Başhekim Filiz: Oturduğumuz koltuğun bilincindeyiz

Geçtiğimiz günlerde Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimliği görevine atanan Uzm. Dr. Mehmet Ali Filiz basın mensuplarıyla bir araya geldi. Çerkezköy Devlet Hastanesinin bölgede önemli bir hastane olduğunu k

Çerkezköy 25.09.2020 19:10:00 0
Başhekim Filiz: Oturduğumuz koltuğun bilincindeyiz

Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet Ali Filiz, ilçedeki gazetecilerle bir araya gelerek hastane hakkında bilgiler verdi.

OTURDUĞUMUZ KOLTUĞUN BİLİNCİNDEYİZ

Basın mensuplarına özgeçmişten bahseden Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet Ali Filiz” 18 yıldır çeşitli illerde görev yaptım. Yeni bir ekip oluşturduk ve hayırlısı ile başladık. Bizi tanımanızı istediğimiz için sizlerle bir araya geldik” dedi.  Çerkezköy Devlet Hastanesinin önemli bir hastane olduğunu kaydeden Filiz “ Hastanemiz A grubu hastane olmakla birlikte Çerkezköy, Kapaklı, Saray, Silivri, Çatalca’nın köyleri olmak üzere yaklaşık 500 bin nüfusa hizmet veriyor. Kısacası oturduğumuz koltuğun bilincindeyiz. Asıl arzumuz hastaneyi daha iyi yerlere getirmektir. Hastanemizin daha iyi yerlere gelmesi için mücadele edeceğiz. Bununla ilgili planlarımız da var. Hızlı bir şekilde hastane yatak sayımızı da artırmak istiyoruz. Buraya geldiğimizde hastane yatak kapasitesini 220’den 245’e çıkarttık. İlk etapta 300 yatağa çıkartmak istiyoruz. Daha sonra hizmetin kalitesini ve şeklini değiştirmek için neler yapabiliriz bununla ilgili çalışmalar yapacağız” dedi.

PROTOKOL İMZALAYACAĞIZ

Göreve geldikten sonra gelişen bir yeniliği de gazetecilerle paylaşan Başhekim Filiz, Hükümet Caddesi üzerinde bulunan eski Trafik Tescil Bürosunun Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne hizmete sunulması konusunda önemli bir yol kat ettiklerini ifade etti. Burada, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT), Toplum Ruh Sağlığı Merkezi gibi hastane dışında yapılacak hizmet alanlarını yapmayı planladıklarını ifade eden Filiz “İlk etapta toplum ve ruh sağlığı merkezi olarak orayı kullanmayı planlıyorduk. Bina büyük olduğu için Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT), merkezi de kuracağız.Çerkezköy Devlet Hastanesinin sadece tedavi edici tıp dışında koruyucu ve insanların merdiven altı nitelendirdiğimiz yerlere sertifikalı hekimler tarafından hizmet verilecek tedavi merkezi yapacağız. Emniyet Müdürlüğü ile protokol hazırladık, protokolü imzaladıktan sonra İçişleri Bakanlığına göndereceğiz” dedi.

ÖNEMLİ OLAN NİTELİK, AZİM VE EMEKTİR

Doktor ve personel sıkıntısı ile alakalı soruya da cevap veren Filiz “ Hastanemizde hekim sayısı mevcut hizmeti verme açısından yeterlidir. Fakat bizim hedeflerimiz ve planlarımız bunun üstündedir. Yakın zamanda hastanemizde bu hedeflere yönelik daha planlı personel verilmesi için yetkililerden söz aldık. Sayıdan ziyade hastanelerde nitelik önemlidir. Önemli olan gidilen yoldan ziyade konulan hedeftir. Eğer siz doğru şekilde organize olamazsanız, doğru hedefleri koyamazsanız, bununla ilgili gerekli emeği harcamazsanız hastaneyi ağzına kadar personel ile doldursanız da hizmetiniz yetersiz olur. Sıkı bir şekilde çalışıp, ne yaptığınızı bilirseniz, bununla ilgili enerji ve emeğinizi doğru şekilde yaparsanız sizin personel yetersizliğiniz söz konusu olamaz. Önemli olan niteliktir, azimdir, emektir” dedi.

KOVİD SERVİSİ İÇİN AYRICA SERVİS AÇMIYORUZ

Pandemi döneminin ilan edilmesinin ardından hastanede Kovid-19 servisi açtıklarını kaydeden Başhekim Filiz, şuan tıbbi hizmetlerin tam kapasite ile hizmet verdiğini ve hastanede ekstra Kovid-19 servisi açmaya gerek olmadığını kaydetti. Filiz “ Bizim hastanemizde covid için ayarladığımız servisler var hem de tıbbi hizmetler için yer ayırdık. Tıbbi hizmetlere devam ediyoruz, covid için ayarladığımız yerlerde yetiyor. Şuanda ekstradan servis açmak için pozisyonumuz ve ihtiyacımız yok. İşimiz kontrol altında. Ekstra önlemler almamızı gerektiren olağanüstü bir durum yoktur” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10