Albayrak: Bağlık köprüsünü 2021 yatırım programına aldık

Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak için dün sabah saatlerinde Çerkezköy'e gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayraky muhtarlarla gerçekleştirdiği toplantının ardından Ã??

Çerkezköy 25.09.2020 19:06:00 0
Albayrak: Bağlık köprüsünü 2021 yatırım programına aldık

. İhale edeceğiz. 2022’nin sonuna kadar yada 2023’ün ilk 2 ayında Bağlık Köprüsü’nü açacağız. 25-26 milyon liralık bir yatırım. Ayrıca Tepe Emlak Konutları-İstanbul Bağlantı yolu projesini de programa aldık” dedi.

 

Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde TESKİ Genel Müdürü İbrahim İçöz ve Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Metin Pakdil’den Çerkezköy’de sürdürülen ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi alan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, daha sonra Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile birlikte ilçede görev yapan mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. İlçede görev yapan muhtarlara gerek TESKİ ve Büyükşehir Belediyesi, gerekse Çerkezköy Belediyesi tarafından sürdürülen çalışmalar ve yapılacak olan yatırımlar hakkında bilgi verilen toplantıda, daha sonra mahalle muhtarların talepleri dinlendi. 

İKİNCİ DÖNEMİN 18 AYI TAMAMLANDI

Muhtarlarla toplantı gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay daha sonra Çerkezköy Haber Gazetesini ziyaret ederek gazeteci Şaban Kardeş ile görüştü. Ziyarette konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “ İkinci dönemimizin 18 ayı bitti. İlk sekiz dokuz ay yoğun geçmesine rağmen, pandemi nedeniyle son aylar sıkıntılı geçti. 2021, 2022 ve 2023’te bizim mutlaka hem bu 2020’deki açığı kapatmamız lazım hem de daha yoğun çalışmamız lazım” diye konuştu.

BRİFİNG ALIYORUZ

Her ilçede muhtarlarla bir araya geldiğini kaydeden Albayrak “ İlçelerdeki toplantılarımızı tamamladıktan sonra muhtarlar çalıştayı yapacağız. Bunların hepsi ise Aralık ayında bitecek. Bugün Çerkezköy’e gelerek 12 mahalle muhtarımızla 6’şarlı gruplar halinde toplantı gerçekleştirdik.  Hangi ilçeye gidersem oradaki TESKİ Müdüründen ve Fen İşleri Müdürlüğümüzden brifing alıyorum. Çerkezköy’de debugün brifing aldık” dedi.

BAĞLIK KÖPRÜSÜNÜ PROGRAMA ALDIK

Çerkezköy’de birkaç yıldır yılan hikayesine dönen Bağlık köprüsünü 2021 yatırım programına aldıklarını kaydeden Albayrak “ Çerkezköy ile ilgili önemli projelerimiz var. Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay Atatürk ve Öztrak caddelerinin 2021’in sonuna kadar biteceğini söylediyse bitecektir. 2021 yatırım programına Bağlık Köprüsü’nü aldık. İhale edeceğiz. 2022’nin sonuna kadar yada 2023’ün ilk 2 ayında Bağlık Köprüsü’nü açacağız. 25-26 milyon liralık bir yatırım. Tepe Emlak Konutları-İstanbul Bağlantı yolu projesini de programa aldık” diye konuştu.

BU SORUNU BÜYÜKŞEHİR ÇÖZECEK

Tepe Emlak Konutları-İstanbul Bağlantı yolu ile ilgili konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay” Bu işin esas sahibi ve yapması gereken kurum ise Karayollarıdır. Bu mesele yaklaşık 20-25 yıllık bir meseledir. Yıllardır Karayollarının yapmadığı bir işi Büyükşehir Belediyesi üstlenerek yapıyor. Karayollarının bütçesinde o yatırım devede kulak. Bu proje ile 25 yıllık bilmece çözülecek” diye konuştu.

130 MİLYONLUK YATIRIM YAPACAĞIZ

Albayrak “ Çerkezköy 11 ilçe içerisinde içme suyu hatları en kötü ilçedir. Bununla alakalı Çerkezköy için 130 milyon TL’lik bir proje hazırladık ve İller Bankası da bunu onayladı. Bu parayı çıkartabilirsek Çerkezköy’e en büyük hizmetlerden birini yapmış oluruz. Halen Çerkezköy’deki boruların yüzde 50’si asbest borudur.  Çerkezköy’de bu iş yapabilirsek dört dörtlük bir iş yapmış olacağız. İçme suyu projesi kapsamında 30 bin metreküp su deposu yapacağız. Besleme bölgesine de 7 bin 500 metreküplük su deposu yapacağız” diye konuştu.

PİS KOKUDAN KURTULACAK

 

Çerkezköy Fevzipaşa Mahallesi Yağmursuyu Şebekesi İnşaatı’nın ihalesinin 25 Eylül Cuma günü yapıldığını kaydeden Albayrak “ Bu yıl Çerkezköy BSH kavşağı yaşanan sağanak yağışta sular altında kaldı. Bu proje ile birlikte BSH kavşağının oradan Pınarça deresine bir yağmur suyu hattı yapılacak” diye konuştu. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’da Cumhuriyet Mahallesinde TESKİ tarafından yapılan kanalizasyon projesi ile birlikte mahalle halkının pis kokudan kurtulacağını kaydetti.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10