Belediyenin 2020 bütçesi 195 milyon 500 bin TL

Çerkezköy Belediyesinin Ekim ayı meclis toplantısının ikinci oturum Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında gerçekleştirilirken, Çerkezköy Belediyesinin 2021 mali yılı gelir ve gider bütçesi

Çerkezköy 7.10.2020 18:02:00 0
Belediyenin 2020 bütçesi 195 milyon 500 bin TL

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Ekim ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu Çerkezköy Belediye Başkanı  Vahap Akay Başkanlığı’nda Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılırken; bir önceki toplantıda ihtisas komisyonlarına gönderilen konular görüşülerek, karara bağlandı.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Saat 15.00’te Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda ir önceki toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 04.09.2020 gün ve 32 sayılı 2021 Yılı Performans Programı hakkındaki müzekkeresi görüşülerek, oy çokluğu ile kabul edildi. Pazar yeri ile ilgili kararı yeni aldıklarını kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Pazar yerine 2021 yılında zam yapılmaması kararına katıldığını ifade etti. AK Partili Meclis Üyesi İrfan Ak da “Bir önceki mecliste tatsız bir olay yaşandı. Arkadaşlarımız birbirlerini rencide etmiş olabilir. Genel siyaset konjektürünü ortaya atarak birbirimizi kırmış olabiliriz. Bu olaya müdahil olan arkadaşımız bizden özür diledi. Diğer arkadaşlar da bir araya gelerek birbirlerinden özür dilediler. İnşallah bundan sonra hiçbir zaman birbirimizi kırmadan, dökmeden, rencide etmeden görevimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

 

İKİ KALEME İTİRAZIMIZ OLDU

 

Gündem maddesi ile ilgili de konuşan Ak “Genel olarak yüzde 10 artırım var. 2 kaleme itirazımız oldu. Geçtiğimiz ay pazaryeri ile ilgili tarifeyi belirlemiştik. 2021’den de aynı fiyatta kalınması gerektiğini düşündük. Bir de hafriyat fiyatlarının çevre ilçelere göre çok yüksek olduğunu gördük. Hatta indirim istedik. İndirim yapılmasa da en azından aynı kalmasını önerdik. Madem Pazar yeri ile ilgili aynı görüşteyiz, hafriyat fiyatlarında da aynı görüşte olalım” dedi. Bunun üzerine konuşan Akay, “Döküm alanı ile ilgili maliyetlerimizde bir artış olduğu için yüzde 10 zam talebimiz devam edecek. Pazaryeri tarifesini geçen ay koyduğumuz için zam yapıyor olmak doğru olmaz düşüncesiyle bir sonraki bırakmaktan yanayım” dedi. Komisyon kararı oy birliği ile reddedilirken, pazaryeri tarifesinin geçen ayki mecliste okunduğu şekliyle baki kalmak kaydıyla, gelir tarifesinin 2021 yılında yüzde 10 zam yapılarak uygulanması oy birliği ile kabul edildi.

 

MHP’DEN BÜTÇEYE RED

 

Gündemin 3. maddesinde yer alan ve bir önceki toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 2021 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesi hakkındaki müzekkeresi görüşüldü.  Çerkezköy Belediyesi’nin 2021 Gelir ve Gider Tahmini Bütçesinin 194 milyon 500 bin TL olmasına oy çokluğu ile karar verilirken, MHP grubu bu gündem maddesine red oyu kullandı. 2021 mali yılında uhdelerinde resmi görevi bulunmayanlara 2021 yılı Bütçe Kanunu’nda belirtilen en yüksek devlet memurunun 1 günlük harcırahının ödenmesine ilişkin Tarife Komisyonu raporu ile  2021 mali yılında görev yapacak olan zabıta memurlarına Bütçe Kanununda belirtilen en yüksek ücretin fazla mesai ücreti olarak belirlenmesine ilişkin Tarife Komisyonu raporu  meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

 

AKAY: PLAN DEĞİŞİKLİĞİDİR

 

Gündemin diğer maddesinde Kızılpınar mahallesi 363 ada 15 nolu parselde bulunan 0.90 metrekarelik belediye hissesinin Burhan Arslan’a, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 1481 ada 12 parselde bulunan 46.12 metrekarelik belediye hissesinin Güçlü Saray Yapı şirketine satılması oy birliği ile kabul edildi.  Gazi Osman Paşa Mahallesi 578 ada 14 numaralı parsele ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ve eklerine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşüldü. Komisyon raporunda, teklif imar planı değişikliğinin Gazi Osman Paşa Mahallesi 578 ada 14 nolu parselin ‘konut+ticaret’ fonksiyonundan, yapılaşma koşulları değiştirilmeden ‘otel alanı’ fonksiyonuna dönüştürülmesini kapsadığı kaydedildi. Ayrıca  plan değişikliğinin plan notları ile birlikte incelendiği, kentsel ihtiyaçları ve talepleri karşılamaya yönelik yapıldığı ve plan hiyerarşisini bozmadığının görüldüğü ifade edildi. İlgili gündem maddesi ise oy çokluğu ile kabul edildi. Gündem maddesi hakkında konuşan Başkan Akay” Burası Barbaros Caddesi’nde konut+ticaret fonksiyonunda olan bir parsel. Fonksiyonu konut+ticaret olan parseli otel yapmak talebiyle bir plan değişikliğidir. Parsel bazında bir nüfus artışı yok, yapı yoğunluğunda bir artış yok, kat sayısında artış yok, bina yüksekliğinde artış yok” dedi.

 

KENT ESTETİK KOMİSYONU KARARI BU AYDA GÖRÜŞÜLECEK

 

Gündemin  sekizinci maddesinde yer alan ve bir önceki toplantıda İmar ve Şehircilik Komisyonu’na havale edilen İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün plan değişikliği hakkındaki müzekkeresi görüşülerek, oy birliği ile kabul edilmesinin ardından Belediye Meclisi son gündem maddesi olan Fen İşleri Müdürlüğü’nün 25.09.2020 gün ve 82 sayılı Kent Estetik Komisyon Kararları hakkındaki müzekkeresi görüşülerek, İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşü doğrultusunda çalışmaların Ekim ayında da devam etmesine Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile karar verildi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10