Çerkezköy'de tezgahlar şenlendi

1 Eylül'de av yasağının kalkmasıyla tekneleriyle denize açılarak ağlarını bırakan balıkçılar, limanlara kasalar dolusu balıklarla dönüyorlar. Çerkezköylü balıkçılar bu sezon özellikl

Çerkezköy 3.09.2020 09:17:00 0
Çerkezköy

 

 

Sezonun ilk balıklarını tezgahlarında satışa sunan Çerkezköylü balıkçılar tezgahlarının şenlendiğini belirtti.

 

SEZON BAŞLADI

 

Denizlerde balığın bollaşması için 1 Eylül tarihine kadar uygulanan av yasağı önceki gece itibarıyla sona erdi. Gece saatlerinde denize açılan balıkçılar taze balıklarla geri dönerken, sezonun ilk balıkları vatandaşlarla buluştu. 'Vira Bismillah' diyerek açılan balıkçıların ağlarına mezgit,sardalye,istavrit, barbun ve palamut takıldı.

 

 

PALAMUT BOLLUĞU YAŞANACAK

 

İki aylık aranın ardından tezgahlarını açtıklarını kaydeden Karadeniz Balıkçılık yetkilisi Cenk Diş "Balıkçılarımız uzun bir aradan sonra denize açıldı. Bu sene beklediğimiz gibi bereketli de başladı. Özellikle palamut, balıkçıları sevindiriyor. Bu sene balık çeşidi de fazla olacak gibi görünüyor. Tezgahlarda geçen yıl nadir görünen palamut bu yıl bol miktarda yerini alacak. Bu yıl fiyatlar da uygun. Vatandaşlarımız afiyetle palamut ve balık yiyecek" dedi. Balığın bollaşmasıyla birlikte fiyatların daha makul seviyelere ineceğini belirten Diş "Temennimiz o ki hem balıkçılar olarak bizler emeğimizin karşılığını alalım; hem de vatandaşlar ucuz fiyata balık yesin" ifadesini kullandı.  

 

HAYIRLISI İLE SEZONU AÇTIK

 

Havaların sıcak olduğunu ve önümüzdeki günlerde satışların daha da artacağını kaydeden Yaşar Balıkçılıktan Dursun Akkurt ise " Hayırlısı ile sezonu açtık. Allah kaza bela vermesin. Bol ve bereketli bir sezon geçirmek istiyoruz. Geçen sene çok fazla olmayan palamut balığı bu yıl bol olacak. Şu anda sezonun ilk palamudu en küçükten en büyüğüne göre 10 TL'den başlıyor, 20 TL'ye kadar değişiyor. Deniz bereketlendikçe, balık bollaştıkça fiyatlar düşecektir. Yeni sezon hepimize hayırlı olsun" şeklinde konuştu. 

 

HAMSİ 50 TL

 

Balık halinde istavrit 25 TL, sardalye 20-25 TL, hamsi 50 TL, palamut 10-20 TL, uskumru 40-45 TL, mercan 45 TL, mezgit 20-25 TL, çupra ve levrek ise tane 15-20 TL arasında satılıyor.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10