek partililer ile bir araya geldi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10