Engellilere 'engel' çok

Nüfusu resmi rakamlara göre 180 bine yaklaşan Çerkezköy'de, kalabalıklaşan nüfusla birlikte, duyarlılık gittikçe azalıyor. Uğur Mumcu caddesi üzerinde engelliler için ayrılan yol, birtakım kendini

Çerkezköy 5.10.2020 17:05:00 0
Engellilere

 

Çerkezköy’ün hemen hemen her bölgesinde yayalar için yapılan kaldırımlar ve engelli rampaları araçların işgali altında. Bu durumdan en fazla etkilenenler de engelli vatandaşlar oluyor.

 

ENGELLİ RAMPASINA PARK ETTİ


Çerkezköy Belediyesi ve İlçe Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekiplerinin çalışmalar gerçekleştirmesine rağmen bazı duyarsız vatandaşlar, engelli vatandaşların hayatını zorlaştırıyor. Kent merkezindeki kaldırımların engelliler için de uygun hale getirilmesine aldırmayan kimi duyarsız vatandaşlar, aracını engelli rampaları önüne park ediyor. Önceki gün meydana gelen olayda Çerkezköy Uğur Mumcu Caddesi’nde bulunan engelli rampasına bir aracın park etmesi tepki gördü. Park halinde bulunan araç engelli rampasını kapatarak kaldırıma çıkmaya çalışan bir engelli vatandaşın yolunu engelledi. Engelli kişi çevredeki vatandaşların yardımı ile kaldırıma çıkarak yolunda devam etmek zorunda kaldı.
 

TEPKİ GÖSTERDİLER

 

Duruma tepki gösteren vatandaşlar “ İlçemizde yaşayan engellilerin geçebileceği kılavuz yolların üzerine, engelli rampalarının önüne araçların park ediliyor olması, ciddi anlamda bir duyarsızlığın olduğunu gösteriyor. Bu durumun önüne geçmek amacıyla toplum nezdinde genel anlamda bir duyarlılık çalışması yapılması gerekiyor. Engelli vatandaşlarımızın hayatlarına bir de biz engel olmamalıyız” dediler.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10