Hukuk Fakültesi'nin ilk dersini TBMM Başkanı Şentop verdi 

Namık Kemal Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile Makedonya Uluslararası Balkan Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1. Sınıf öğrencilerinin ilk dersi ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi 2020-2021 Akademik yılı Açıl?

Tekirdağ 6.10.2020 18:09:00 0
Hukuk Fakültesi

 

Hukuk Fakültelerinin ilk dersini TBMM Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop verdi. 

 

İNŞALLAH YÜZ YÜZE EĞİTİME BAŞLARIZ 

 

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okunması ile başlayan programa Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Makedonya Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem, rektörler ve öğrenciler katıldı. Programda konuşan NKÜ Hukuk Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Orhan Kuzu “ Gönül arzu ederdi ki bu dersi amfimizde yüz yüze yapalım. İnşallah biran önce bu salgın etkisini yitirir ve bizler yüz yüze eğitime başlarız. İlk dersimize kıymetli hocamızın verdiği ders ile başlayacağız. İnşallah 4 yılın sonunda vatana, millete ve bütün insanlığa yararlı olacak hukukçular olarak yetişmenizi temenni ediyorum” dedi. 

 

TEŞEKKÜR ETTİ 

 

Programda konuşan Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Nusret Bedük  “Bu açılış dersini bizlere lütfeden Meclis Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Şentop hocamızı da nezaketinden dolayı teşekkür etmeyi borç bilirim. Pandemi döneminden dolayı bizler siz kıymetli öğrencilerimiz ile yüz yüze eğitimde bulunamıyoruz. Fakat arzumuz en yakın zamanda yüz yüze eğitime başlamak. Bu süreçte inşallah bizlerin sizlerin evrensel hukuk ilkelerine bağlı adil hukukçular olarak yetişmeniz için elimizden gelen bütün gayreti sarf edeceğimizden emin olunuz” diye konuştu. Makedonya Uluslar arası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Dursun Erdem  “Meclis Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Şentop sadece meclis başkanı olarak değil, aynı zamanda hoca kimliği ile öğrencilerimize böyle bir açılış dersi vererek katkıda bulunduğu için ve bu zor dönemde bizleri cesaretlendirdiği için minnettarız. 2020-2021 eğitim öğretim yılı biraz buruk başladı, öğrencilerimizle buluşamadık. Uzaktan eğitim ile biz de eğitimimize devam ediyoruz. Bu noktada özellikle Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin bize verdiği destek inanılmaz boyutta. Sayın Rektörüm Prof. Dr. Mümin Şahin’e  hem teşekkürlerimi hem de minnetlerimi sunmak istiyorum.” dedi.

 

HAYIRLARA VESİLE OLSUN 

 

NKÜ Rektörü Prof.Dr. Mümin Şahin “ Hukuk Fakültemizin çok arzuladığı bir şeydi, ilk dersi Sayın Meclis Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Şentop hocamızın vermesi. Yoğun programına rağmen bu imkanı bizlere sunduğu için çok teşekkür ediyoruz. Üniversiteme gösterdiği yakınlıktan, ilgi ve alakadan dolayı çok teşekkür ediyorum.  Gönül isterdi ki yüz yüze olalım. Fakat ilk dersimizi pandemi nedeniyle online olarak gerçekleştiriyoruz. Hayırlara vesile olsun inşallah” dedi. 

 

TAVSİYELERDE BULUNDU 

 

Üniversiteye yeni başlayan öğrencilere tavsiyelerde bulunan Meclis Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, üniversite hayatının, diğer eğitim ve öğretim safhalarından yalnızca nicelik değil nitelik farkı da gösterdiğini belirtti. Şentop "Öğrencilerimiz, bu farklılığı üniversite birinci sınıftan itibaren idrak edip buna uygun bir çalışma yöntemi benimsemezlerse sonraki yıllarda ciddi sıkıntılar yaşayacaklarını tecrübelerimle söyleyebilirim. Bu açıdan öğrencinin kendisini disipline etmesi, bir metod benimsemesi çok önemli. Derslerin sıkı şekilde takibi önemli. Üniversitede öğrenciler biraz daha rahat bir hayata alıştıkları için genelde derslerini biriktirip, en son sınav öncesinde çalışmak gibi bir yöntem uyguluyorlar. Bu çok doğru değil. Aldığınız, edindiğiniz bilgilerin zihninizde yerleşmesi ve onların kullanılabilir hale gelmesi biraz zaman istiyor. Nasıl bir günlük veya bir haftalık yemeği tek seferde yiyemiyorsak, bir vize dönemindeki bilgilerin tamamını da bir oturuşta, bir çalışmada halledebilmemiz mümkün değil. Bunun sebebi, o bilgilerin birbiri üzerine bina edilen bilgiler olmasıdır.Her dersi biriktirerek değil düzenli çalışarak, hazmederek ve diğer derslerle irtibatlı biçimde kavramak önemlidir. Bugün öğrendiğiniz bir ders, yarın öğreneceğiniz dersin bir anlamda temelidir. Bugünkü dersi iyi, doğru şekilde, hazmederek öğrenmezseniz yarınki dersi tam olarak öğrenebilmeniz mümkün değil. Belki bu tür çalışmalarla sınıflar geçilebilir ama mesela iyi bir hukukçu, iyi bir mühendis veya başka alanda, o alanın iyisi olarak üniversiteden mezun olmanız mümkün olmaz. Üniversiteyi bitirdikten sonra meslek hayatınızda da zorluklar yaşarsınız” dedi. 

 

BAŞARILAR DİLEDİ 

 

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdiğini, daha sonra akademik hayata başladığını hatırlatan Şentop”  Hukuk öğrenimini veya hukukçuluğu fazla övmek istemem. Bunun yanlış olacağını düşünüyorum. Ama hukuk okumak çok önemli bir tercih. Çünkü diğer mesleklerden, alanlardan farklı olarak hukuk, bizim hayatımızın aslında görünmeyen yüzüdür. Tabiri caizse madeni para olarak düşünecek olursak tura tarafı yaşadığımız hayatın kendisidir, yazı tarafı ise hukuktur. Biz bunu çoğu zaman fark etmeyiz, bilmeyiz. Madalyon ters döndüğü zaman bunu anlarız. Hukukçu, hayata bakarken hayatın arka planındaki hukuki durumu görerek bakar. Bunun her zaman çok memnuniyet verici bir şey olduğunu söyleyemem. Bazen insana rahatsızlık da verir. Bunları hiç düşünmeden günlük hayatı yaşamak belki daha kolaydır, daha zevkli ve keyiflidir ama iyi bir hukukçu olduğunuz zaman bunu yapamazsınız. Hukukun hayatımızla ilişkisini doğru şekilde kurmak lazım. Bunu anladıktan sonra iyi bir hukukçu olma yolunda mesafe katetmeye başlarız” dedi. 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Hukuk Fakültesinin, "çok parlak bir fakülte haline geleceğine inandığını" dile getiren Şentop, "İyi hocalarımız var, akademik kadromuz inşallah daha da güçlenecek. Fakültenin, Türkiye'nin en önemli hukuk fakültelerinden olacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Haber/Harun PEHLİVAN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10