'Üslup' tartışması meclisi gerdi 

Çerkezköy Belediyesi Ekim Ayı meclis toplantısının ilk oturumunda AK Partili ve CHP'li meclis üyeleri arasında gerginlik yaşandı.  AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partili meclis üyelerinin 'Üslup' ta

Çerkezköy 1.10.2020 20:19:00 0

Çerkezköy Belediyesi’nin Ekim ayı meclisi istenmeyen görüntülerle tamamlandı.

 

BİLGİ BELGEYİ SUNUN 

 

Toplantı öncesi AK Parti grubu meclise, aş evinin son durumu, İstasyon mahallesi gümrük üstündeki imar çalışmaları, belediye araçlarının mesai saatleri dışında başka kişiler tarafından kullanılması, çöp konteynerleri, belediye gençlik spor müdürlüğündeki yolsuzluk, amberdere bisiklet yolu ve doğrudan teminlerle ilgili önerge verdi. Ak Parti grubunun önergelerine cevap veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay”  Aşevi ile ilgili hazırlıklar ile gümrük üzerinde çalışmalar devam ediyor. Detaylı bilgiyi önümüzdeki süreçte vereceğiz. Araçlarla ilgili belgeniz ve belgeniz var ise bize sunun biz gereğini yapalım. Konteyner ihalesi yapılıyor ve 600 adet alım yapacağız. Dedikodu üzerinden siyaset yapmıyoruz. Bilgiye ve belgeye dayanalım. Belgeyi sunun bir dakika beklemeden gereğini yaparız” dedi. 

 

GETİRİN GEREĞİNİ YAPALIM 

 

Akay’ın sözleri üzerine konuşan AK Parti grup sözcüsü Adem İçli “ Konteyner sıkıntısına eğilmeniz gerekiyor. Biz doğrudan teminlerle ilgili bilgi istiyoruz siz kanun maddesini gösteriyorsunuz. Belediye araçlarının CHP yönetim kurulu üyesinin eşyalarını taşıdığı fotoğrafları basına yansıdı. Samimiyetinize inanmak istiyoruz. Burası kamu kurumudur ve buranın yöneticisi de sizsiniz” dedi. İçli’nin bu sözleri üzerine konuşan Akay “ Benim görevimi bana hatırlatmaya çalışıyorsunuz. Ben bu göreve nasıl geldiğimi ve sorumluluklarımı biliyorum.  Eğer ki iddianızı somut delillerle ispatlarsanız ben hemen gereğini yaparım. Şunu da bilmeniz gerekiyor ki, Çerkezköy Belediyesi hattına gelen her yardım telefonu kaydedilmekte. Dediğiniz gün ve saatteki telefon kayıtlarını ortaya çıkaracağım. Biz vatandaşın talebine giderken hangi partili olduğunu sormuyoruz. Gördüğünüz her şeyi dedikodu üzerinden siyaset üretmeye çalışıyorsunuz. Ben bunu kabul etmiyorum” dedi. 

 

SİYASET POLEMİĞİNE GİRDİLER 

 

Akay ile tartışmaya devam eden İçli “Sorduğumuz soruları geçiştiriyorsunuz. Çamur atmıyoruz ve siyasette yapmıyoruz. 2002’den beri iktidar partisinin birer fertleri olarak nasıl siyaset yapacağımızı, hangi siyasi üslup ile konuşacağımızı nerde nasıl konuşacağımızı gayet iyi biliriz. Bize kimse siyaset yapmayı öğretmesin. Burada siyasi amaç için siyaset konuşmak için gelmiyoruz” dedi. İçli’nin “ Siyasi cevaplar vererek bize siyaset yapmayı öğretmeyin. Biz size gayet iyi öğretiriz, 18 yıldır öğrettiğimiz gibi” sözleri üzerine sinirlenen Akay “ Burası siyaset alanı değil. Cümlenizde 18 yıldır öğretiyoruz dersen ben de iki seçimde size öğrettik der karşılık veririm. Zamanı değil” cevabını verdi. 

