Maske takmayanlara ceza yağdı

İçişleri Bakanlığı'nın koronavirüs tedbirleri kapsamında 'Sağlık için, hepimiz için' sloganıyla ülke genelinde başlattığı denetimler Çerkezköy'de de gerçekleştirildi. Çerkezköy K

Çerkezköy 10.09.2020 18:33:00 0
Maske takmayanlara ceza yağdı

 

 

Bugün saat 10.00'da başlayan denetimlere Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkan Vekili İbrahim Çekçi, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Engin, İlçe Emniyet Müdür Vekili Komiser Tayfun Şerifoğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Arif Zenginal, İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Murat Öner ve Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler katıldı.

 

 

"MASKE TAKALIM"

 

Kaymakam Atilla Selami Abban ve beraberindekiler uygulamaya Öztrak Caddesinden başladı. Daha sonra Atatürk Caddesine geçen Kaymakam Abban yolda karşılaştığı vatandaşlara maskenin nasıl takılması gerektiğini gösterdi. Fevzipaşa Caddesinden Küçük Sanayi Sitesine inen Kaymakam Abban daha sonra Kapalı Pazar yerini denetledi. Abban, özellikle maske, mesafe ve hijyen konularında uyarılarda bulunup, "Maskemizi takalım, gelen müşterileri de bu konuda uyaralım. Maske, mesafe, hijyen konusunda sıkı şekilde duyarlı olalım" dedi.

 

 

MASKE TAKMAYANLAR CEZA YAĞDI

 

Kaymakam Abban öğleden sonra ise Kızılpınar ve Veliköy mahallerinde denetim gerçekleştirdi. Maske takmasına rağmen burnunu kapatmayan vatandaşlar polis tarafından uyarılırken, yanlarında olduğu halde maske takmayan kişilere ise 900'er lira ceza kesildi. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ise yaptığı denetimlerde bu sefer vatandaşlara ve esnafa müsamaha göstermedi ve maske takmayanlara idari para cezası talimatı verdi. Yetkililer ise yaptığı açıklamada maske denetimlerinin sıkı bir şekilde devam edeceği, kurallara uymayan vatandaş ve esnafa da cezai işlem uygulanacağı belirtildi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10