Yel'den Akay'a Çorlu deresi çıkışı : Kamuoyunu yanıltıyor

Bugün AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatına ve STK'lara ziyaret gerçekleştiren AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Çerkezköy Belediye Başkanı Vah

Çerkezköy 8.09.2020 18:50:00 0
Yel

 

 

Geçtiğimiz haftalarda AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı’na atanan Kamil Çetintaş’ı ziyaret eden Yel, hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Çetintaş ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Yel’e teşekkür etti.

 

 “KAMULAŞTIRMA YAPILMASI LAZIM”

 

Yel, Çerkezköy’ün merkezinden geçen ve aşırı yağışlarda debisi oldukça yükselen, kurak günlerde ise çevreye aşırı ağır koku yayan Çorlu Deresi ile ilgili de açıklamada bulundu. Gazetecilerin, Çorlu Deresinin ıslahı ile ilgili DSİ’nin 1 yıla yakındır işe başlamadığı yönünde Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın yaptığı açıklamalarını hatırlatması üzerine Yel,  “Çerkezköy OSB ile DSİ arasında Büyükyoncalı Manika mevkisinde bir baraj projesi var. Bu proje Çerkezköy’ü asıl kurtaracak olan projedir. Bununla ilgili Kültür Müdürlükleri ve Anıtlar Kurulu bir çalışma yürütüyor. Barajın konulacağı saha alanında tarihi kalıntıya rastlandı, çalışmalar yürütülüyor son aşamalara gelindi. Sel felaketi gibi sıkıntıları önlemek üzere dere ıslah çalışmalarına başladık. Çerkezköy içerisinde dere ıslahının yapılması için Büyükşehir tarafından kamulaştırma yapılması lazım. Kamulaştırma yapılmayan yerlerde DSİ ıslah çalışması yapamıyor. Onlar kendi üzerlerine düşen yükümlülükleri yerine getirdikten sonra, DSİ gereken çalışmaları yapacaktır" dedi.

 

BÖLGE MÜDÜRÜNÜ TELEFONLA ARADI

 

Devlet Su İşleri Bölge Müdürü Emre Karakaş ile telefonda görüşen Milletvekili Yel, Karakaş’ın Büyükşehir Belediyesi’nin kamulaştırma yapmadığı yönündeki sözünü gazetecilere dinleterek, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın kamuoyunu “Büyükşehir kamulaştırma yaptı” diyerek yanılttığını iddia etti.

 

AKAY TOPLANTIDA NE DEMİŞTİ

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay geçtiğimiz ay Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın da katıldığı muhtarlar toplantısında Çorlu Deresi’nin 2002, 2012 ve 2015 yıllarında Çerkezköy’ü sular altında bıraktığını, 2012 yılından bu yana yılan hikayesine dönen Çorlu Deresi’nin halen ıslah edilmediğini belirtmişti. Akay "  Büyükşehir Belediyesi kamulaştırma bedelini üstlendi. Ocak 2019’da Devlet Su İşleri ihalesini yaptı ve müteahhide işi teslim etti. 1 yıldan fazla zamandır ödenek yok diye işe başlamadılar. Buraya gelen sayın il başkanımızın da ilçe başkanımızın da bu konularla ilgili bilgisi var ancak yorumları yok. Siz bugün orası niye eksik burası niye eksik diye Çerkezköy Belediyesi’ni eleştirebilirsiniz, eleştirilen kabulümüzdür ancak hedef şaşırtmayacaksınız. Çorlu suyu sorunu bugün halen gündemde. Hayati bir mesele. O yüzden bizi eleştirenleri biraz da dönerek Çerkezköy’ün ihtiyacı olan hayati yatırımların peşinde koşmaya, enerjilerini buraya sarf etmeye davet ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10