Süleymanpaşa'da yol çalışmaları sürüyor

Süleymanpaşa Belediyesi ilçenin dört bir yanında yol yapım çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Yetkililer ise yaptıkları açıklamada "Aydoğdu ve Çınarlı Mahalleler

Süleymanpaşa 4.09.2020 15:43:00 0
Süleymanpaşa

 

Alışveriş Merkezi etrafından dolanan ve ciddi trafik yükü bulunan yolda etap etap süren çalışmaların ilk bölümü, yol çizgileri ve kaldırım düzenlemeleri de dâhil olmak üzere iki günden kısa sürede tamamlandı ve yol yeniden trafiğe açıldı. Köprübaşı Caddesi’nin Çınarlı ve Aydoğdu Mahallesi ile kesiştiği, Köroğlu Sokak üzerinde (Tekira AVM arkası) ise ikinci etap çalışmaları titizlikle sürdürülüyor. Çalışmalar, Aydoğdu Mahallesi Beşyol Mevkii’ne kadar uzanacak.

 

ARALIKSIZ SÜRÜYOR

 

Süleymanpaşa'da eski beldelerden Karacakılavuz Mahallesi’nde de yol çalışmaları hızla devam ediyor. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, sık sık çalışmaları yerinde denetleyerek mahalle sakinleriyle istişarede bulundu.  Şehrin dört bir yanında devam eden yol çalışmaları ile ilgili açıklamada bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Göreve geldiğimiz günden bu yana yol çalışmalarımızı yoğun bir tempoyla yürütüyoruz. 16 ayda, asfalt ve kilit taş olmak üzere toplamda 750 bin metrekare yol çalışması gerçekleştirdik. Kıyas yapılabilmesi açısından, geçtiğimiz dönemde Süleymanpaşa’da gerçekleştirilen yol çalışması toplam 1 milyon 550 bin metrekaredir. Yani bir buçuk yıldan kısa sürede, 5 yılda yapılan çalışmanın yarısı kadar yol yapmışız,” diye konuştu.

 

“ASFALT ÇALIŞMALARIMIZA HIZ VERDİK”

 

Asfaltlama çalışmalarının son günlerde hızlandığını ifade eden Yüksel, “Asfalt sezonu için önümüzde bir ay gibi bir süre var. Bu süreyi en iyi şekilde değerlendirerek yapabildiğimiz kadar çok yolu asfaltlayacağız. Bu anlamda asfalt çalışmalarımıza hız verdik. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Albayrak’a asfalt plentini hafta sonları belediyemizin kullanımına tahsis ettiği için teşekkür ediyorum. Marmara Ereğlisi’nden asfalt taşıyarak yol çalışmalarımızı hızlandıramazdık. Ayrıca Köprübaşı Mevkii’ni Aydoğdu ve Çınarlı Mahallesi’ne bağlayan güzergâhta yürüttüğümüz yol, kaldırım yenileme ve boya çalışmalarımızın ilk etabını Büyükşehir Belediyemizin Ulaşım Daire Başkanlığının desteği ile iki günden kısa sürede tamamladık. Bu çalışma bir kez daha birlik ve beraberliğin her işi ne kadar kolaylaştıracağını gözler önüne sermiştir" dedi.

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10