 

SAİT YAZI’DAN TEŞEKKÜRÜMÜ GERİ ALIYORUM 

 

Akay “Geçen mecliste AK Parti grubuna teşekkür ettim. Fakat Ocak meclisinde Kızılpınar’a yapılması düşünülen çöplük alanı için AK Partili meclis üyesi Sait Yazı’nın evet oyu kullandığımı gördüm. Ben kendisinden teşekkürümü geri alıyorum” dedi. Akay’ın bu söylemlerine cevap veren AK Partili meclis üyesi Sait Yazı “ Ocak ayındaki toplantıda Büyükşehir meclisinde ilçe belediye başkanları için komisyon oluşturulmasına evet dedik. Zaten bu kararı meclisimizde red ettik. Bu konuda Çerkezköy’e çöplük yapılmaması konusunda arkanızdayız” dedi. 

 

KARARI DEĞİŞTİREBİLİRSİNİZ 

 

Yazı’nın bu sözleri üzerine konuşan Akay “ Üzülerek paylaşıyorum ki karar buradadır “dedi. Yazı’da “ O toplantıda dışarıya çıkmış olabilirim. Geldiğim de oylanmış olabilir. Büyükşehir meclisinde kararların nasıl alındığını siz biliyorsunuz” dedi. Akay’da “  O zaman sizden rica ediyorum. Tavrınız ve fikriniz buysa şu talebe itiraz edin. Bu hala değiştirilebilir. Geçmiş kararı düzeltmenizi istiyorum. Gerçekten bu karar Çerkezköy için önemlidir” diye konuştu. 

 

SÖZLÜ TARTIŞMA BÜYÜDÜ 

 

AK Parti grup sözcüsü Adem İçli de bu konunun arkasında olduklarını belirterek “ Bu çöp meselesi beş yıldır Büyükşehir Belediyesinin gündemindedir. Kimsenin sesi çıkmamış, tekliflerin hiçbiri ise değerlendirilmemiştir. Tekirdağ ve Trakya’nın tamamına tesis yapılması için teklif veren firma AK Partiye yakın olduğu için red ediliyor” dedi. AK Partili İçli’nin konuşması esnasında CHP’li ve AK Partili meclis üyeleri arasında sözlü tartışma çıktı. İçli “ CHP’li meclis üyeleri üsluplarına dikkat etsinler. Yalancı, iftira ve külliyen gibi cümleleri kabul etmiyorum. Üsluplarına dikkat ederek saygı çerçevesinde cevap versinler. Yoksa aynı uslüp ile devam ederiz” dedi. Daha sonra ise AK Partili meclis üyesi Ahmet Yıldız ile CHP’li meclis üyesi Şahin Yılmaz arasındaki sözlü tartışma ortalığın gerilmesine neden oldu. Tartışmanın büyümesi üzerine Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay oturuma ara verdi. 

 

LÜTFEN BU HAREKETLERİNİZDEN VAZGEÇİN 

 

10 dakikalık aranın ardından meclis üyelerine seslenen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Çerkezköy Belediye meclisi dört partiden 31 meclis üyesi ile temsil ediliyor. Meclis üyesinin ağzına yakıştıramadığım, meclisin de adabına yakıştıramadığım ses ile ton ile konuşan meclis üyelerini kınıyorum. Burada lütfen herkes belediye meclis üyesi sıfatı ile oturduğunu, milletin oylarıyla buraya geldiğini bilmeni istiyorum. Millete layık olduğumuz şekliyle tartışabileceğimizi gösterecek durumda olduğumuzu düşünüyorum. Bir daha böyle tartışmalarla Çerkezköy kamuoyu gündeminde olmayı kimse istemez. Burada  31 meclis üyesi olarak tartışacağız, fikir ayrılıklarımız olacak.  Ama hiç kimsenin burada yüksek sesle birbirine bağırmasına hakaret etmesine hak tanımıyor. Bu yaşanan sahnelerden meclisin başkanı olarak utanıyorum. Lütfen bu hareketlerinizden vazgeçin” dedi. 

Haber/Faik Onur KAYA 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10