Âdem Dalgıç Aşevi ve hizmet binasının açılışı yapıldı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından 100. Yıl Mahallesi'nde hayata geçirilen Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Hizmet Binası ve içerisinde yer alan Aşevi ile Hayır Çarşısının açıl?

Süleymanpaşa 1.09.2020 19:32:00 0
Âdem Dalgıç Aşevi ve hizmet binasının açılışı yapıldı

 

 

Korona virüsü salgını tedbirleri kapsamında alınan önlemlerin uygulandığı tören, Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı eğitimcilerinin müzik dinletisi ile başladı, Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile devam etti. Programda konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel yaptı. Yüksel, “Süleymanpaşa için çok önemli bir yatırımın açılışını yapıyoruz. Biliyorsunuz, ben inşaat sektöründe faaliyet gösteriyordum. Ahmet Aygün belediye başkanıyken kendisine, ‘Bu şehrin bir aşevine ihtiyacı var, belediye yer göstersin, ben inşa edeyim, rahmetli babamın adını vereyim,’ diye öneride bulunmuştum. O dönem uygun yer bulamamıştık. Daha sonra CHP’li bir belediye başkanının bu şehirdeki ihtiyaç sahiplerinin derdini dert edinip aşevi yaptığını gördüm ve çok mutlu oldum" dedi.

 

TESİSLE İLGİLİ BİLGİLENDİRMEDE BULUNDU

 

Tesis hakkında bilgilendirmede bulunan Başkan Yüksel, “Mülkiyeti belediyemize ait olan bu alanda alt kısmı tamamen betonarme, üst kısmı prefabrik yapıya sahip 3 katlı bir bina yapıldı. Bodrum katında, Allah korusun, Tekirdağ’da bir doğal afetle karşı karşıya kaldığımızda, bizim ciddi anlamda gıda ihtiyacımızı karşılayabilecek, günlük 5 bin kişiye yemek yapabilecek bir mutfak ve o mutfağı besleyebilecek buzhane ve depolar bulunuyor. Bir üst katında aşevi, mutfak ve yine ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın kıyafet ihtiyaçları için Hayır Çarşısı var. Hayır Çarşısı’ndan iki dini bayramımız öncesinde toplamda 1500’ün üzerinde çocuğumuzu giydirdik. Hayırsever vatandaşlarımızın giyilebilecek durumda olan ve kullanmadıkları kıyafetlerini bağışladıkları, temizlenip ütülendikten sonra bedenlerine göre ayrılıp ihtiyaç sahiplerimizin istifadesine sunduğumuz bir ücretsiz giyim mağazası olarak düşünebiliriz. En üst katında ise Sosyal Yardım İşler Müdürlüğümüzün büroları, toplantı odası, personelimizin ihtiyacını karşılayacak muayene odası ve Ağız ve Diş Sağlığı kliniği var. Bu projenin bize maliyeti ise 1 milyon 278 bin lira oldu.” dedi.

 

ÇOK MUTLUYUM

 

Yüksel’in ardından konuşan eski Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Âdem Dalgıç, isminin aşevine verilmesinden duyduğu ifade etti. Dalgıç" Başkanlık dönemimde iki büyük hayalim vardı. Biri atık sularımızın biyolojik olarak arıtılmasını sağlayarak çevremizi, denizimizi kirletmesinin ve insan sağlığını tehdit etmesinin önüne geçmek, diğeri de şehrimizde aç, açıkta hiç kimsenin kalmamasını sağlamaktı. İlk hayalim için görev süremiz boyunca çok çalıştık ve bugün bu hayalimin gerçekleşmiş olduğunu görüyorum. Aynı şekilde bugün açılışında bulunduğumuz bu tesisle ikinci hayalim de gerçekleşmiş oldu. Bunun için çok ama çok mutluyum. Az önce dolaşma şansım oldu. Son derece modern ve şehrimize yakışan bir bina olmuş. Başta Cüneyt Başkanım olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

KAYMAKAM KAYA: “MARİFET İLTİFATA TABİDİR”

 

Dalgıç’ın ardından kürsüye gelen Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, “Böyle bir tesisi hayata geçirerek bu çabanın içinde olmak çok değerli. Bu tesiste iki önemli nokta görüyorum. Birincisi ihtiyacı olanın yanında olmak, diğeri ise vefa duygusudur. Belediye başkanımıza hem bu tesis için hem de vefa gösterdiği için teşekkür ediyorum. Marifet iltifata tabidir" diye konuştu.

 

Haber/Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10