Baba çocuğunun sevki için yalvarıyor

Kapaklı'da evinin 3'üncü katında açık cam önünde oynarken bir anda sinekliğin açılmasıyla 3'üncü kattan aşağı düşen 2 yaşındaki Ömer Akif Ataseven Çerkezköy Dev

Kapaklı 8.10.2020 18:35:00 0
Baba çocuğunun sevki için yalvarıyor

Olay, Pazartesi günü Kapaklı Bahçelievler Mahallesi’nde meydana geldi.

 

BABANIN ÇAĞRISI YÜREK BURKTU

 

Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde tedavi altında tutulan küçük çocuğun çene kırıklığındaki ameliyatlar için hastane arayışı başladı. Devlet hastanelerinde boş yer bulmakta zorlanan ailenin özel hastaneye verecek parası da olmayınca tahlisiz çocuğun Çerkezköy Devlet Hastanesi’ndeki acılı bekleyişi sürerken babanın çocuğunun tedavisinin geç kalmaması için sosyal medyadan yaptığı çağrı yürek burktu. Baba Muhammet Ataseven, tedavi için plastik cerrahiye ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Çocuğumun çenesi kırık, burada tedavi edilemiyormuş. Daha donanımlı bir hastaneye sevk edilmesi gerekiyor ancak doluluk oranından dolayı başka hastanelere sevk yapamıyorlar. Hastane yönetimi ‘Kendi imkanlarınız varsa götürün’ dedi ama imkanımız yok. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Mağduruz” dedi.

 

“SEVK EDİLMESİNİ BEKLİYORUZ”

 

Ataseven, “Ben 3-11 vardiyasında çalışırken haber aldım. Olay annesi evdeyken oldu. Çocuğum pencerenin önünde oynarken bir anda sinekliği açıp 3’üncü kattan aşağı düşmüş. Betonun üzerine düşmüş. Haber alır almaz iş yerimden beni Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne getirdiler. Acilde müdahale ettiler çocuğuma. Biz yetkililere durumu sorduğumuzda ‘orta’ cevabını aldık. Ne iyi ne kötü dediler. Çocuğumun beyninde çok şükür bir şey çıkmadı ama alt ve üst çenesinde kırıklar var, yüzünde kırıklar var. Akciğer ve karaciğerinde zedelenmeler olmuş. Diğer her yerinde morluklar var. Göz kısmında bayağı bir sıkıntı var. Çocuğum şuan normal odada yatıyor, henüz sevkini yapmıyorlar. Sevk edilmesini bekliyoruz. Ne zaman sevk edileceğini sorduğumuzda ‘araştırıyoruz’ dediler. Birçok yere başvurmamıza rağmen hiçbir sonuç alamadık. Devlet hastanelerinin çoğu dolu diyorlar. Biz şuan çok mağduruz” dedi.

 

“3 GÜNDÜR SERUM İLE BESLENİYOR”

 

Ataseven, “3 gündür çocuğum sadece serum ile besleniyor. Ne yemek yiyebiliyor, ne konuşabiliyor ne de gülebiliyor. Kalkmaya çalışıyor ama acı çektiği için tekrar ağlayarak yatıyor. Zor zapt ediyoruz. 3 gündür uyku yok. Bizim plastik cerraha ihtiyacımız var. Burada mahsur kaldık, ne yapacağız nereye gideceğiz bilmiyoruz. Birçok özel hastaneyi de aradık ama hiçbiri olumlu bir şey söylemedi. Kırık olduğu için ne olacağını da bilmiyoruz. Çene çok önemli bir nokta. Hiçbir şey yiyemiyor, ağzını bile açamıyor, kırıklar çok canını acıtıyor çocuğumun” ifadelerini kullandı.

 

“’KENDİ İMKANLARINIZ VARSA GÖTÜRÜN’ DEDİLER”

 

Hastane yönetiminin kendilerine, ‘Edirne’deki hastane kabul etmedi. İstanbul’daki hastaneleri araştırıyoruz’ dediğini de sözlerine ekleyen Ataseven, “Yakın bölgedeki hastanelerden herhangi birine sevk yapılamıyormuş hastanelerdeki doluluk oranının yüksek olmasından dolayı. Böyle söylüyorlar bize. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Çocuğum durmadan ağlıyor. Çok acı çekiyor. Bir baba olarak çocuğumun o acıları çekmesine dayanamıyorum. ‘Kendi imkanlarınız varsa götürün’ diyorlar. Onu da yapamıyoruz. İmkanlarımız yok. Bir yere götürsek, tedavi edilemezse çocuğumuza ne olur diye de endişeleniyoruz. Tekrar buraya getirsek geri almazlar. Buraya da zor güç kabul ettiler müdahale edemeyeceklerinden dolayı” dedi.

 

“ÇOCUĞUM TEDAVİ EDİLEMİYOR”

 

Perişan durumda olduklarını ve mağduriyet yaşadıklarını kaydeden Ataseven, “Gerçekten zor durumdayız. Belirsizlik söz konusu, ne olacağı belli değil. Çocuğum tedavi edilemiyor. Borularla beslemeye çalışıyorlar. Sadece bekliyoruz. Ben yıllık iznimden kullanacağım büyük ihtimalle ya da ücretsiz izin alacağım” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10