İlçe güvenlik ve muhtarlar toplantısı gerçekleştirildi

Ekim ayı ilçe güvenlik toplantısı ile muhtarlar toplantısı, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban'ın başkanlığında ilgili kurum müdürlerinin katılımı ile Çerkezköy Belediye Mecli

Çerkezköy 7.10.2020 13:05:00 0
İlçe güvenlik ve muhtarlar toplantısı gerçekleştirildi

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban başkanlığında gerçekleştirilen ilçe güvenlik kurulu toplantısına 3. Zırhlı Tugay Komutan V. Piyade Kurmay Albay Yasin Aytekin, Çerkezköy Belediye Başkan V.  Mehmet Şahin Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcı Bayram Örenci, İlçe Jandarma Komutanı V. Jan. Asb. Kd. Bçvş. Serkan Yörükoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Tayfun Şerifoğlu, kurum amirleri, mahalle muhtarları ve açık kapı personeli katıldı.

 

SIKINTILARI DİNLEDİ

 

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban koronavirüse ilişkin durum değerlendirmesi yaparak,

muhtarların süreçte aktif rol almaları noktasında beklentilerini belirtti, onların bu anlamda karşılaştıkları sıkıntılarını dinledi. Toplantıda konuşan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban” Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs nedeniyle uzun zamandır uzak kaldığımız okullarımıza artık geri dönme hazırlıklarını yapıyoruz. 21 Eylül’den itibaren Milli Eğitim Bakanlığımızın belirlediği şekliyle eğitime devam ettik. Bu kapsamda 12 Ekim Pazartesi, tüm ilkokullar,  8. ve 12. sınıflar ile özel gereksinimli çocuklarımızın okulları açılıyor. Bu eğitim-öğretim yılını Koronavirüs etkisinde geçireceğiz ancak geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimizin bu eğitim-öğretim yılını verimli bir şekilde geçireceklerine inanıyorum” diye konuştu.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Okulların açılmasıyla, okul önlerinde güvenlik tedbirlerinin artırılması, madde bağımlılığının önlenmesi ile ilgili çalışmalar yapılması gibi hususlar da toplantıda değerlendirildi. Ayrıca kış aylarının gelmesiyle ilçede oluşacak olumsuz hava şartlarından kaynaklanacak sıkıntıların tespiti ve giderilmesi hususunda kurumların kendi üzerine düşen görevleri yapmaları yönünde fikir alışverişinde bulunuldu. Kaymakam Abban, toplantıda yaptığı açıklamada “ İçerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde temel prensipler olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere uyulması salgınla mücadelenin başarısı açısından büyük önem arz etmektedir” dedi. Toplantıya katılımlarından dolayı tüm katılıcılara teşekkür etti.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10