Tekirdağ Bağ Bozumu Şenliği'nde 30 çeşit üzüm sergilendi

Tekirdağ'da düzenlenen Bağ Bozumu Şenliği'nde bölgeye özel geliştirilen 30 üzüm çeşidi davetlilerin beğenisine sunuldu. 

Tekirdağ 16.09.2020 14:15:00 0
Tekirdağ Bağ Bozumu Şenliği

 


Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'ndeki Bağ Bozumu Şenliği'ne Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Mümin Şahin, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Mehmet Ali Kiracı ile davetliler katıldı. Vali Yıldırım katılımcılarla birlikte bağa giderek, üzüm topladı. Şenlikte yeni geliştirilen ve Türkiye'de sadece bu bölgede bulunan 30 üzüm çeşidi katılımcıların beğenisine sunuldu. 

 

TEZGAHTA BULUNMAYAN ÜZÜMLER

 

Programda konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım “ Bu masada bulunan üzümler hiçbir tezgahta bulunmayan sadece burada bulunan çeşitler. Bunlar tamamen buradaki mühendis arkadaşların geliştirdikleri üzümler" dedi.


'TÜRKİYE'DE 37 BAĞ BOZUMU ŞENLİĞİ YAPILIYOR'


Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Mehmet Ali Kiracı, bağ bozumunun üzümlerin toplama zamanına verilen isim olduğunu belirterek, "'Bakarsan bağ olur bakmazsan dağ olur' atasözümüz bir işin meyvesini alabilmek için bir emek sarf edilmesinin önemini bağdan örneklemeye açıklamıştır. Üreticilerin yıl boyunca emek verdikleri bağlarda üzümler bu dönemde toplanarak gelire dönüşür. Bu durum biz bağcılar için üzüme duyulan bir saygının neşe ve şenliğe dönüşme halidir. Bu sebeple bağ bozumu günü bağcılar için son derece değerli sayılmaktadır. Bugün ülkemizin birçok yerinde yaklaşık 37 adet bağbozumu şenliği, bağbozumu festivali, bağ bozumu etkinliği, üzüm bayramı ve benzeri isimler altında kutlanmaktadır" diye konuştu.

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10